Must have для любителів готувати: блендер з насадками
Блендер багатозадачний. Його можна використовувати, щоб готувати страви для себе чи делікатеси на продаж. За допомогою подрібнювача та інших девайсів реально в домашніх умовах організувати крафтове мінівиробництво закусок чи десертів. На професійній кухні для блендера мільйон завдань: від приготування соусів до перемелювання натуральних спецій. Навантаження на двигун приладу для профі величезні, тому вимоги до потужності та захисту підвищені. Купити блендер гарної якості також варто для дачі, якщо на присадибній ділянці ростуть ягоди та фрукти.
Різновиди блендерів: за конструкцією, типом живлення та іншими параметрами
Блендери з’явилися 100 років тому. Тоді вони мали примітивну конструкцію та обмежену функціональність. При цьому принцип роботи мало відрізнявся від сучасного: в основі — ножі, які подрібнюють та змішують інгредієнти. За кілька десятків років у продажу з’явилися багатофункціональні блендери. Щоправда, висока вартість відштовхувала більшість покупців. Згодом ціну вдалося знизити шляхом налагодження масового виробництва, удосконалення конструкції та впровадження нових технологій.
Нині блендери доступніші. Серед них багато бюджетних моделей із непоганими характеристиками. Найбільше пристроїв представлено у середньому ціновому сегменті. Також існують преміальні девайси, які у функціональності можуть зрівнятися із кухонними комбайнами.
Залежно від особливостей конструкції виділяють два різновиди блендерів:
- Стаціонарні. Вони являють собою корпус з ізольованим двигуном і кріпленням для установки глека зверху. Призначені для встановлення на стіл або стільницю, не ковзають завдяки ніжкам із сисальцями. Місткі. Чаша закривається кришкою, тому при змішуванні їжа не розбризкується.
- Занурювальні (ручні). При подрібненні їх потрібно тримати в руках, періодично спрямовуючи. Для надійної фіксації — ручка з гумовими елементами. Для захисту користувача від контакту з ножами та забезпечення емульгації їжі — металева півсфера на кінці ніжки.
Більшість блендерів живляться від електромережі через дріт із вилкою. Останнім часом також збільшується асортимент бездротових подрібнювачів з акумуляторами. Їх часто називають фітнес-блендерами, вони популярні серед спортсменів.
За кількістю підтримуваних функцій блендери поділяють на 2 групи:
- Монофункціональні — з одним завданням: подрібнювати продукти до однорідності.
- Поліфункціональні — різнопланові завдяки режимам, що перемикаються, або додатковим аксесуарам.
На що звернути увагу під час вибору?
При виборі кухонного помічника головне не поспішати. Краще витратити більше часу на аналіз характеристик та отримати збалансовану модель, ніж поспішити та придбати пристрій, який не підходить під цілі експлуатації.
Виробник
Перше, що потрібно зробити, — відсіяти виробників, які не подобаються. Це можуть бути бренди із сумнівною репутацією, маловідомі розробники, які не викликають довіри. Компанії, які «крадуть» ідеї конкурентів. Серед сумлінних брендів, що залишилися, доцільно вибрати 1-3 найпривабливіші. Так буде простіше орієнтуватися під час вибору за технічними характеристиками.
- Ardesto пропонує бюджетні прилади з лаконічним оформленням та добротним складанням. Оптимальний варіант, якщо потрібно заощадити.
- Bosch виготовляє блендери з подрібнювачами, слайсерами, терками та іншими гаджетами коштом насадок.
- Electrolux приділяє максимум уваги якості та безпеці пристроїв, захищає їх від перегріву, перепадів напруги та інших небезпек.
- Gorenje зберігає демократичну ціну навіть на моделі із розширеним набором функцій.
- Tefal випускає різні види блендерів для досвідчених користувачів та новачків.
Наявність чаші та її особливості
Електроприлади оснащують резервуаром, в якому здійснюється змішування та збивання. У стаціонарних блендерів він виконаний у формі глека з носиком і кришкою, що закривається. Занурювальні моделі переважно оснащені високою склянкою з невеликим діаметром дна.
Настільні девайси не використовують зі стороннім посудом, для встановлення чаші передбачено спеціальне кріплення. Ручні моделі сумісні з будь-якими місткостями, стійкими до механічних пошкоджень.
Оптимальний об’єм склянки для занурювального девайса не перевищує 1,5 літра. При більшій місткості можуть виникнути проблеми через недостатню потужність або довжину ніжки.
Стаціонарні моделі відмінно працюють з глечиками на 2 літри та більше. Щоправда, заповнювати їх під зав’язку не рекомендують. Зазвичай, на чаші є позначка, яка вказує на максимальне можливе заповнення.
