Велика містка решітка стане у пригоді для готування м'яса, птиці та риби різних розмірів: від маленьких до великих. М'ясо в такій решітці розміщується та просмажується рівномірно, з димком. Водночас воно залишається соковитим і зберігає всі свої смакові якості, не пригорає.
Особливості моделі:
- Легко мити.
- Довга ручка з дерев'яним наконечником не нагрівається.
- Завдяки хромованому покриттю решітка захищена від впливу високих температур і не деформується.
Корисні рекомендації:
- Перед тим, як готувати прокаліть решітку та обробіть її рослинною олією чи смажте будь-яким жиром, інакше їжа буде пригоряти.
- М'ясо на решітці розмістіть на мангалі, коли вугілля покриється тонким шаром попелу.
- Змастіть їжу маслом чи маринадом для того, щоб посилити карамелізацію та появлення знаменитих смужок від гриля, а також щоб уникнути прилипання. Якщо ви не змажете їжу, соки випаряться впродовж приготування, і вона вийде сухою - особливо це правило вірне для приготування шматочків овочів.
- Слідкуйте за часом, коли готуєте, щоб їжа не пригоріла.
- Не чавіть їжу - таким чином найсмачніші соки залишаться в їжі та не витечуть крізь решітку гриль.
- Після приготування їжі, перед тим, як нарізати на шматочки, дайте м'ясу, рибі чи птиці охолонути 5-10 хвилин - так сік рівномірно розподілиться по шматку.
- Чиста решітка - запорука смачних страв. Пригорілі залишки їжі та соусів викликають спалахи полум'я, тому після кожного разу відмивайте решітку.