Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Huawei Mate 10 Lite і Mate 10 Pro представлені в Мюнхені – знайомство з новими флагманами Huawei

Дата публікації: 20.02.2018 15:21
Дата оновлення: 29.05.2024 17:44

Huawei недавно презентував Mate 10 Lite і Mate 10 Pro. Крім зовнішньої привабливості, цим смартфонам є чим пишатися: нових фішок у них хоч греблю гати, а за деякими характеристиками моделі здатні перевершити топові яблучні смартфони.

новые флагманы от Huawei серии Mate 10

Зовнішність моделей, що випускаються в різних кольорах, докладно описана в цій статті, так само як і апаратна НАЧИНКА. Наприкінці огляду можна знайти докладні характеристики Mate 10 Lite та його Pro-версії.

Зовнішній вигляд флагманів

Незважаючи на те, що новинки від Huawei багато спільних рис, вони не виглядають як близнюки. Pro більше, тому що шестидюймовий. Молодша версія трохи менша – 5,9”. Але на звичній для багатьох гаджетів однієї серії зовнішній різниці в діагоналі тут все не закінчується.

Mate 10 Pro відрізняється від свого брата трохи ширшими рамками, чия товщина дорівнює трьом міліметрам. У Lite вони вже – 2,2 міліметра. Але зверху і знизу «огранювання» товщі, ніж у просунутого варіанта: 9,6 мм/10,6 мм і 8,4 мм/9,2 мм відповідно. Розміщення датчика, який сканує слід пальця, на пристроях теж різне: Mate 10 Lite його розмістили спереду, а Pro – ззаду.

внешность Mate 10 Pro – красив, как ни крути

У співвідношенні сторін новинок теж помітні відмінності. Так, виробник подарував молодшій моделі класичне – 16:9, тоді як старшу нагородили сучаснішим варіантом – 18:9, що покращило огляд.

Примітка: сторони обох гаджетів закриті міцним Gorilla Glass.

Pro-варіант захистили по IP67: він не злякається випадкового попадання на метрову глибину, а перед пилом взагалі безстрашний. А ось у «молодшенького» броня не така висока: IP53 вбереже його від пилу, але від підводного занурення не врятує. А ось під дощем користуватися можна: девайс встоїть перед бризками.

У девайсів є і схожості. Тильна панель їхніх корпусів майже не відрізняється. Обидва гаджети мають глянцеву поверхню зі скла. Вона виглядає виграшно, щоправда, «збирає пальчики». На тильній стороні знаходяться вертикальні камери, по обидва боки яких розташувалися датчики фокусування та спалах. Їх красиво виділяє колірна смужка.

Mate 10 Lite – хорош со всех сторон

Завдяки цьому виробник домігся впізнаваного дизайну своїх флагманів. Симетрія ще одна приємна особливість цих смартфонів. Модулі камер, сканер відбитків, динаміки, кнопки та роз'єми розташувалися на одній лінії.

Багатошарове скло, з якого зроблено задній бік корпусу – додає витонченості флагманам. Завдяки різним плівкам тильна сторона змінює колір під різним освітленням. Виглядає це по-справжньому круто. Огранювання корпусу зроблено з відполірованого алюмінію. Незважаючи на те, що через це смартфони злегка ковзають, будь-який з них відмінно лежатиме в руці за рахунок злегка опуклої задньої панелі.

Цікаво почитати: Порівняння Galaxy S8 і Galaxy S7 – відмінності двох флагманів Samsung

Дисплей

Не може не порадувати те, що екрани обох гаджетів підтримують технологію HDR10. Власники цих смартфонів завжди насолодитися відеороликами високої якості. HDR10 дає можливість користувачеві змінювати яскравість, контрастність, а також інші параметри, що стосуються зображення, коли відтворюється відео.

Зрозуміло, без відмінностей дисплейних характеристик тут не обійшлося. Відрізняються гаджети:

  • розмірами діагоналі та співвідношенням сторін;
  • підсвічуванням;
  • показниками дозволу.

Дисплей версії Pro

Компанія забезпечила старшу версію екраном, розмір діагоналі якого дорівнює шести дюймам. Він займає майже всю лицьову частину – 81,61%. Завдяки панелі типу OLED користувач зможе насолодитися барвистим, природним малюнком. Передача кольору власник зможе змінювати за смаком.

дисплей Mate 10 Pro

Екран цього варіанта характеризується високою роздільною здатністю, яка становить 2160×1080 пікселів на дюйм, і хорошими показниками щільності – 402 ppi. Завдяки тому, що сторони цієї моделі співвідносяться один з одним за стандартом 18:9, користувач зможе порадіти добрим кутам огляду.

Екран Lite

У дисплея цього девайса сторони співвідносяться один з одним класичним чином – 16:9. Це дозволяє йому вміщати на екрані більше інформації, що особливо зручно під час інтернет-серфінгу та читання. Діагональ дисплея, зробленого з урахуванням IPS-панелі, становить 5,9 дюймів.

