Що «вміють» міксери нового покоління?
Чим тільки не доводилося збивати креми та соуси до появи міксерів. До справи залучали різнокаліберні вінички, виделки, ложки та банки. Через невідповідні «інструменти» процедура забирала занадто багато часу і вимагала неабияких зусиль. Результат далеко не завжди виходив задоволений.
Сучасні міксери розв'язали цю проблему раз і назавжди. Вони швидко та легко збивають будь-які інгредієнти: від яєчних білків до ягідного пюре або рідкого тіста. При цьому ступінь збивання контролює користувач завдяки змінній швидкості обертання насадок. Наприклад, можна збити яєчні білки до легкої піни чи до пишних піків.
Розширити сферу застосування пристрою дозволяють змінні аксесуари. Найчастіше вони входять до заводської комплектації, також до міксера купити їх окремо можна у спеціалізованих магазинах.
Різновиди міксерів
Можна зауважити, що навіть в одному ціновому сегменті міксери відрізняються один від одного зовні за такими ознаками, як формфактор та розмір; тип і обʼєм посуду для збивання, особливості насадок та спосіб встановлення.
Виділяють ручні та стаціонарні моделі. З назви зрозуміло, що перші відрізняються мобільністю і при збиванні їх потрібно тримати в руках, а другі встановлюються на стіл, на нерухому підставку. Ручні міксери переважно компактні та легкі, тому що з важкими моделями працювати складно. Через їхню вагу виникає тяжкість у руках та почуття втоми. На кухні це ні до чого.
Настільні або стаціонарні пристрої діляться на дві категорії:
- Звичайні. Насадка ходить тільки навколо своєї осі.
- Планетарні. Тут передбачено додатковий рух насадки всередині чаші.
За ціною міксери класифікують на бюджетні, середні та дорогі. Перші — з найпростішою конструкцією, зроблені з недорогих матеріалів. Другі — «золота середина», баланс ціни та якості. В останніх найбільше функцій і допоміжних компонентів.
За якими характеристиками вибирати міксер?
Щоб прилад довго служив, а догляд за ним був простим, його треба вибирати не за візуальними характеристиками, а за такими параметрами, як комплектація та функціонал. Доцільно оцінити доступні функції заздалегідь, щоб не переплачувати за непотрібні фішки.
Насамперед варто дізнатися, як легко користуватися кухонним міксером: яке у нього керування і скільки місця він може зайняти на кухні. Ще один важливий критерій — наявність офіційної гарантії від виробника. Вона підтверджує оригінальність та дозволяє заощадити на ремонті та технічному обслуговуванні.
Види насадок: обовʼязкові та додаткові
Обовʼязкових насадок у побутового міксера не так багато. Зазвичай це парні вінички (рідше — одиничний) і гачки для замішування тіста різної густоти. Такого набору достатньо для готування більшості повсякденних та святкових страв із кремами, мусами та різними «заливками».
Можна купити міксер з додатковими комплектуючими. Виробники додають такі другорядні аксесуари до пристроїв:
- Блендер. «Ніжка» для пюрування зазвичай входить у комплект компактних занурювальних моделей.
- Лопатка. Так називають А-подібну або К-подібну насадку для замісу «тугого» тіста, наприклад, пісочного.
- Скребок. Аксесуар, призначений для дбайливого перемішування мусів і суфле.
- «Гітара». Насадка хитромудрої форми для приготування повітряного та пишного тіста.
Потужність і швидкість
Оптимальна потужність побутового міксера становить від 350 до 500 Ватт. Такого запасу вистачає для роботи з кремами та іншими заготівлями. Меншої потужності достатньо, якщо міксер використовується рідко і для простих завдань. Більше значення потрібно, якщо девайс часто використовується для приготування складних кондитерських виробів (у тому числі на замовлення).
Комфортна експлуатація можлива лише за підтримки функції перемикання швидкостей. Найкраща їх кількість — від 3 до 6 шт.
Режими
У звичайному режимі міксер поступово збиває продукти на фіксованій швидкості. При активному імпульсному режимі девайс працює «імпульсами»: стартує на певній швидкості та збільшує або знижує темп при натисканні на спеціальну кнопку. «Турбо» забезпечує максимально швидке обертання насадки та легке розбивання грудочок.
Матеріали
У ручних кухонних міксерів — корпус із пластику та металеві насадки. Моделі з іншим поєднанням матеріалів — велика рідкість. Стаціонарний пристрій може бути повністю з металу, з металу та пластику або з металу, пластику та скла.
Додаткові «фішки»
Допоміжні «фішки» роблять міксер простішим та зручнішим.
- Контейнер для аксесуарів дозволяє підтримувати ідеальний порядок кухні.
- Кнопка відʼєднання насадок знижує ризик травмування при розбиранні міксера.
- Механізм знімання з підставки перетворює стаціонарну модель на ручну.
Де купити кухонний міксер?
Придбати якісний девайс від перевіреного виробника можна в інтернет-магазині Moyo.ua. У продажу є Ardesto, Bosch, Panasonic, Beko, Electrolux. Пропозиції в каталозі підлягають сортуванню за вартістю або новизною, а також популярністю. Також є функція порівняння. Вона дозволяє зіставити зовнішній вигляд і «начинку» моделей, які сподобалися.
Для консультацій працює гаряча лінія та онлайн-чат, в якому можна письмово ставити запитання операторам. Оформлення замовлення в Moyo.ua складається всього з трьох кроків: додавання товару в кошик, введення контактних даних або вхід в особистий кабінет, вибір способу оплати та доставки.