Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Фітнес-браслет OnePlus Band: 5 вражаючих характеристик гаджета

Дата публікації: 17.02.2021 13:03
Дата оновлення: 27.05.2024 10:00

Електроніка йде на користь або допомагає деградувати. Якщо підліток, ледь продерши очі, зависає на телефоні, такий спосіб життя в подальшому може привести до неприємностей зі здоров'ям. Інша справа – фітнес-браслети.

OnePlus Band для занятий спортом

Контроль за показниками організму під час занять спортом, смарт-будильник, пульсоксиметр – все це є в OnePlus. Та й вартість цілком конкурентна.

Презентація фітнес-браслета OnePlus Band

Девайс презентували в середині зими 2021 року, хоча інформація про можливості браслета потрапила в Мережу в кінці грудня двадцятого. Судячи з реклами, цільова аудиторія гаджета – спортивні молоді люди. Фітнес-трекер доступний в 3 колірних рішеннях.

Правда, в комплектацію входить тільки чорний ремінець, інші – мандариновий-сірий і темно-синій – можна докупити при бажанні. ДО переваг дизайну також відноситься вибір циферблата з 37 варіантів (5 попередньо). Трекер підтримує 12 різновидів спортивних вправ.

Фитнес-браслет OnePlus Band — характеристики и преимущества

Хорошому попиту на фітнес-браслет посприяє наявність в ньому пульсоксиметра – приладу, що дозволяє отримати інформацію про насичення крові киснем. Корисна фішка за часів пандемії.

А ось і конкуренти: Honor Band 5 або Xiaomi Mi Band 4, або порівняння «по часнику» на 8 пунктів

Характеристики

  • Екран на 1,1 дюйм вражає яскравістю і контрастністю. Технологія AMOLED – стандартне рішення для такого виду пристроїв.
  • Браслет не боїться пилу і занурення в воду. Ступінь захисту – IP68. ПРО водонепроникності пристрою говорить показник 5 АТМ. Близько 10 хвилин можна сміливо плавати в прісній басейні.
  • Батареї вистачає на 2 тижні в режимі очікування.

Такі основні характеристики трекера Oneplus Band.

Екран

Дисплей сенсорний, з роздільною здатністю 126x294 пікселів і настроюється яскравістю. На ньому відбивається час, погода, оповіщення. Також на дисплей можна відтворювати вимірювані частоту серцебиття і кількість кроків. За допомогою сенсорних команд іноді зручно управляти контентом смартфона, наприклад, ставити відповідну музику.

Оформлення дисплея в Band OnePlus нагадує інженерне рішення, реалізоване в Mi Band 4. Паралелі можна проводити через окантовки навколо екрану і заокруглених кутів. Злегка зігнутий дисплей виглядає в смарт пристрої стильно і органічно. У виробника є досвід впровадження високоміцних поверхонь, які транслюють зображення. Тому ударостійкість екрану напевно на висоті.

Цікава стаття: причин купити фітнес-браслет

Функціонал

Можливості фітнес-браслета на рівні аналогічних моделей від інших виробників:

  1. Стеження за пульсом з налаштуванням регулярності і оповіщенням.
  2. Пульсоксиметр б'є на сполох, якщо рівень кисню опускається нижче 96%.
  3. Браслет вимірює тривалість легкого і глибокого сну.
  4. Управління відтворенням музичних треків.
  5. Будильник, таймер, секундомір.
  6. Датчики, що відповідають за аналіз рухової активності, – акселерометр, гіроскоп.
  7. Віддалене фотографування зв'язаних смартфоном.
  8. Отримання повідомлень.

функционал OnePlus

Для читання довгих повідомлень маленький дисплей слабо пристосований, але вникнути в текст СМС труднощів не становить. Для керування і налаштування має сенс скористатися додатком OnePlus Health.

Пізнавальна стаття: Гайд на 5 пунктів по налаштування смарт годин з тонометром: як правильно вимірювати тиск і пульс

Автономність

Виробник заявив автономність 14 днів. Однак він уточнює умови, при яких експериментальним шляхом було отримано цей час:

  • на старті фітнес-браслет повністю заряджений;
  • працює на заводських настройках;
  • моніторинг кисню в крові і серцевого ритму – раз в 6 хвилин;
  • на браслет приходить 100 повідомлень в день;
  • перевірка часу – 5 разів на добу;
  • 2 рази на добу працює будильник.

Якщо, наприклад, збільшити яскравість дисплея і частіше міряти пульс, на 2 тижні батареї не вистачить. Реальна автономність комп'ютера з використанням режиму – 1 тиждень. Для зарядки капсулу потрібно від'єднувати від ремінця. Ємність батареї – 100 мАг.

Батькам на допомогу: Як вибрати смарт годинник для дітей: 6 ключових параметрів

Догляд за здоров'ям

Багато людей стежать за масою тіла, оскільки зайві кілограми часто стають причиною поганого самопочуття і всіляких захворювань. Фітнес-трекер допомагає зрозуміти, наскільки проявляє активність людей: підраховує пройдене відстань, число кроків, витрачені калорії. Браслет вміє підлаштовуватися під різні активності. З ним зручно займатися бігом, велосипедним спортом. Безпечніше для здоров'я давати навантаження на м'язи в тренажерному залі.

Другий важливий момент – контроль тривалості сну. Недосипання негативно позначається на здоров'ї. Трекер відстежує кількість годин нічного відпочинку. Розумний будильник по можливості розбудить господаря в швидку фазу сну.

Споряджаємо смарт-годинник: Як вставити сімку в смарт годинник – інструкція в 2 пунктух

Ціна і порівняння з конкурентами

В останній тиждень січня двадцять першого року ціна фітнес-браслета становила близько 1000 грн в перерахунку з індійських рупій. Продажі трекера стартували в Індії. Гаджет в основному орієнтований на жителів цієї країни. В Україні перші цінники – в районі 1300 грн. Вартість ремінця іншого кольору (в комплекті йде тільки один) – близько 100 грн в Індії. Відповідно, в Україні, мабуть, буде в районі 130-200 грн. Таблиця порівняння з найближчими конкурентами, які продаються приблизно за такою ж ціною:

 
ВанПлюс Бенд Ми Бенд 5 Галаксі Фіт 2 Хонор Бенд 5
Водо- і пилонепроникність + + + +
Датчик SpO2 + - - +
Наявність NFC - + - +

Шанси поборотися з конкурентами у ВанПлюс Бенд, безумовно, є. Однак багато що залежатиме від динаміки вартості гаджетів.

Зарубіжні користувачі вже почали ділитися першим досвідом використання фітнес-браслета. Судячи з відгуків, перший млинець не вийшов грудкою. Перші покупці залишилися задоволені продуктивністю, трекер працює без збоїв. Комунікація з телефоном здійснюється за блютузу 5-ої версії. Браслет поки вміє спілкуватися тільки з пристроями на Андроїд, адаптація під iOS очікується в найближчому майбутньому.

ПРО вибір трекера: Як вибрати фітнес браслет: топ-5 трекерів 2020

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини