Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

9 найкращих програм для створення слайд шоу

Дата публікації: 30.08.2023 14:15
Дата оновлення: 26.10.2023 11:50

Наше життя постійно змінюється, наче калейдоскоп, і так хочеться втримати в пам'яті важливі спогади. Барвисте слайд шоу — чудовий спосіб переглянути фотографії, поділитися спогадами в соц. мережах, зробити подарунок або робочу презентацію. Ми підготували ТОП програм для створення слайд-шоу, щоб ви могли відразу братися до справи.

Movavi

Movavi — найпопулярніша програма із простим та інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. Має безліч можливостей. Підходить для комп'ютерів на Windows та IOS. Розпізнає різні формати зображень та відео.

Можете довірити створення анімації штучному інтелекту чи фантазувати у ручному режимі. Широкий функціонал дозволяє вибрати різні ефекти, цікаві переходи чи готові шаблони.

У Movavi також можна відредагувати фото або відео, наприклад, обрізати, перевернути, відкоригувати колір або накласти пресет. Також можна використати налички з величезної вбудованої бібліотеки. Програма дозволяє додавати цікаві титри. Загалом у бібліотеці понад 150 фільтрів, 40 титрів та 100 переходів, тож точно знайдеться щось цікаве.

Movavi

Ще одна особливість Movavi – зручна робота з аудіо доріжкою. Вийде вибрати музику із запропонованої або завантажити свій трек. Завдяки розпізнаванню бітів вийде адаптувати анімацію під музику, так відео виглядатиме динамічніше, або записати власну озвучку через мікрофон пристрою.

Готовий фільм можна зберегти на ноутбук або комп'ютер, завантажити на флешку, в хмарне сховище або опублікувати безпосередньо в Youtube та інших соціальних мережах.

Плюси
Мінуси
Великий вибір фільтрів, спецефектів, титрів та іншого матеріалу Водяний знак у пробній версії
Використання штучного інтелекту  
Адаптація переходів під біт  

Якщо випадково видалили фото, читайте: Як відновити видалені файли з комп'ютера: 5 програм на допомогу

VSDC Free Video Editor

VSDC Free Video Editor — це потужне та безплатне програмне забезпечення для редагування відео. Надає широкий спектр інструментів для створення професійних відеороликів. Підходить також як програма для слайд шоу завдяки професійному функціоналу.

VSDC Free Video Editor

VSDC Free Video Editor має нестандартний інтерфейс, до якого необхідно звикнути. Для створення слайд-шоу необхідно:

  1. Створити новий проєкт.
  2. Відкрити помічник зі створення слайд-шоу.
  3. Перетягніть необхідні файли з теки.
  4. Вибрати переходи.
  5. Налаштувати тривалість кожного кадру, обрізати непотрібне або відредагувати фото/відео.
  6. Додати написи, змінити їх стиль.
  7. Додати музику. Її також потрібно перетягнути мишкою.
  8. Завантажити готовий фільм.

Програма вміє кодувати одразу кілька різних проєктів паралельно. Може записувати звук із мікрофона або захоплювати відео з екрана. Надає можливість працювати з багатошаровими проєктами, що дозволяє створювати складні та професійні відеоролики.

Плюси
Мінуси
Повністю безплатне ПЗ Складний інтерфейс
Багатофункціональність Обмежені шаблони
Підтримує різні формати  

Буде корисно знати: Як зробити знімок з екрана на комп'ютері чи ноутбуці — стандартні способи та 5 утиліт

Bolide Slideshow Creator

Bolide Slideshow Creator є ідеальним варіантом для слабкого комп'ютера. Програмне забезпечення з обмеженим переліком ефектів, тут є кілька можливостей для редагування. Але зі своїм завданням справляється непогано, а головне безплатно.

Bolide Slideshow Creator зручний сервіс, якщо немає часу та бажання довго грати з редагуванням. У програми простий та зрозумілий інтерфейс, вона доступна для новачків та дітей. Підійде до шкільних проєктів.