Примітка: 81,79% лицьової сторони пристрою зайнято екраном.

екран Mate 10

Цей гаджет покаже не менш круте зображення, ніж його старший брат. Модель має щільність 499 ppi, а дисплей здатний відобразити 2160×1080 пікселів.

Основна фішка цього екрана – RGBW. У розташовані за такою структурою субпікселі до класичного синього, а також зеленого та червоного кольорів додали білий колір. Завдяки цьому передача кольору тут досить яскрава: щоб підвищити рівень яскравості користувачеві не доведеться використовувати всі кольори – досить білого. За рахунок цього знижується споживання енергії.

Дивіться також: Порівняння двох флагманів 2017 року – Samsung Galaxy S8 і LG G6

Залізо і начинка

Обидва смартфона порадують власників суперпродуктивністю: у плані одночасної роботи з декількома додатками, а також в іграх обидва девайси показують себе чудово.

Пристрої працюють на фірмових Kirin 970. Це десятинанометрові процесори. Вони мають ядри ARM Cortex (8 ядер): 4 штуки (A73) – працюють на 2,36 гігагерцах, ще чотири (A53) – на 1,8 ГГц.

Примітка: виробник вбудував у девайси графічний процесор з 12 ядрами – Mali G72MP12.

Головне, чим може похвалитися залізо смартфонів – нейроморфний процесор. Творці Kirin 970 забезпечили його окремим чіпом – співпроцесором, який славиться своєю здатністю до імітації нейронної мережі. Це робить його ідеальним для машинного навчання.

Mate 10 Lite и Mate 10 Pro в играх

У новеньких смартфонах ця особливість найсильніше помітна в камерах. Головним камерам апаратів не потрібен інтернет, щоб розпізнати зображення. Також вони можуть автоматично підлаштовувати режими під об'єкт зйомки. Компанія стверджує, що такі можливості – результат того, що нейромережа в NPU їхнього процесора навчили завдяки ста мільйонам зображень.

Незважаючи на схоже залізо, апаратною начинкою новинки все ж таки відрізняються, нехай і зовсім трохи – всього за 2 параметрами:

  1. Пам'яті. Молодший гаджет оснастили 4 Гб оперативи вбудували 64 гігабайт для зберігання. Старший варіант «матеріший» – 6 Гб/128 Гб.
  2. Наявність лотка для флеш-карток. Автори Mate 10 Lite оснастили його суміщеним гніздом для флешки, яке може грати роль лотка для картки зв'язку. У Pro девайса додаткова пам'ять не підтримується. Але дві сім-картки" нано" поставити можна.

Примітно: розробників вдалося зробити так, щоб обидві сімки могли функціонувати в LTE.

Це цікаво: Еволюція Samsung Galaxy Note – 7 поколінь фаблета

Програмне забезпечення смартфонів

Нові флагмани працюють на восьмому андроїді. При цьому фірмова оболонка системи – EMUI 8.0. Завдяки новим функціям ОС, власник будь-якого з цих гаджетів зможе повністю користуватися всіма можливостями суперпроцесора, наприклад:

  • спростити спілкування завдяки кишеньковому перекладачеві;
  • відображати інформацію на додаткових екранах;
  • запускати розширення або дублювання екрана гаджета, щоб використовувати його як комп'ютер.

Важливо: щоб підключати смартфон до інших екранів, знадобиться купити потрібний перехідник.

EMUI 8.0

Автори пристроїв оснастили їх ємними батареями на 3340 і 4000 мАг для Lite та Pro відповідно. У гаджетах дуже цікаво реалізували функції економії споживання енергії. Спеціальні інтелектуальні системи, якими забезпечили моделі, здатні досліджувати звички власника смартфона. Завдяки цьому необхідні ресурси, які потрібні, щоб продовжити термін служби акумулятора, виділяються заздалегідь. Це дає власникам можливість не хвилюватися, що смартфон «сяде» у невідповідний момент.

Обидві моделі можуть заряджатися з 1% до 20% – за 10 хвилин, а за півгодини – з 1% до 58%. Власна розробка Хуавей – SuperCharge – перша сертифікат, що підтверджує безпеку у TÜV Rheinland: швидка зарядка не зіпсує акумулятор.

Камера

У топові мобільні девайс виробник встановлює здвоєні головні камери, розробкою яких компанія займається разом з Leica. Цієї долі не уникли і флагмани серії Mate 10. До цього жодна камера смартфона не могла похвалитися знімками краще, ніж у iPhone 8 Plus. Але у модулів Mate 10 Lite це вдасться.

Головні модулі забезпечили 12-мегапіксельним кольоровим сенсором (RGB). Також є монохромний – на 20 Мп. Крім того, їх оснастили об'єктивами f/2,2 (Lite) та f/1,6 (Pro).

снимки с основной камеры смартфонов серии Mate 10

Оскільки в чорно-білій лінзі немає RGB, вона відрізняється більшою чутливістю до світла, а також широким динамічним діапазоном. Це дає можливість у рази підвищити якість знімків.

Завжди чудові фото з Mate 10 Lite його Pro версією – це не просто маркетинговий слоган, а реальність. Ці смартфони можуть визначати тип сцени, а також розпізнавати об'єкти. Не обов'язково виставляти параметри зйомки: камера будь-якого гаджета зробить це сама і без нагадувань.

Примітка: функція розпізнавання об'єктів відноситься до сценічних авторежимів. У режимі ручного налаштування вона не працює.

Пристрій відразу сканує об'єкт, який потрапив у видошукач. Наприклад, якщо навести його на крихітний кексик, смартфон визначить його як «їжу». А відповідна іконка з'явиться у нижній частині екрана (у правому куточку). Вона відображає знімальні параметри, які вибрав гаджет автоматично.

автораспознавание объектов главной камерой смартфонов серии Mate 10

Смартфони допоможуть знімати і гідні відеоролики в 4К з 30 FPS (тільки Pro) і FHD з 60 FPS. Моделі оснастили оптичною стабілізацією, але у високоформатних режимах вона не працює. Втім, якість зйомки досить хороша, звук девайси теж пишуть без спотворень.

Примітка: моделі оснастили фронтальними камерами (на 8 Мп для моделі Pro і на 13+2 Мп – для Lite), які мають фіксований фокус. Режим для зйомки портретів із розмиттям фону також є.

Може стати в нагоді: Як знайти людину за номером мобільного телефону: 3 способи вирішити задачу

Технічні характеристики Huawei Mate 10 Lite і Pro – чим відрізняються смартфони

Модель
HUAWEI Mate 10 Lite HUAWEI Mate 10 Pro
Дисплей 5,9 дюйма FullView Display; 6,0 дюймів FullView Display;
16:9 IPS екран; 18:9 OLED екран;
2160×1080 пікселів, 499 ppi; 2160×1080 пікселів, 402 ppi;
16,7 млн кольорів, насиченість кольорів (NTSC): 96% 16,7 млн кольорів, насиченість кольорів (NTSC): 112%
Процесор Huawei Kirin 970 Huawei Kirin 970
4 ядра Cortex A73 2,36 ГГц + 4 ядра A53 1,8 ГГц + i7 співпроцесор 4 ядра Cortex A73 2,36 ГГц + 4 я A53 1,8 ГГц + i7 співпроцесор
Графічний прискорювач Mali-G72 MP12 Mali-G72 MP12
Операційна система Android 8.0 оболонка – EMUI 8.0 Android 8.0 оболонка – EMUI 8.0
ОЗП 4 Гб 6 Гб
Внутрішня пам'ять 64 ГБ 128 ГБ
Слот для карти пам'яті є (гібридний) ні
NFC Є Є
Камери Фронтальна камера: Фронтальна камера:
13+2 Мп, фіксований фокус 8 Мп, фіксований фокус
Основні камери: Основні камери:
16+2 Мп, 20+2 Мп,
Оптична стабілізація Оптична стабілізація
Подвійний LED-спалах Подвійний LED-спалах
Гібридний автофокус Гібридний автофокус
Дворазовий цифровий зум Дворазовий цифровий зум
Запис відео в FullHD Запис відео в 4К
Акумулятор 3340 мАг 4000 мАг
Підключення Wi-Fi 2,4 ГГц, 802.11a/b/g/n/ac з підтримкою Wi-Fi Direct; Wi-Fi 2,4 ГГц, 802.11a/b/g/n/ac з підтримкою Wi-Fi Direct;
Bluetooth 4.2 з BLE, aptX/aptX HD та LDAC HD Audio; Bluetooth 4.2 з BLE, aptX/aptX HD та LDAC HD Audio;
USB Type C; USB Type C;
DisplayPort 1.2; DisplayPort 1.2
3,5 мм роз'єм для навушників; NFC  
Захист від води та пилу IP53 IP67
Розміри 156,2×75,2x7,5 мм 154 ,2×74,5×7,9 мм
Вага 164 грам 178 грам

Обидва смартфони зможуть порадувати своїх власників гідними функціями, зовнішньою привабливістю, відмінною продуктивністю і чудово розумними камерами. Девайси чудово поводяться і в іграх. Тим, хто часто встановлює ресурсомісткі програми, підійде Mate 10 Pro: у нього більше ОЗП на 2 Гб. Консерваторам, які віддають перевагу класичного формату сторін 16:9 і багато читає, не завадить придивитися до Mate 10: на його екрані міститься більше інформації.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини