Придбати найпопулярніші пароварки в Києві за невисокими цінами можна, зробивши замовлення в інтернет-магазині MOYO.
Як і випливає з назви цього кухонного обладнання, пароварка призначена для приготування їжі за допомогою впливу водяної пари. Пристосування стане дуже корисним інструментом в арсеналі будь-якої господині, особливо якщо в будинку є діти, хворі або люди похилого члени сім'ї. Приготовлені без додавання жирів, парові страви є основою будь-якого дієтичного меню і є невід'ємною лікувально-профілактичної практикою для всіх, хто страждає:
- захворюваннями серцево-судинної системи;
- розладами шлунково-кишкового тракту;
- надмірною вагою і порушенням обмінних процесів.
Відгуки про пароварка показують, що подібна техніка дозволяє без особливих клопотів забезпечувати здоровий і різноманітний раціон харчування. Вона ідеально підходить для готування овочів, пудингів, суфле, а також виробів з м'ясного фаршу і риби. При цьому всі продукти зберігають максимум вітамінів і поживних речовин, які не пересихають і не підгорає. Це робить пароварки дуже зручними як для розігріву, так і для розморожування страв.
Історичні витоки створення пароварки
Вважається, що першими готувати на пару почали бербери (племена Північної Африки) ще кілька тисячоліть тому. У берберів цей спосіб приготування їжі перейняли араби, від яких ноу-хау перекочувало в Азію. На сьогоднішній день найбільша кількість парових рецептів налічують кухні Китаю, Японії, Кореї.
Національні азіатські пароварки представляють собою кошик з кришкою, сплетену з бамбука. Кілька таких кошиків встановлюються один на одного і ставляться на ємність з киплячою водою. При цьому індикатором рівня води виступають кинуті на дно ємності монетки: їх брязкіт служить сигналом достатньої кількості рідини в резервуарі.
На Заході, так само як і на території колишнього СРСР, парова лазня не отримала широкого розповсюдження. Хоча в радянську епоху з'явилася каструля з перфорованої вставкою для продуктів, яка і стала прототипом сучасних пристроїв. Купити пароварку, що працює від мережі, стало можливо лише в 90-х рр.
Сьогодні пароварка в Україні не є екзотикою і, володіючи компактними розмірами, відкриває перед господинями величезні кулінарні можливості.
Як вибрати пароварку
Попри всю важливість цього параметра ціна на пароварки не є єдиним критерієм вибору. Для того щоб знайти варіант, який буде оптимальним саме для вашої кухні, доцільно звертати увагу на такі технічні та експлуатаційні характеристики апарату:
- потужність;
- обсяг, розмір і кількість чаш для продуктів;
- кількість і глибина піддонів;
- наявність додаткових функцій.
Від показника потужності залежить час приготування продуктів, а кількість чаш визначає, скільки страв ви зможете готувати одночасно. Щоб під час тривалої готування не стежити за конденсатом, глибина піддону повинна становити не менше 2 см.
Якщо у вашому будинку популярні якісь певні страви, то слід звернути увагу на присутність в пароварці відповідного функціоналу. Так, деякі пристрої забезпечені спеціальним поглибленням для варіння яєць і мають в комплекті спеціальну чашу для рису (без отворів в дні), яка, до речі, також чудово підійде для приготування супів, рідких каш і омлетів. У свою чергу, контейнери, забезпечені знімним дном, дозволять вам приготувати на пару не тільки котлетки, але навіть блюдо з цілої курки.