Київ
Серце всієї України!
Зв'язатися з нами
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO club
Укр Рус
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Що вміє хлібопічка – понад 100 видів хліба в одному гаджеті

Дата публікації: 12.06.2018 13:59
Дата оновлення: 22.05.2024 11:03

За 30 років хлібопіч зайняла гідне місце в світі кухонної техніки. Поява цього гаджета багато господинь зустріли з ентузіазмом - адже тепер найвідоміші і неймовірні хлібні вироби стало легко готувати! Закинув в агрегат потрібні інгредієнти - і через кілька годин виймаєш гарячий, вкуснопахнущій хліб ...

Що ж можна робити в хлібопічці? Фокачча, чіабатта, панеттоне - навіть назви звучать заворожуюче. А для шанувальників здорового харчування, діабетиків і алергіків цей агрегат став просто порятунком. Вони можуть самостійно готувати безглютенові, цільнозернові і бездріжджові вироби. Більше не потрібно вишукувати відповідний хліб з невідомими інгредієнтами в пекарнях і магазинах!

Додатковим бонусом стала простота випікання хліба в хлібопічці - для цього не потрібно спеціального вміння або надмірних зусиль.

Що можна спекти в хлібопічці?

Можливості хлібопічки набагато ширше, ніж просто випічка хлібних виробів. Що ще може хлібопічка? Її функціонал передбачає багато:

  1. Досвідчені господині пристосувалися замішувати відмінне дріжджове тісто для пиріжків, пончиків або біляшів. Температурна обробка тесту в хлібопічки дозволяє тісту підійти до потрібного стану, оптимального для смаження на сковороді або запікання в духовці.
  2. Прибравши лопатки, можна приготувати запіканку, просто сирну або з начинкою - режими деяких хлібопічок дозволяють це зробити. А ще відмінно виходять чизкейки, паски, бісквітні шари для тортів.
  3. Замислюючись, що можна пекти в хлібопічці, не варто забувати про солодощі. Смачні кекси з будь-яким наповнювачем - майже кожна модель хлібопічки здатна створити справжній, добре пропечений шедевр. Ягоди, родзинки, горішки або травички будуть подаватися в міру необхідності, поступово. Наприклад, в моделі Philips HD9046/90 спеціальний контейнер для добавок в потрібний момент зсипає інгредієнти в тісто, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому його об'єму.
  4. Найбільш просунуті моделі (такі, як Panasonic SD-ZB2512KTS ), вміють готувати конфітюри і варення - зі збереженням смаку ягід, вітамінів та інших корисних елементів - це не зовсім стандартні завдання з того, що можна приготувати в хлібопічці.
  5. Якщо в сім'ї люблять пельмені, вареники, чебуреки, то агрегат видасть для них тісто оптимальної консистенції і текстури.

Технологічні можливості грубок включають такі зручні і потрібні опції:

  • Відстрочка старту - ідеальний режим для вічно поспішають батьків. Засипавши всі інгредієнти в пічку з вечора, можна прокинутися від дурманного ранкового запаху свіжого хліба, випеченого точно до призначеного терміну;
  • Любителі хрусткою хлібної скориночки можуть самі встановлювати ступінь засмаженою - агрегат видає кілька варіантів прожарювання;
  • Крім питання, що приготувати в хлібопічці, при покупці багатьох хвилює безпека кухонного агрегату. Тому в багатьох моделях печей передбачений захист від дітей;
  • Є моделі, в яких можна регулювати граммаж хліба, наприклад, в моделі Philips HD9016/30 можна вибрати один з двох розмірів готового виробу. 

Цікаво почитати: Чим хлібопічка відрізняється від духовки: огляд 2 видів техніки для кухні

 Смачний домашній хліб з хлібопічки

З чого піч?

Рецептів випічки в мережі безліч. Класичні варіанти хліба вимагають простих компонентів - борошна, невеликої кількості дріжджів, дрібка солі і трохи цукру. І води. Головне, вкласти інгредієнти точно за рецептом - помилившись з кількістю, можна отримати пересолений несмачний хліб, а іноді - навіть непропечений. Докладні рецепти йдуть в комплекті з керівництвом «як піч в хлібопічці», та й знайти потрібний не складе труднощів.

Досвідчені господині знають деякі тонкощі випічки - занадто велика кількість родзинок, кураги або насіння робить хліб більш пухким, недолік жиру може привести до «гумовою» скоринці, а перебір з цукром веде до перегорілих хліба.
Важливо враховувати, що якщо за рецептом потрібні яйця, соковиті ягоди та інші «мокрі» інгредієнти, то кількість води слід зменшити. Дріжджі повинні бути якісними, тоді хліб буде м'яким і пухнастим. Поміщати їх потрібно окремо від цукру і солі, в різних кутах форми. Відміряти потрібний об'єм вихідних продуктів нескладно - кожна хлібопічка комплектується мірною ємністю і лопаткою.

