Якісні тарілки для поціновувачів комфорту та краси
Тарілки — це популярний різновид столового посуду для подачі та зберігання продуктів. Вони комфортні для їжі та дозволяють грамотно організувати простір на столі з дотриманням правил сервірування. Їх легко мити вручну та в посудомийці. Роками зберігають привабливий зовнішній вигляд.
Різновиди тарілок
Класифікують тарілки за розміром, місткістю, формфактором, висотою бортиків і забарвленням. Беруться до уваги можливі варіанти використання та функціональність.
Глибокі
Глибокі тарілки для їжі дуже місткі. У них високі борти та широкі поля, тому вміст не розхлюпується. Всередині місткостей часто зустрічається декор: візерунки, написи, різноманітні ліплені фігурки. Використовуються такі переважно для перших страв та салатів.
Обідні
Плоска форма без поглиблення посередині характерна для обідніх варіантів. Вони популярні завдяки середньому розміру та практичності. Попри незначний об’єм, розраховані на великі порції їжі. Підходять для других страв.
Десертні
Для солодких закусок, випічки, нарізаних фруктів призначені десертні тарілки. Найпоширеніші з них — круглі, часто прикрашені облямівкою. Гладкі легко відмиваються від залишків солодощів, з рельєфом — чудово «вписують» в естетику кухонного оздоблення.
На що звернути увагу при виборі тарілок
Вибрати добротні та естетичні вироби для повсякденного використання та святкових заходів не складно. Потрібно ретельно проаналізувати лише 4 характеристики.
Призначення
Універсальні столові тарілки, ціна яких невисока, підходять для будь-яких ситуацій. У них нейтральний дизайн та широкий розмірний ряд.
Для приготування та розігріву їжі в мікрохвильовій печі — глибокі та плоскі місткості без металевих вставок і напилення. Для ресторанів вибирають нейтральні кольори. В пріоритеті вироби, стійкі до природного зношування та високих температур.
Крім столових, вирізняють декоративні різновиди. Вони призначені для прикрашання інтер’єру. Їх вішають на стіни, ставлять на стелажі та етажерки. Деякі колекційні екземпляри є культурною цінністю і коштують дуже дорого.
Матеріали та їх властивості
Для побуту найкращі варіанти з натуральних та штучних матеріалів, які пройшли сертифікацію і тому придатні для контактування з їжею.
- Порцеляна елегантна і міцна. Добре підтримує тепло, довго служить при правильному догляді.
- Глазурована кераміка безпечна та екологічна, з гідними теплоізоляційними властивостями.
- Фаянс доступний за ціною, не боїться води та мийних засобів.
- Скло стійке до харчових кислот, тактильно приємне, оптимальне за співвідношенням ціни та якості.
- Пластик дешевий, не вимагає специфічного догляду, підходить для виготовлення одноразового та багаторазового посуду.
- Бамбук гіпоалергенний, хімічно нейтральний, з антибактеріальними властивостями.
Різноманітність форм та розмірів
Для нестандартної подачі ласощів призначаються квадратні, прямокутні, овальні та фігурні блюда. Для закусок — ярусні тарілки, «ялинки», листоподібні, асиметричні, з відкритим центром. Для дегустаційних сетів та нарізок — моделі з роздільниками.
Залежно від діаметра, тарілки поділяють на малі (до 20 сантиметрів), середні (до 26 см) та великі — від 27 см.
Чому варто купити тарілки в Мойо
У каталозі весь асортимент як на долоні. Фільтри дають можливість сортувати товари за вартістю, брендом, сферою використання та іншими критеріями. Можна зібрати набір з виробів зі схожим оформленням, але з різним призначенням — для себе чи на подарунок.
Плюси купівлі в Moyo:
- Економія часу на оформленні замовлення,
- можливість обміну та повернення,
- кешбек у рамках програми лояльності,
- акції та спеціальні пропозиції.
Цінність якісних тарілок полягає не лише у широких можливостях експлуатації. Вони дарують естетичне задоволення під час їди, а це важливо для сприйняття смаків, ароматів та текстур.