Міксер професійного класу: ефектний дизайн та продуктивність
Професіонали вважають за краще використовувати спеціалізовані кухонні міксери з покращеними експлуатаційними характеристиками. На відміну від звичайних, вони пристосовані до інтенсивної експлуатації й менш схильні до зносу і ламання. Зовні мінімально відрізняються від пристроїв побутового класу, але комплектуючі — на рівень вище.
Мотори — середньої чи високої потужності, здатні забезпечити безперервне збивання протягом пів години або навіть довше. Стійкість на гладкій робочій поверхні забезпечують протиковзні ніжки із силікону. Запчастини захищені від вологи та бризок їжі герметичним корпусом. Доглядати його досить легко: для видалення забруднень можна використовувати зволожену губку або серветку. Знімні деталі швидко відмиваються під проточною водою, якщо не залишати рештки продуктів засихати.
Характерні фішки професійних міксерів та їхнє призначення
Механізм функціонування у професійних міксерів стандартний. Мотор змушує насадки рухатися і тим самим впливає на продукти в чаші: змішує, збиває, імітує ручний заміс.
Відмінні риси пристроїв для профі:
- Розмір чаші. До 1 літра — зустрічається рідко. Оптимальним вважається об’єм від 3 літрів, оскільки вміщує більше продуктів.
- Якісне складання. Відсутні навіть мінімальні люфти та люзи, які можуть призвести до проблем під час експлуатації.
- Стійка конструкція. Не совається на стільниці, навіть якщо заповнити чашу максимально і запустити найвищу швидкість.
- Ефективність у всіх режимах. Будь-які завдання виконуються якісно та швидко.
Найбільш логічний варіант використання таких міксерів — заклади громадського харчування. У ресторанах, кафе та барах з кухнею вони практично незамінні. Також можлива експлуатація в домашніх умовах:
- щоб готувати на велику родину,
- для відточування кухарських навичок,
- для облаштування імпровізованого кондитерського цеху із виробництвом десертів на замовлення.
З чого роблять корпуси міксерів для кухарів та кондитерів?
- Метал
Оскільки міксери професійні повинні бути стійкими до нагрівання та механічних пошкоджень, їхні корпуси частіше роблять емальованими або з нержавіючої сталі. Обидва варіанти з чудовими характеристиками. Велику вагу також можна вважати плюсом, вона допомагає міксеру міцніше зафіксуватися на одному місці. Недолік полягає у високій ціні. - Пластик
Моделі з нього коштують дешевше. Вони легкі та зручні, на них менше видно сліди дотиків. Головний мінус — крихкість та нестерпність високих температур. - Метал+пластик
Популярними є пристрої, металевий корпус яких оснащений пластиковими вставками. Крім привабливого зовнішнього вигляду, серед їхніх переваг надійність і міцність.
Які насадки входять до комплектації?
Міксери для комерційного використання оснащують аксесуарами різних форм та типів.
- Парні компактні вінички або один об’ємний з великою кількістю пелюсток.
- Гак, лопатка або 2 вузькі спіралеподібні насадки.
- Ніжка з гострими ножами, як у занурювального побутового блендера.
- А-подібна насадка, скребок.
Функціональність
Основні завдання проф змішувача — збивання та змішування, подрібнення та пюрування, а також змішування рідких та сухих інгредієнтів до однорідності.
Додаткові функції:
- турбо та імпульсний режим,
- зняття насадок кнопкою,
- від’єднання від станції,
- обертання чаші.
Який можна купити професійний міксер в інтернет-магазині Moyo?
У продажу представлений широкий вибір кулінарних інструментів від перевірених виробників.
- Bosch — довговічні та стабільні, з ефектним дизайном та багатою комплектацією.
- Ardesto — доступні за ціною, технологічні та максимально зручні навіть для недосвідченого користувача.
- Philips — акуратні та симпатичні, з гнучкими швидкісними налаштуваннями та простим механізмом зміни насадок;
- Electrolux — багатофункціональні, зі зрозумілим керуванням та довгою гарантією.
Для швидкого вибору можна використовувати сортування та фільтри характеристик. З усіх актуальних питань — писати в онлайн-чат або дзвонити на гарячу лінію. Кваліфіковані менеджери завжди готові підказати, зорієнтувати та допомогти.