Для тих, хто хоче прискорити процес випічки, в торгових точках пропонуються готові суміші на будь-який смак. Залежно від того, який вид хліба обраний, виставляється режим готування в хлібопічці.

Корисна інформація: ТОП-9 недорогих хлібопічок: рейтинг найдешевших моделей

Житній хліб

Багато дієтологів приписують білого хліба шкідливі властивості, типу калорійності, недостатності поживних речовин і надлишку калорій. Ті, хто прислухається до таких думок, цілком можуть вибрати для себе більш правильний і здоровий хліб - з житнього борошна. Щільної структури, з неповторною кислинкою і засмаженою окрайцем, цей продукт давно став фаворитом в нашій країні. Тут медики одностайні: житнє випічка - буквально джерело мінералів, вітамінів і корисних елементів.

  Житній хліб: різні види

Як смачно зробити цей вид хліба в хлібопічці? Тут можна вибирати з різних рецептів. Наприклад, використовувати закваску, як робили в старовину. Або просто використовувати сухі дріжджі, хоча деякі господині вважають за краще брикетовані. 
Тут дуже важливо дотримуватися рецептуру, навіть маленький відступ перетворить буханку у вологий, непропечений цегла. 

Якщо дотримуватися класики, то в рецепт потрібно включити борошно, причому двох видів - житнє і пшеничне. Обов'язково рослинне масло. Не забути покласти дріжджі, посолити і додати цукор. Ну і, звичайно, вода.

Черговість закладки компонентів строго визначена:

  • Спочатку вливається в ємність вода;
  • Потім засипається цукор і потрібну кількість солі;
  • Додається масло;
  • Потім підсипаються обидва види борошна;
  • В останню чергу вносяться дріжджі.

Особливістю випікання такого складного складу є необхідність доглядати за ним під час підняття. Переконавшись в його рівномірності і запустивши програму випічки, кришку приладу піднімати більше не слід. Для приготування житнього хліба найкраще підходить програма «Французький хліб». Закінчення процесу ознаменується звуковим сигналом, після чого залишиться тільки вийняти готовий буханець. 

Цікаво: ТОП-9 кращих виробників хлібопічок. Особливості різних моделей 

апельсиновий хліб

А ось любителям поекспериментувати варто спробувати приготувати який-небудь екзотичний хліб, наприклад, апельсиновий. Багато хто оцінить його цитрусовий смак, незвичайну текстуру і колір. У цьому рецепті присутні не тільки базові інгредієнти. Відтінити незвичайність смаку допомагають добавки з кардамону, куркуми, апельсинової цедри. У деяких рецептах потрібно додати мед і кунжутне насіння. Для такого хліба цілком підійде модель Gorenje BM1600WG

Хліб досить складний для випікання - на різних етапах потрібно вносити різні компоненти. Повний склад продуктів включає традиційні для хлібних виробів інгредієнти з додаванням вершкового масла, апельсинів і яєць.

На етапі закладки продуктів потрібно дотримуватися черговості: спочатку наливають воду, змішану з свіжовичавленим апельсиновим соком, вбивають яйця, додають рецептурну кількість цукру і трохи солі. Потім слід влити розтоплене вершкове масло. В останню чергу засипають борошно, зверху якої підсипаються сухі дріжджі. Цікаво, що в деяких рецептах послідовність змінюється на протилежну - вода заливається в самому кінці. Для додання апельсиновому хлібу ніжного жовтого кольору можна додатково додати куркуму і кардамон. Рекомендований режим для випічки такого хліба в хлібопічці - «Стандарт». Коли агрегат подасть сигнал, можна ввести в тісто родзинки або натерту апельсинову цедру. В цілому, тривалість процесу для такого виробу - трохи більше трьох годин.

  апельсиновий хліб

... і багато інших хлібні вироби

Кількості варіантів хліба, які готуються в хлібопічці, досить для будь-якої фантазії. Тільки житні вироби випікаються по більш, ніж 100 рецептами! Екзотичні види або класичні варіанти цього домашнього продукту дозволять трохи більше дізнатися про інші країни і їх смакові пристрасті.

Купівля такого агрегату завжди виправдовується - аромат свіжоспеченого домашньої випічки, її смак і зовнішній вигляд допомагають створити справжню затишну сімейну атмосферу, яку неможливо забути.

Ось одні з кращих моделей хлібопічок:

Модель
режими випічки вага хліба Потужність, Вт Спеціальні можливості
Panasonic SD-ZB2512KTS 14 1 550 Джем, варення, кекс, безглютеновий і дієтичний хліб
Moulinex OW210130 12 0,5/0,7/1 650 Варення, каша
Russell Hobbs 18036-56 14 1 660 Джем, кекс, безглютеновий хліб
Gorenje BM1600WG 16 1,6 850 Торт, йогурт, джем

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини