У духовок, що працюють від електромережі, більше функцій. Вони і гриль замінюють, і замість мікрохвильової печі можуть працювати. Якщо є конвекція, можна продати будь-які кулінарні ідеї. Рівномірне пропікання гарантоване, навіть якщо їжа знаходиться в глибокій ємності з товстими стінками або значними розмірами.
Як працює електрична духовка з конвекцією?
У будь-якій включеній духовці відбувається природна чи примусова конвекція.
- У першому випадку вона базується на законах фізики. Повітря, нагріте піднімається, а холодне – залишається внизу і поступово нагрівається від Тена.
Нестача природної конвекції полягає в тому, що для досягнення стабільної температури потрібно багато часу. - У другому випадку за рівномірне нагрівання відповідає вбудований вентилятор. Він забезпечує" змішування" гарячого повітря з холодним і тим самим задає однакову температуру в камері.
У деяких духовках для посилення ефекту може бути встановлений 2 або 3 вентилятори.
Електродухівка з конвекцією більше підходить для приготування складних багатокомпонентних страв, в ній немає «сліпих» зон. Повітряна маса в камері прогріта однаково, тому продукти плавно пропікаються знизу, зверху та всередині.
Плюси і мінуси електродуховок з конвекцією
Зрозуміти, що електрична духова шафа з конвекцією точно доречна на кухні, допомагають п'ять переваг:
- Збереження гастрономічних властивостей продуктів
Система конвекції відповідає за прискорене приготування їжі. Вона дозволяє скоротити тривалість температурного на продукти. В результаті вони зберігають більше корисних властивостей. - Можливість використання всього об'єму
Доступно паралельне приготування страв. У камеру можна помістити відразу кілька листів або форм. - Додаткові опції та режими
3D приготування, автоматична адаптація температури, розморожування, гриль, таймер – всі ці функції роблять перебування на кухні максимально продуктивним. - Зручне керування
Налаштування духовки можна підігнати під індивідуальні вимоги будь-якого користувача. - Ефектний зовнішній вигляд
Доступні моделі з ультра актуальним дизайном та пристрої в ретро-стилі. Ті та інші однаково гарні.
Мінус один – вартість вища, ніж у пристроїв без вентиляторів.
Рекомендації на вибір
Якщо зважилися купити електричну духовку з конвекцією, зверніть увагу на ряд нюансів:
- Скільки літрів вміщує камера
До 50 л – варіант для 2-3 людей, більше 50 л – сімейна духовка, якої вистачить для 5 і більше осіб. - Що в комплектації
У пріоритеті – моделі з різнокаліберними листами, ґратами та формами. Якщо в комплекті немає перерахованих аксесуарів, до електродухівки з конвекцією купити доведеться ще й їх. - Як відбувається видалення забруднень
Гідролізне очищення вимагає найменше електроенергії, каталітична працює «по гарячих слідах» відразу після готування, а піролітична – найефективніша. - Скільки всього програм
Для повсякденного використання достатньо 10-15, а відточування професійних кухарських навичок може знадобитися кілька десятків. - Яка витрата електроенергії
Мінімум електрики витрачають моделі класу А, А+, А++.
Замовити електродуховку з просунутими функціями можна в інтернет-магазині Moyo. У продажу є Беко, Бош, Електролюкс та інших відомих компаній. Для швидкого пошуку товарів з каталогу можна застосовувати фільтри. Покупка онлайн займає лічені хвилини і складається з таких кроків: поміщення товару у віртуальний кошик, заповнення короткої заявки, вибір варіанта доставки та оплати.