Ергономічні духовки Siemens
Духовці Siemens будь-які завдання до снаги. Вона допомагає підготуватись до масштабного свята з великою кількістю гостей або приготувати скромну вечерю на двох. Налаштування — гнучкі та зрозумілі, можна експериментувати з будь-якими поєднаннями продуктів. Варто пристосуватись, і навіть примхливі багатокомпонентні страви виходять як ресторанні.
Чим приваблюють духові шафи Сіменс
Небагато виробників можуть скласти гідну конкуренцію компанії Siemens. Насамперед — через якість. Вона не викликає невдоволення: всі запчастини щільно прилягають одна до одної, фарба нанесена акуратно і рівномірно, люфти та зайві отвори відсутні.
Стосовно дизайну Siemens дотримується трьох правил:
- Відсутність зайвих деталей. Стиль духовок передбачає лаконічне оформлення.
- Кольори поєднуються з будь-яким інтер’єром. Безпрограшний чорний, ефектний сріблястий, витончений білий.
- Прозорі дверцята. Естетичний та функціональний елемент, який забезпечує повний контроль процесу приготування.
Вибір духовки Сіменс: харатеристики-орієнтири
Важливо, щоб духова шафа Siemens помістилася в зоні, де заплановано її монтаж. Інакше доведеться робити перестановку, а можливо навіть коригувати кухонний гарнітур. Набір доступних функцій повинен відповідати цілям експлуатації: комусь вистачає лише дворівневого нагріву (знизу та зверху), а хтось не може обійтися без рожна та вентиляторів.
Щоб успішно придбати духовку Siemens, треба орієнтуватися на 7 характеристик.
Габарити
Оцінити розмір духовки дозволяють 3 параметри:
- Висота. Від неї залежить, чи стане духовка під стільницю і, чи вдасться розташувати над нею іншу техніку. Сіменс випускає моделі стандартної висоти 60 см, і маленькі моделі для вбудовування — 45 см.
- Глибина. Дуже глибока духовка може виходити вперед — за межі гарнітура. Це позначається і на інтер’єрі, і на комфорті. За глибини 55 см акуратний монтаж без випирання передньої панелі гарантований.
- Ширина. У брендових духовок вона становить близько 60 сантиметрів, що оптимально для безпроблемного встановлення на кухні середньої площі.
Залежність
За принципом взаємодії з варильною поверхнею виділяють два різновиди духовок:
- Залежні. Вони «прив’язані» до плити дротами та спільною панеллю керування.
- Незалежні. Можуть стояти на будь-якій відстані від плитки, тому що не мають спільних комплектуючих.
Місткість
Компактної духовки на 40-47 літрів не вистачить, щоб втілити в реальність сміливу кулінарну мрію:
- запекти тушку індички з апельсинами та розмарином,
- приготувати плов у казані,
- зробити великий пишний пиріг або цілісний бісквіт для високого торта.
Для всіх перелічених гастрономічних ідей потрібна модель із робочою камерою на 70 літрів. Щодня готувати їжу на середньостатистичну сім’ю із 4-6 осіб здатна духовка на 60 літрів.
Витрати енергії
Вартість експлуатації залежить від класу енергоспоживання. Дешевше користуватися електричними моделями, які відповідають класу А або А+.
Клас B і нижче — це «ненажерливі» пристрої, регулярне використання яких помітно відбивається на платіжках за електроенергію.
Матеріали
У конструкції духовок переважає нержавіюча сталь — міцний матеріал, що характеризується довговічністю та стійкістю до високих температур.
У дверцятах — термостійке скло у два або три шари. Його зовнішня поверхня не перегрівається, тому випадково доторкнутися під час приготування — не страшно.
Напрямні листів переважно телескопічні: частково висувні або повністю знімні. У деяких моделей вони ґратчасті — дротяні.
Способи керування
Повністю механічне керування трапляється рідко. Найчастіше поворотні перемикачі об’єднані із цифровим дисплеєм. Така комбінація дозволяє точніше відкалібрувати налаштування.
У преміальних духовках для зміни температури, встановлення таймера або вибору автоматичних режимів передбачена сенсорна чутлива панель. З одного боку, вона надійніша, тому що відсутні компоненти, схильні до природного зносу. З іншого боку, у разі ламання не можна замінити пошкоджену деталь. Доведеться викликати майстра, який шукатиме проблему у «мозку» духовки.
Функції
Основні функції у вбудованих та окремих духовок Сіменс фактично ідентичні. Серед них:
- нагрівання зверху, знизу та відразу на двох рівнях;
- гриль;
- конвекція для рівномірного розподілу температури.
Список додаткових можливостей значно різноманітніший. До нього входять ряд опцій:
- Режим НВЧ. Духовка повністю замінює потужну мікрохвильову піч.
- Дбайливе приготування. Забезпечує збереження корисних властивостей продуктів.
- «Шабат». Особливий режим функціонування в суботу (з неактивним дисплеєм, блокуванням вентилятора).
- Підтримка температури. Їжа в духовці залишається теплою довгий час.
- Розморожування. Прискорює процес дефростування заготівель із морозилки у кілька разів.
Специфікації духовок Сіменс
Система керування | Механіка Електроніка Механіка + електроніка Сенсор |
Місткість (л) | До 50 Від 50 до 60 Від 60 до 70 Понад 70 |
Очищення | Ручне (традиційне) Піроліз Каталіз Гідроліз |
Додаткові аксесуари | Термощуп Ґратки Дека |
Особливості конструкції | Екран для демонстрації налаштувань Емаль легкого очищення Освітлення всередині |
Механізми захисту | Від дітей Від перегрівання Від опіків (прохолодні дверцята) |
Налаштування часу | Таймер Годинник Відкладений старт |
Спосіб встановлення | Соло Вбудовування |
Кількість автопрограм | Менш як 10 До 20 Понад 20 |
Особливі режими приготування | Томління Тушкування На парі |
Плюси та мінуси духовок Siemens
З технікою Сіменс готування приносить задоволення хоч на домашній кухні, хоч на професійній. Можна робити страви за наявними рецептами або вигадувати свої. Гнучкі налаштування легко підлаштовуються під будь-який продукт, навіть найделікатніший.
Брендові духовки мають сучасний вигляд, але доречні й на кухнях з інтер’єром під старовину. З кухонною технікою та меблями поєднуються на «ура».
Строк служби залежить від умов експлуатації. Якщо дотримуватись рекомендацій виробника, можна не змінювати модель до 10 років.