Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Гаджети в похід: Топ 10 найнеобхідніших

Дата публікації: 06.04.2021 14:13
Дата оновлення: 27.05.2024 10:13

Часто ми відмовляємося від тривалих походів, тому що не бажаємо жертвувати звичним комфортом. Зрозуміло, що тягнути улюблене крісло з собою – абсурд. Але подбати про пару девайсів, які зроблять подорож простіше і комфортніше – завдання кожного туриста.

снаряжение для похода

Йтиметься про Топ 10 корисних гаджетів для туризму. Читаємо, вибираємо і беремо на замітку!

Смартфон

У похідних умовах смартфон є основним способом комунікації із зовнішнім світом. З його допомогою можна прокласти маршрут і зберегти все gpx треки в одному додатку, відзначаючи кемпінги та супермаркети, в яких можна буде поповнити запаси. Варто зазначити, що для цього розроблений спеціальний механізм точок інтересу (POI), який відображається на гугл-карті.

Навигация в смартфоне

Також можна вести замітки про розклад транспорту, плані місцевості і, якщо похід тривалий, бронюванні хостелів. Ну а доповнять подорожі круті фото «в моменті» і улюблена музика.

Цікава стаття: Як вилікувати жорсткий диск (HDD) і виправити биті сектора: 7 хороших програм для діагностики

Powerbank

Зовнішній акумулятор спосіб зарядити смартфон і вийти на зв'язок навіть в глухому лісі. Оптимальним варіантом стане пристрій, потужністю не менше 10 000 мАгз маркуванням Fast Charge. Ця технологія дозволяє зарядити пристрій на 75% швидше, ніж за допомогою простої зарядки.

Правильный  powerbank

Якщо вирушаєте в похід на 5-7 днів, можна взяти сонячні панелі. Powerbank в даному випадку стане проміжним девайсом для накопичення і перерозподілу енергії.

Цікаво по темі: популярних виду матриць: IPS, PLS і TN – який монітор краще

Фітнес-браслет (смарт-годинник)

У дикій природі стильний девайс з виходом в інтернет перетворюється на справжнього помічника. Для похідних умов підійдуть моделі з посиленим ударостійким корпусом і наявністю важливих функцій:

  • датчик GPS, цифровий компас і вбудована карта дозволять не тільки побудувати маршрут подорожі, але і не заблукати в незнайомій місцевості;
  • наявність пульсометра функцій вимірювання швидкості, темпу і набраної висоти забезпечать контроль навантаження на організм;
  • за допомогою з'єднання Bluetooth 2.0 зможете відповідати на дзвінки і читати смс, не відволікаючись від побудованого маршруту.

Cмарт-часы

Моделі фітнес годин підключатися до туристичних програм. Наприклад, девайс Suunto Spartan Trainer відстежує маршрут, а після вивантажує його в Suunto Movescount, створюючи тривимірний варіант візуалізації походу.

Функція «trek back» дозволить повернутися у вихідну точку по вже пройденому маршруту.

Газовий пальник

Якщо вирушаєте з екстремального маршруту або просто не бажаєте витрачати зайвий час на збір хмизу, варто взяти з собою газовий пальник. Девайс стане відмінним помічником, тільки в разі вибору правильної моделі:

  1. Для походу удвох в найближчому лісі цілком підійде пальник, яка протикає балон або надаватися на різьбу.
  2. Якщо зважилися на більш екстремальний похід (наприклад, підкорювати вершини Кавказу), краще зупинити вибір на більш потужних пристроях (від 3 кВт) із захистом від вітру і пьезо підпалом.
  3. У разі відпочинку компанією більше 4 чоловік оптимальним варіантом стане шлангове пристрій. Кращим паливом в даному випадку виявиться суміш пропану, бутану, ізобутану (підходить для низьких температур).

Газовая горелка

Виробники подбали не тільки про зручність, але і про безпеку експлуатації. В балони заправляється виключно чисте паливо, за рахунок чого продуктами кінцевого горіння є молекули вуглекислого і чадного газу.

Читайте: Що робити, якщо Windows не бачить всю ОЗП: 4 причини і шляхи вирішення

Штатив з гнучкими ніжками

Якщо віддаєте перевагу робити красиві кадри і при цьому не возити з собою величезну кількість АКСЕСУАРІВ,міні штативідеальний варіант. Компактний пристрій на гнучких ніжках поміститься в жіночу сумку і зможе витримати не тільки рядовий смартфон, але і повноцінний фотоапарат вагою до 340 грамів.

За рахунок рухомих ніжок, штатив можна встановлювати на будь-які поверхні, закріплювати на мотузці, каменях, гілках дерев і створювати фотошедеври. Спробуйте новий пристрій і світ відкриється під іншим кутом.

Цікава стаття: Caterpillar CAT S52: огляд і 12 особливостей

Портативний душ

Щоб похід в ліс або в гори не був схожим на історії про виживання, стандартний набір з намету і рюкзака з купою корисних дрібниць слід доповнити портативним душем.

Прогрівання здійснюється природним шляхом
Підключення до електромережі
Пластикова ємність на 20-25 л води кріпиться за допомогою гака на дерево або іншу піднесеність. Вода прогрівається від сонячних променів Модель адаптована під прохолодну або похмуру погоду. Такий девайс підійде мандрівникам, в арсеналі яких припасений генератор.
Принцип роботи наступний: шланг опускається в ємність з водою, а сам душ підключається до електромережі. За рахунок компресора і нагрівальних елементів, вода прогрівається в міру відкриття вентиля

Зверніть увагу: ТОП-5 електрогрилем: огляди, перевірені на смак, Або які краще

Мультитул

Загадкова назва, що об'єднало в собі необхідні похідні ДРІБНИЦІ. Залежно від комплектації, предмет може містити плоскогубці, викрутку, гайковий ключ, штопор, ложку і інші. Досить цікавим варіантом є мультитул, який виглядає як кредитна карта. На перший погляд, важко уявити, що ця пластина здатна відкрити пляшки і консервні банки, включає кілька викруток і лінійку, а також може стати підставкою для смартфона. Для завзятих мандрівників мультитул – незамінний пристрій.

Водонепроникний чохол для телефону або камери

Оптимальним варіантом захисту гаджета стане герметичний чохол, для виготовлення якого використовується термопластичний поліуретан.

 Водонепроницаемый чохол для смартфона

Це зносостійкий матеріал, який переносить перепади температури і не вигорає навіть після тривалого перебування на сонці, стійкий до холоду. Можна навіть пірнати з телефоном або планшетом, не боячись за їх збереження.

Бездротова колонка

Який похід без драйвової музики? Сучасний біт і улюблений ритм може транслювати бездротова колонка. На ринку представлена величезна кількість моделей: маленькі і великі, потужні і не зовсім.

Беспроводная колонка

Для походу краще вибирати гучні акустичні моделі, які довго тримають заряд (8-10 годин). Якщо плануєте активний відпочинок (підкорення гірських вершин, сплав по гірській річці і т.д.), слід подбати про ударостойкости і водонепроникності. Стандартний вага пристрою становить 180-230 грам, завдяки чому колонка не займе багато місця в рюкзаку.

Очисник для води

Щоб не носити ємності з питною водою і не думати, де б їх поповнити по ходу маршруту, бажано завчасно подбати про фільтр. Оптимальним варіантом стануть компактні мембранні пристрої, здатні очищати воду від мікробіологічних і хімічних забруднень. Такий фільтр може забезпечити питною водою трьох-чотирьох дорослих людей (ресурсу одного девайса вистачає на отримання 1200 л питної води).

Походный фильтр для воды

У статті ми виділили тільки малу частину гаджетів, які зроблять похід більш технологічні і комфортніше. Хтось звик обмежуватися ліхтариком і спальним мішком, а кому-то намети, генератора і інших девайсів буде мало. Тому, вирушаючи в похід, вибирайте ті пристрої, які зроблять ваше подорож краще.

Зверніть увагу: Як знайти людину за номером мобільного телефону: 3 способи вирішити задачу

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини