Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що краще: саундбар, музичний центр або акустична система - огляд 3 опцій

Дата публікації: 13.03.2019 10:55
Дата оновлення: 22.05.2024 15:50

Гарного звукового супроводу складно домогтися від стандартних динаміків, вбудованих в телевізор, монітор або ноут. Для цього потрібна окрема аудіосистема, яка зробить звук не тільки голосніше, але і об'ємніше. Пропозицій дуже багато, а тому вибрати підходящий варіант, нехай навіть з найпопулярніших видів систем, нелегко. Ця стаття спростить завдання.

саундбар, музыкальный центр и домашний кинотеатр

Опис систем

Щоб розібратися, яку ж музичну систему вибрати, необхідно розглянути головні особливості кожного варіанту. У цьому розділі описані основні риси, властиві трьом видам аудіопристроїв:

  1. саундбару;
  2. музичного центру;
  3. акустичної системі.

Саундбар

Цей пристрій являє собою акустичну панель для посилення гучності і поліпшення якості звуку, яка створена як компактна альтернатива класичного домашнього кінотеатру.

Завдяки саундбару користувач отримує об'ємний, гучний і куди більш якісний звук в порівнянні з тим, який дають інтегровані в телевізор динаміки. Саундбар - відмінний варіант для невеликих приміщень, який дозволяє економити простір і при цьому отримати гідне звуковий супровід.

Цікаво: є моделі з 3D звучанням. Зовні це окремі колонки, які розміщуються виключно в один ряд.


 саундбары HW-NW700/RU и SJ3

Крім компактних розмірів, до плюсів аудіопанелі варто віднести:

  1. Підтримку більшості сучасних форматів аудіо і відео.
  2. Простоту використання.
  3. Інтегровані медіаплеєри.
  4. Можливість підключення зовнішніх накопичувачів.

Слід знати: при виборі саундбара важливо враховувати діагональ ТВ. Необхідно, щоб довжина акустичної панелі з нею збігалася: так звучання буде сприйматися як треба з будь-якого кута кімнати. Якщо ж це не панель, а саундбар з декількох колонок, тоді потрібно враховувати і відстань між ними, і кут розташування, адже ці нюанси впливають на якість звучання.

Недоліки у саундбара теж є:

  • Необхідність підбирати розмір системи під діагональ джерела відеосигналу.
  • Якість звучання програє домашніх кінотеатрів: для особливо вибагливих меломанів такий пристрій не підходить як основне джерело звуку.

Читайте також: Шумлять, шиплять, фонують колонки: 4 причини проблеми і дієві рішення

Музичний центр

Варіант просунутого плеєра для стаціонарного використання з безліччю різноманітних функцій, який може використовуватися як самостійний девайс або підключатися до комп'ютерів, лептопам і ТБ. Деякі моделі також здатні транслювати звук з гаджетів (смартфонів, планшетів), Юсб-Флешок і карток пам'яті.

 музыкальные центры CK43 и CM4345

Музичний центр, як і інші звукові системи, приходить на допомогу, коли інтегровані в телевізор динаміки або стандартні колонки для комп'ютера не здатні забезпечити бажану якість звуку.

Кращі риси пристрої:

  1. Сумісність з великою кількістю носіїв, включаючи ретро-формати. Деякі моделі зчитують аудіо не тільки з дисків і перерахованих вище пристроїв, але і з аудіокасет, і навіть з вінілових платівок.
  2. В музичні центри потужні підсилювачі, підібрані під колонки, і вичавлює з них оптимальний максимум.
  3. Може виконувати функцію домашнього кінотеатру, якщо модель підтримує формати відео.

Можливі нарікання:

  • Як правило, чим потужніший підсилювач, тим більше габарити девайса. Втім, це ж і умовний мінус: система-то стаціонарна.
  • Підтримка відео 4К є лише в дорогих моделях.

Дізнайтеся: Який музичний центр купити: 4 параметра вибору

Акустичні системи

Акустичних систем на ринку представлено дуже багато. Розкид цін теж немаленький. Вартість залежить в першу чергу від якості звучання. Так, можна вибрати найпростіші комп'ютерні стереофонічні колонки або дорогу акустику класу Hi-Fi або High-End. Також на ціну впливає набір функцій. Наприклад, в деяких моделях є дисплей, можливість підключати мікрофон і співати в караоке.

акустика 2.0 SP-HF800A и 2.1 M-880

Колонки можуть бути дротяними і бездротовими. Перші з'єднуються з джерелом звуку по USB або за допомогою аудіовходу. Другі можуть підключатися до пристрою за допомогою блютуз або вай-фай.

В тему: ТОП-10 кращих акустичних систем 2.1: вивчаємо найпопулярніші колонки з сабвуфером

2.0 Стереосистема , «розбиває» звук на лівий і правий канали.
2.1 Стереозвучання + сабвуфер для посилення низьких частот.
5.1 Повноцінний домашній кінотеатр: система з двома фронтальними і двома тиловими колонками, сабом для посилення баса і центральної – мовної колонкою. Це забезпечує ефект оточення.
7.1 Злегка розширена версія формату 5.1 з великою кількістю колонок для особливо вибагливих меломанів і кіноманів. Її вибирають для установки в велике приміщення.

акустическая система 5.1 S550 Encore — домашний кинотеатр

Важливо враховувати, що акустика будь-якого формату ділиться на 2 типу:

  1. Активні - з вбудованим підсилювачем.
  2. Пасивні - потребують підсилювачі, який необхідно купувати окремо. При його виборі слід враховувати потужність колонок.

Підбірка: ТОП-5 кращих акустичних систем 5.1

Саундбар, музичний центр або домашній кінотеатр: що вибрати

При виборі аудіосистеми крім особистих переваг щодо якості звучання і формату відтворення звуку варто враховувати площу приміщення.

Якщо говорити про невеликих кімнатах, однокімнатних квартирах типу студії, то краще вибрати саундбар або музичний центр. Хороший приклад – SH4D підтримкою 3D і пристойною потужністю в триста ват.

 саундбар SH4D

Якщо ж хочеться розмістити джерело звуку ще компактніше, то варто придивитися до акустичних стереосистемам або моделям формату 2.1 типу настільних. Підлогові колонки з потужним звучанням на КШТАЛТT-30X скоріше для приміщень побільше.

напольная стереосистема T-30X

Домашній кінотеатр – варіант для тих, хто не обмежений ні простором, ні бюджетом. Він напевно сподобається любителям повністю зануритися в атмосферу фільму або концерту.

Важливо: колонки в корпусі з дерева звучать краще, ніж моделі в пластикових корпусах, але й коштують такі пристрої дорожче.

 домашний кинотеатр Blu-ray 3D Sony BDVE6100

Дивіться також: ТОП-10 кращих виробників акустичних систем

Виробники всіх перерахованих у статті видів пристроїв випускають моделі на будь-який гаманець. Вартість аудіосистем залежить не стільки від того, наскільки популярний бренд, скільки від якості звучання (на нього сильно впливають особливості складання) і потужності. Також на ціну впливає кількість підтримуваних форматів, тип виконання (стосується акустичних систем) і функціональності. Все це дає користувачеві можливість вибрати кращий варіант.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини