Сковорода вок - різноманітність варіантів
Цей традиційний китайський кухарський аксесуар добре прижився на кухнях серед звичайної посуду. З його допомогою продукти короткий час контактують з високою температурою, і тому страви мають благородний смак і незабутній аромат. Для вас в інтернет-магазині компанії MOYO сковороди WOK завжди в наявності у великому асортименті. Вибір виробів великий, вирішите, якому віддати перевагу. Географія доставки товарів включає Харків і Одесу, Дніпропетровськ і Черкаси, а також інші міста.
Кулінарні переваги
Від азіатського прототипу сучасна сковорода вок успадкувала широкий круглий зріз верхнього краю і дно аналогічної конфігурації, але меншого діаметра. Однак його форма у більшості товарів перетворилася з увігнутою в плоску, хоча зустрічається і класична. Плоске дно дозволяє використовувати для нагріву цих виробів сучасні кухонні плити. Вузьке підставу і глибокий бортик великого діаметру сковорідки вок забезпечують їй переваги при приготуванні їжі:
- час готування скорочується в 2-3 рази;
- продукти швидко доводяться до готовності;
- можна смажити, як у фритюрі;
- допускається гасити в невеликому об'ємі води;
- витрачається менше масла.
Використовувана в будинку щодня сковорідка вок забезпечить вам здорове харчування (Рис. 1).
Застосовувані матеріали
Використовуючи віртуальний каталог сайту MOYO, можна купити сковороди вок будь-якого типу. Їх характеристики істотно різняться, що впливає на вибір. Вага моделей цієї продукції може відрізнятися в рази, позначаючись на зручність користування. Вироби вок, які пропонуються до продажу в Україні, виробляють з:
- чавуну;
- алюмінію;
- стали.
Найбільш популярні моделі сковорідок виготовляють з екологічних алюмінієвих сплавів. Чавун більш важкий матеріал. Вироби, відлиті з нього:
- добре переносять цикли нагрівання-охолодження;
- експлуатуються десятиліттями;
- не бояться подряпин, надмірної температури.
Готувати в чавунній сковороді м'ясо, морепродукти і овочі - одне задоволення. Незручність підвищеної масивності моделей усувається, коли вок сковорода комплектується:
- довгою карболитовой ручкою;
- однією або двома суцільнолитими або прикріпленими ручками (Рис. 2).
Конструкційні особливості
Повна функціональність використання продукції досягається, коли вона купується в комплекті з кришкою. Її виготовляють з:
- матеріалу аналогічного сковороді;
- загартованого скла.
Жарка передбачає необхідність постійного перемішування вмісту у відкритій сковороді вок, так що ціна товару, якщо покупку не комплектувати кришкою, нижче.
Окремі алюмінієві вироби для готування без масла або зниження його витрати покривають антипригарним складів товщиною до 35 мкм. Він формує гладке дно, яке швидко прогрівається. Вартість начиння з таким антипригарним або керамічним покриттям вище, ніж без нього. Для приготування делікатесів на кілька людина краще придбати примірник діаметром від 30 см. Товщина стінок сковороди повинна бути не менше 4 мм, а у дна - збільшеною в порівнянні з ними.
Догляд і зберігання
Термін надійної експлуатації та збереження якості страв залежать від правильного догляду за сковорідкою. так:
- Життя антипригарного покриття продовжить відмова від використання для помішування продуктів металевих кухонних пристосувань, чищення металізованими щіток і абразивними миючими засобами.
- Чавун захистять від іржі відсутність тривалого контакту з водою і протирання насухо. Новий виріб прожарюють з сіллю, а перед першим використанням - з маслом.
- Керамічне покриття збережеться, якщо на розігріту сковороду не лити холодну воду і не класти заморожені продукти. (Рис. 3)
Детальні описи виробів розміщені на сайті компанії MOYO. Якщо ви придбали сковороду вок в місті Києві, можна отримати її з кур'єром або організувати самовивіз. У разі, коли придбання відбулася, наприклад, за межами Полтави або іншого населеного пункту, де є магазини MOYO - транспортування товару виконає обрана поштова служба.