Bolide Slideshow Creator

Для створення слайд-шоу необхідно:

  1. Вибрати фотографії.
  2. Змінити їхній порядок.
  3. Додати ефекти переходів.
  4. Написати текст у разі потреби.
  5. Завантажити музику.
  6. Зберегти у форматах на вибір AVI, FLV, WMV, MKV, MP4.
Плюси
Мінуси
Безплатне ПЗ Обмежений вибір переходів
Простий інтерфейс Не багато можливостей для редагування
Підтримує різні формати  

MAGIX Photostory Deluxe

Це платна, але справді найкраща програма для створення слайд шоу. Такої якості та стилю не надасть жодна безплатна версія. Якщо працюєте з фотографіями професійно і часто створюєте слайд шоу, варто витратити гроші на покупку ПЗ. Ціна кусається, але роботи виглядають дорого. Не варто шукати варіантів ламаної версії, MAGIX Photostory Deluxe добре захищена.

Кількість спецефектів — понад 1500, елементів для декору — від 200! Працює з різними форматами, зображення в ній можна значно покращити за допомогою корекції кольору та шумоподавлення. Можна усунути дефект червоних очей на фото.

MAGIX Photostory Deluxe

У бібліотеці передбачено сотні готових тем оформлення та доступних звуків. Програма дозволяє покращити звук аудіо. Доступні різні варіанти титрів, можна налаштувати індивідуальний початок і кінцівку своєї історії.

За допомогою Photostory Wizard вдасться створити якісне слайд-шоу автоматично, зовсім не витрачаючи на нього час. Програмне забезпечення адаптоване для мандрівників: можна розповісти про свої пригоди з анімованою побудовою маршрутів.

Плюси
Мінуси
Величезна бібліотека ефектів, звуків, титрів та декоративних елементів Тільки платна версія
Висока якість  
Анімовані маршрути  

Wondershare DVD Slideshow Builder Deluxe

Програма з акцентом для запису результату на DVD та перегляду на телевізорі. Вона дозволяє оформлювати індивідуальне меню диска. Зараз запис на DVD мало хто використовує, але програма вартує уваги.

Wondershare DVD Slideshow Builder Deluxe

Тут не так багато можливостей для редагування фото, але є чудові шаблони. Готові приклади заточені під певні події та стилі — можна підібрати ідеальний варіант для себе. У Wondershare також велика бібліотека стилів, звуків та об'єктів. Є безплатна та платна версії.

У програми зручний інтерфейс, фото завантажують у сховище, а звідти додають у робочу область. Передбачає кілька типів, як може виглядати робоча область: за елементами або таймлайном.

Також можна записати звук із мікрофона або відео з вебкамери.

Плюси
Мінуси
Багато стилів та переходів Велика вага файлу
Зручна у користуванні  
Особливі функції для DVD  

Дивіться свої результати на великому екрані: Огляд ТОП 10 проєкторів до 18 000 грн: який краще для офісу та будинку

Windows Movie Maker

Це справжній прабатько всіх додатків для створення слайд шоу. Windows Movie Maker був вбудованою програмою до операційної системи, але з 2017 року Microsoft припинила її підтримку. Якщо у вас ще стара версія ОС, можете знайти це програмне забезпечення у себе і не буде необхідності нічого завантажувати. В іншому випадку її все ще можна звантажити з офіційного сайту, але в зміненому інтерфейсі.

Windows Movie Maker

Основне завдання Windows Movie Maker — перетворити знімки з певної папки на відео з музичним супроводом. У програмі різні переходи, можливість додати титри, заголовки, музику. Вона підтримує обмежені формати, зберігає ролик лише у WMV, AVI.

Плюси
Мінуси
У старих версіях Windows вбудована у систему Примітивні функції
Спрощений варіант для початківців Обмежений формат файлів

ProShow Producer

ProShow Producer підійде виключно професіоналам. Якщо працюєте з відеоконтентом щодня і заробляєте на цьому, тоді це хороший варіант.

ProShow Producer надає безліч просунутих інструментів для монтажу відео, обробки фотографій, додавання анімації, фільтрів, переходів та спецефектів. У програмному забезпеченні багато ручних налаштувань, згладжування анімацій, потужний інструмент для 3D ефектів. Програма дозволяє працювати з багатошаровими проєктами, що дає можливість створювати складні та креативні слайд-шоу з елементами, що перекриваються.

ProShow Producer

Тривимірні анімації, слайдери, панорамування та інші професійні ефекти підійдуть для бізнесу, демонстрації проєктів замовникам або клієнтам, для створення комерційних матеріалів. Готові шаблони також є. Вони стильні та складні.

ProShow Producer підтримує понад 100 форматів відео та аудіо. Готовий матеріал викачують навіть у форматі Blu-ray. Зображення можна відредагувати якісним редактором, який зрівняний з Adobe Photoshop: є маски та шари. Для PSD, PNG, TIFF, GIF файлів передбачено ефект прозорості. На готове відео можна накласти свій водяний знак, також є захист дисків від копіювання.

За вартістю такий функціонал дуже дорогий, але виробники створили дві платні версії:

  • Proshow Producer — повноцінна професійна.
  • Pro Show Gold — домашня — з обмеженим функціоналом, але дешевше в 4 рази.
Плюси
Мінуси
Професійна програма для бізнесу Висока ціна
Багато функцій, включаючи сильний фоторедактор Високі системні вимоги
Неймовірно висока якість  
Захист від копіювання  

Читайте також: Ноутбук для дизайнера: топ 5 пристроїв «на стилі»

Wondershare Filmora

Відмінний засіб для створення слайд-шоу. Wondershare Filmora підійде для гаджетів на Windows та Mac. Програма розрахована для початківців та професіоналів. У софта багато можливостей, проте його інтерфейс простий та інтуїтивно зрозумілий. Розібратися дійсно легко, та й з першим запуском програми включається туторіал як користуватись програмою.

У бібліотеці передбачено безліч якісних ефектів, фільтрів, переходів та анімацій. Тільки варіантів переходу більш ніж 400. Wondershare Filmora також має вбудовану музику з уже купленими авторськими правами — так що побоювання, що соціальні мережі заблокують ваш ролик через неліцензійну музику, абсолютно безпідставні.

Wondershare Filmora

Можна вибрати один із багатьох шаблонів і адаптувати під свій проєкт. Готові продукти з плавною анімацією, добре продумані та мають чудовий вигляд з будь-якими фотографіями.

У програми сильні редактори звуку та тексту. Наприклад, вдасться приглушити звучання у певний момент. Софт дозволяє редагувати відео високої роздільної здатності, включаючи 4K.

У безплатній версії є водяний знак. Є можливість безпосередньо поділитися готовим кліпом на YouTube, Vimeo та Facebook.

Плюси
Мінуси
Простий у використанні Водяний знак у безплатній версії
Багато функцій  
Висока якість  
Швидкий рендеринг  

CyberLink MediaShow Ultra

Це медіастудія для обробки та спільного використання медіафайлів. В оригіналі зручна бібліотека для зберігання фото та відео в одному місці. Але в CyberLink MediaShow Ultra також інтегровано можливість роботи зі слайд шоу.

CyberLink MediaShow Ultra

Тут простий інтерфейс, кожен слайд редагується окремо. Підтримує додавання або записування звуку. Результат можна легко вивантажити у Facebook або YouTube.

Плюси
Мінуси
Бібліотека медіафайлів Обмежений функціонал для слайд-шоу
Простий інтерфейс Обмежений функціонал для слайд-шоу
Інтеграція із соц. мережами Обмежений функціонал для слайд-шоу

Програм для створення слайд-шоу з великим функціоналом досить багато. Вони підходять для різного рівня користувачів, є платні та безплатні версії.

Замість підсумків підготували для вас базову таблицю-порівняння програм із нашого ТОПа.

Програма
Операційна система Рівень складності Обсяг функцій Ціна
Movavi Windows, macOS Новачок — Середній Широкий Платна та безплатна
VSDC Free Video Editor Windows Середній — просунутий Широкий Безплатна
Bolide Slideshow Creator Windows Новачок Обмежений Безплатна
MAGIX Photostory Deluxe Windows Середній — просунутий Широкий Платна
Wondershare DVD Slideshow Builder Deluxe Windows, macOS Новачок — середній Середній Платна
Windows Movie Maker Windows Новачок Обмежений Безплатна
ProShow Producer Windows Просунутий Широкий Платна
Wondershare Filmora Windows, macOS Новачок — середній Широкий Платна та безплатна
CyberLink MediaShow Ultra Windows Новачок Обмежений Платна та безплатна

Бажаємо вам яскравих моментів та кольорових слайд шоу!

Дивіться свої кліпи на телевізорі: Як увімкнути Макбук до телевізора або до монітора: 7 ефективних порад

Коментарі
Залиште коментар