Матеріали
Корпус блендера не миють у посудомийці чи під краном, бо усередині знаходяться електричні деталі. Саме тому хочеться, щоби він не був марким. Важливо, щоб залишки їжі, пил та сліди дотиків легко стиралися злегка вологою або навіть сухою губкою. Нескладно підтримувати охайний вигляд блендерів із корпусами з матового або глянцевого пластику, нержавіючої сталі.
Чаша може бути пластиковою, скляною чи металевою. Перша — дешевша, друга — естетична та зручна завдяки тому, що прозора, третя — довговічна, не боїться ударів та падінь.
Насадки
У стаціонарних пристроїв замість численних різнокаліберних насадок — змінні ножі. Вони розташовуються на дні чаші та ріжуть продукти, обертаючись. Їх ділять на такі підвиди:
- Стандартний із 2-8 загостреними лопатями для ефективного подрібнення.
- Посилений 1 для колки льоду та роботи з твердими або волокнистими продуктами.
- Із щербинами — для більш ретельного пюрування.
- Із загнутими в різні боки різальними поверхнями для дрібної нарізки.
Також у комплекті може бути млин для кави, спецій та інших сипучих.
Занурювальні моделі зазвичай оснащують додатковими комплектуючими, серед яких віничок, гак для тіста, мініподрібнювач, терки.
Продуктивність та швидкість
Для перероблювання м’яких ніжних продуктів 500 Вт оптимальні. За нерегулярного використання така потужність практично не позначається на платіжках за комуналку, адже споживання електрики мінімальне. Смузі із фруктів із щільною текстурою, а також крем-супи або начинки для тортів у великих кількостях здатний видавати девайс на 700-900 Вт.
Для перемелювання горіхів або приготування shave ice потрібно від 1000 Вт. 5-10 швидкостей — слушна кількість для домашнього блендера. Може вистачити 2-3, якщо завдання стандартні.
Режим
Автоматичні режими дозволяють менше морочитися із налаштуваннями. Адже параметри для приготування тих чи інших страв спочатку зберігаються та потім активуються натисканням кнопки. Серед популярних — режими для приготування соусів, смузі, крижаних напоїв, коктейлів та супів.
Функції
Набір функцій не обмежується пюруванням, емульгуванням та збиванням. Додатково підтримуються:
- автоматичне відключення у разі перевантаження або перегріву двигуна;
- самоочищення для видалення залишків їжі з ножів та стінок чаші;
- плавне регулювання швидкості для досягнення ідеальної консистенції;
- турбо та імпульс — для прискореного подрібнення на максимальних обертах.
Таблиця технічних параметрів електричних блендерів
Формат блендера | Подрібнювач | Для дрібного нарізання продуктів: м’яса, риби, овочів, фруктів |
2 в 1 | Для подрібнення та збивання | |
3 в 1 | Для подрібнення, збивання та пюрування | |
4 в 1 | Для подрібнення, пюрування, змішування та нарізування або натирання | |
Кількість швидкостей | До 5 | Простий побутовий варіант |
До 10 | Багатофункціональний прилад для приготування складних, багатокомпонентних страв | |
До 20 | Підходить для професійної кухні | |
Об’єм чаші (л) | До 0,5 | Компактне рішення для подорожей, дачі, приготування спортивних коктейлів в оптимальному об’ємі |
До 1 | Відповідна місткість для декількох порцій коктейлів, порції крему для одного торта, соусу для лазаньї або заливки для пасти. | |
Від 1,5 | Для заготівель на всю сім’ю чи велику компанію | |
Додаткові фішки | Відділення для шнура | Для зручного зберігання |
Безшумний мотор | Для тихої, ненав’язливої роботи | |
Кнопка зняття насадок | Для зручного від’єднання аксесуарів | |
Підсвічування | Для комфортної експлуатації навіть у напівтемряві | |
Захист | Від ввімкнення без чаші | Захищає користувача від травм |
Від перегріву | Запобігає сильному нагріванню двигуна | |
Блокування | Зупиняє леза під час перевантаження або заклинювання |
Блендер купити в Києві: переваги купівлі в Moyo
Підібрати блендер, вартість якого не вдарить по бюджету, можна в інтернет-магазині Moyo.ua. Для замовлення достатньо помістити його в кошик і виконати низку дій:
- Ввести контактну інформацію для подальшого підтвердження замовлення. Можна поставити галочку «Не дзвонити мені», щоб не витрачати час на розмову з менеджером.
- Вибрати варіант доставляння. У Києві товар може доставити кур’єр Moyo, в інших містах здійснює транспортування надійна поштова служба.
- Оплатити товар онлайн або вибрати альтернативний спосіб оплати — при отриманні.
Щоб отримати бонуси за покупку, варто зареєструватись у програмі лояльності. Надалі це також допоможе витрачати менше часу на оформлення покупок, оскільки до особистого кабінету буде прив’язано контактні дані.