Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Аератор для газону – що це таке: 4 шпаргалки як ним користуватися

Дата публікації: 13.05.2021 14:57
Дата оновлення: 13.05.2021 14:57

Випещена галявина привертає перехожих. Відразу видно, що на ділянці живуть культурні та охайні господарі. Правда, не всі знають, як же домогтися ідеального ландшафту. Для цього потрібно виконати величезну роботу: поливати і підстригати траву і рослини, давати їм дихати. У цьому допоможе аератор. Нижче розберемося, що це таке – аератор газону, і в чому його призначення.

ДО слова: Як вибрати повітродувку: 5 підказок

Що таке аератор для газону

Аератор – пристрій для культивації грунту. Застосовується, щоб пухка земля насищалося повітрям, вогкістю і органікою. Адже за рахунок цього краще підживлюється грунт. Якщо розпушити газон, вуглекислий газ піднімається на поверхню, натомість земля отримує свіже повітря.

 купить аэратор для газона

Однак це не всі причини, в яких може допомогти дане обладнання. Також аератор допомагає ущільнювати грунт. Це відбувається завдяки тому, що прилад зі спеціальними зубами проїжджає по землі, залишаючи невеликі вибоїни на грунті. Після того як зроблена аерації газону, грунт починає поглинати вологу на третину менше. Це призводить до того, що рослини стоїчно витримують посуху помітно довше.

Багато губляться, вибираючи відповідне пристрій. Воно й не дивно. Аератори відрізняються за призначенням. Однак, для того щоб не зробити помилку, досить визначитися з ходовими параметрами:

  • мощі і продуктивності девайса;
  • розльоту барабана і чи передбачений ящик, в якому буде збиратися трава, листя та інше сміття;
  • скарифікатора, що дряпає грунт.

Визначають працездатність обладнання, виходячи з площі галявини, за якою доведеться доглядати, і по ширині барабана. Чим він ширший, тим продуктивніше агрегат. Вважаються ходовими два типи дисків:

1. З шипами
роботи в будь-який сезон. Обладнання не порушує цілісність коренів.

2. З ножами
кисню, але висока ймовірність пошкодити кореневу систему.

типы барабанов у аэраторов

Ціна аераторів залежить від того, як вони влаштовані. Наприклад, з простих і недорогих виділяють електропристрої. Як приклад – AL-KO Combi Care, вартістю 3,5 тисячі гривень. Наворочені пристрої працюють на бензині. З дорогих вважається Solo by Al-KO 518 за 27 тисяч гривень. Ручні аератори вважаються бюджетними. Їжачок обійдеться в 2 тисячі гривень, а сандалі в 170 грн.

В тему: Як вибрати культиватор – дачний помічник

Конструкція і принцип роботи

Мало хто знає, як працює аератор для газону. Це залежить від виду обладнання:

1. Моторизований прилад
гектари газону. Більше затребуваний, що працює від мережі. Таким легко користуватися, особливого догляду не потребує, ціна прийнятна. Але електропристрою не годяться для обробки великих площ. Широкі галявини краще опрацьовувати девайсами, які працюють на паливі.

2. Бензиновий агрегат
прив'язаний до розетки. Підходить для обробки великої ділянки. Однак, їм незручно користуватися через значних габаритів. У такого – висока вартість.

3. Механічний апарат
простіше. Їм розпушують невеликі території біля будинку, мініатюрні палісадники і квітники. Працює за принципом візки – тягни, штовхай. Диски обертаються і борознять землю ножами. Зуби розпушується грунт на глибині 3-5 см, за рахунок цього грунт «дихає». У механічного пристрою ряд переваг:

  • автономний: не потребує бензині або електро-підживлення;
  • має доступну вартість і хорошу вироблення;
  • деякі прилади здатні збирати бур'яни, сміття і суху траву.

У спрощеному варіанті аератор складається з держака і барабана. Таким рихлять галявини вручну.

4. Ножний агрегат
вигляді накладки на підошву, яка одягається на взуття і закріплюється ремінцями. Досить пройтися по землі, щоб розпушити шар по-максимуму. Робити аерацію трави краще навесні (в квітні), або восени – в вересневі погожі дні.

5. Сандалі-аератор
пристрій. Однак, це самостійна взуття з зубами на підошві. Ними запросто можна розпушити присадибна ділянка. Для полів і лугів не підійдуть, оскільки культивують землю нерівномірно. А в цілому, звичайно ж, кінцевий результат залежить від навичок користування аератором.

 аэрация ножным устройством

Пізнавальна стаття: Як вибрати мотоблок для своєї земельної ділянки?

Як користуватися аератором для газону

Для однієї або двох соток підійде ножна пристрій або сандалі – так звані садові. А ось «розчісувати» луг буде розумніше механізованим аератором, дотримуючись певних правил в роботі.

  1. За 2 дні до того, як робити аерацію, необхідно розм'якшити ґрунт за допомогою рясного поливу.
  2. Рихлити потрібно внахлест на сорок міліметрів.
  3. Якщо грунт щільний, ссевшійся, доведеться продублювати проходження пристроєм під девяностоградусного кутом.
  4. Грудки слід розбивати граблями відразу ж, а не чекати поки висохнуть.
  5. НА завершення слід посіяти траву в тих місцях, де лисини, і полити грунт, не шкодуючи води.

Зазвичай роблять аерацію вранці або ввечері, коли не так спекотно. Або в похмурий день.

Читайте: Як правильно вибрати триммер для дачі, Або який краще: 5 критеріїв

Коли і як часто проводити аерацію газону?

Немає необхідності часто рихлити газони. Це роблять не менше одного разу на рік. Краще навесні, до того, як проросте трава. Якщо ж газон запущений, варто обробляти два рази в рік.

как часто проводить аэрацию газона

З аератором цей процес стане швидше і легше. По суті, людина не докладе особливих зусиль, але поліпшить стан грунту. Причому для цієї роботи зовсім необов'язково вибирати наворочене обладнання. Підійдуть прості аератори. З ними зручніше працювати, ніж з такими інструментами, як сапа або граблі.

Існують різні види аераторів. Серед них кожен зможе знайти щось під свої вимоги. Серед кращих інструментів виділяють ті, які описані в таблиці нижче:

Назва моделі
Коротка характеристика Вартість
AL-KO Combi Care 38 E-Comfort Модель, випущена в Німеччині. Має потужність в 1,4 кіловат, пластиковий корпус і ширину обробки в 35 сантиметрів. Об'єм отвори для збору трави – 55 літрів Від 4680 грн
Stiga SV 215-E Модель, випущена в Швеції. Має потужність 1,5 кВт, пластиковий корпус і ширину обробки в 38 сантиметрів. Об'єм отвори для збору трави – 50 літровУдаліть таблицю Від 4800 грн
Ikra Mogatec IEVL-тисячу сімсот тридцять вісім Модель, випущена в Німеччині. Має потужність в 1,6 кіловат, пластиковий корпус і ширину обробки в 39 сантиметрів. Об'єм отвори для збору трави – 50 літрів. Від 3 тис. Грн

Таким чином, розібралися, що таке аератор для газону. Пристрій корисне і незамінне для діяльних господарів. Воно покращує стан трави, насичує землю киснем. «Розчесати» трава стає густішою і зеленішою. Переконайтеся самі, коли подібним чином будете обробляти ділянки один або два рази на рік. Помітне поліпшення не змусить себе чекати.

На замітку: ТОП-10 газонокосарок: чесний огляд з розряду «яка краще»

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини