Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Де зберігати фото – 5 кращих сервісів з дата-центрами в США і Європі

Дата публікації: 22.01.2021 14:29
Дата оновлення: 22.01.2021 14:29

Визначити, де краще зберігати особисті фото – завдання досить складна. При виборі варто врахувати:

  • підтримувані платформи;
  • кількість гігабайт, що надаються безкоштовно;
  • можливість перегляду фотографій в інтернеті та інші зручності сервісу;
  • обмеження на об'єм завантаження, на трафік, кількість синхронізуються пристроїв.

Далі розглянемо чотири сховища американських компаній і одне з Швейцарії.

Dropbox

Дропбокс – сховище, яке працює З 2007 Року. Бізнес-Модель хостингу заснована на безкоштовному виділенні всім БАЖАЮЧИМ 2 Гб на хмарі і платні послуги для фізосіб і компаній, яким цього об'єму Недостатньо. Dropbox дружить з провідними ДЕСКТОПНИМИ ОС:Windows, Mac, Linux.

Где хранить фото — 5 лучших сервисов для пользователей из Украины

Також сервіс пропонує послуги власникам мобільних телефонів на Андроїд iOS. Дропбокс – альтернатива карти пам'яті для тих, хто шукає, де безкоштовно зберігати фото зі смартфона.

Фотографії легко завантажити в хмару з комп'ютера або смартфона, з браузера або клієнтської програми. З свого аккаунта на сайті Dropbox можна:

  • створювати папки, завантажувати фото;
  • дозволяти показ завантажених файлів;
  • надавати доступ за посиланням;
  • переглядати фото, відправляти повідомлення, перейменовувати.

Після установки клієнтського додатка на диску С з'являється папка, з якої відкриваються фотографії, вміщені в Дропбокс. Програма дає можливість налаштувати синхронізацію.

Цікаво про вибір сервера: Як правильно вибрати сервер: який з 3 варіантів краще

Google диск

Компанія Google запропонувала всім бажаючим скористатися фотохостингом в 2015 році. Це ресурс, де зручно і безпечно зберігати фото і відео без ліміту за часом. Єдине обмеження на безкоштовне використання хмари: фотографії стискаються до 16 Мп, а відео – до дозволу 1080р. Однак з літа 2021 року Google погрожує монетизувати сервіс, залишивши безкоштовними тільки 15 Гб.

где хранить фото и видео

Переваги сервісу Google Фото:

  • Автоматичне видалення дублікатів

При цьому сервіс не тільки порівнює цифрові дані фото, але і аналізує що на них зображено.

  • Розумний пошук

Можна набрати ім'я людини, рік зйомки, місце відпочинку або кілька характеристик відразу, і Google постарається зробити вибірку.

  • Автокреатів

Сервіс вміє створювати з фото анімації, панорами і колажі. Просунуті алгоритми успішно справляються із завданням вибору і обробки фотографій.

  • Наявність вбудованого фоторедактора

Це можливість погратися з яскравістю, контрастністю і квітами.

А якщо Google вже набрид, читайте: Видалення гугл аккаунта: 3 шляху розпрощатися з Google

iCloud

У Apple свої рішення на всі випадки життя. ДО питання де зберігати і синхронізувати фото з iPhone компанія підійшла творчо, запропонувавши в iCloud відразу 2 інструменти: Фотопоток і Медіатека. Обидва сервіси вантажать фотографії в хмару, але призначені для вирішення трохи відрізняються завдань.

где безопасно хранить фото

Фотопоток можна назвати перевалочним пунктом, тимчасовим сховищем. У ньому зберігається до 1000 фотографій на годину, до 10 тис. – в тиждень, до 25 тис. На місяць. Сервіс не використовує безкоштовні 5 Гб сховища, не чіпає гігабайти, куплені за тарифом. Сумісний з усіма епловскімі пристроями, підтримує PNG, JPEG, TIFF.

Медіатека призначена для тривалого зберігання файлів. У неї можна завантажувати будь кількість фотографій, але безкоштовне місце в хмарі обмежена 5 Гб. Є можливість зберігання відео. Крім перерахованих вище форматів реалізована підтримка RAW, GIF, MP4. Файли зберігаються на серверах в оригінальному дозволі, стиснення відсутня. Сервіс сумісний з усіма пристроями екосистеми.

А ось і новинка прийшла: iPhone 12: дата виходу, ціна, огляд характеристик

One Drive

У кожній версії Windows компанія Microsoft додає нові додатки, які встановлюються разом з ОС. Разом з Windows 8 з'явився OneDrive – інструмент для людей, що шукають, де додатково зберігати фото і відео з комп'ютера з метою підстрахуватися від ПОЛОМКИжорсткого диска. До цього роль хмарного сховища виконував SkyDrive, його перейменували через судового позову британської TV-компанії зі схожою назвою.

где хранить фото с iphone

OneDrive працює на комп'ютерах, планшетах і інших Windows-пристроях. Крім того, доступ до сховища можна отримати з макбука і телефону на Андроїд. Переваги:

  1. Відправка фотографій в хмару прямо з провідника Windows.
  2. Пошук фото за назвою, датою, місцем зйомки матеріалу. Можливість редагування тегів.
  3. Угруповання фотознімків за датою.
  4. Ручне і автоматичне створення альбомів.
  5. Організація швидкого спільного доступу до документів/фото/відео.

Компанія надає 5 Гб сховища безкоштовно. Якщо потрібно більше – пропонують платити.

Цікаво про свіжих макбуков: macbook pro 2020 і macbook air 2020: чим приголомшили 2 ноута

pCloud

Підійде тим, хто віддає перевагу не американським, а європейським дата-центрам. Компанія базується в Швейцарії, використовує сервери, що працюють в КРАЇНАХ ЄС. Сховище pCloud пропонує свої послуги Користувачам Windows, Mac, LINUX. В хмарі також можуть зберігати фото ВЛАСНИКИсмартфонів на iOS Андроїд.

Після завантаження фотографій, в хмару запускається синхронізація з усіма пристроями. В комп'ютери компанія пропонує встановлювати віртуальний диск pCloud Drive, де можна безпечно зберігати фото. Власники смартфонів можуть зробити резервну копію фотознімків і відео в один клік.

В pCloud є обмеження на місячний трафік – 50 або 500 Гб в залежності від пакета послуг. Є платні тарифні плани на місяць, рік і 99 років.

Тепер порівняємо в таблиці розглянуті сервіси:

Сервіси
Безкоштовне сховище, Гб Мінімальний місячний тариф
Dropbox 2 2000 Гб за $ 10
Google диск 15 100 Гб за 57 грн
iCloud 5 50 Гб за $ 1
OneDrive 5 100 Гб за 59 грн
pCloud 10 500 Гб за 5 євро

Сервіс iCloud поки не прагне просувати платні послуги в Україні. Для РФ і Казахстану на його сайті викладені офіційні тарифи, а для нашої країни немає. Компанія pCloud єдина в таблиці забезпечує наскрізне шифрування, але тільки в якості додаткової послуги. Втім, всі сервіси топ-5 гарантують конфіденційність і збереження даних.

Для роздумів: Екшн камера або фотоапарат: 8 відмінностей, порівнянь і рад

Коментарі
Залиште коментар
2
19.10.2022 09:35

pCloud Безкоштовне сховище, Гб 6