Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Huawei P Smart 2021: огляд і 8 акцентів на головне

Дата публікації: 21.07.2021 11:04
Дата оновлення: 29.05.2024 17:50

Серія P Smart беззаперечно сподобається людям, які завжди в пошуках великих мобілок з широкими дисплеями. Для багатьох із них ця модель буде бездоганною. Користувачі, які постійно мають справу з мультимедіа, мріють про саме цей пристрій через оптимальне співвідношення ціна/якість. 

Фахівцям Huawei вдається постійно впроваджувати передові технології, зберігаючи середньо ціновий діапазон своїх флагманів. Тонкий HUAWEI P smart 2021 року випуску можна відрізнити по заокругленню та відсутності нарікань по якості компонентів. Пластик не скрипить та щільно прилягає. Швидкість роботи теж не розчаровує.

Характеристики та переваги нового P Smart 

Смартфон Huawei P smart 2021 працює на Android v10 (Q). Цей апарат зібраний на основі 8-ядерного процесора (Cortex-A73 & Cortex-A53). Передова інтегральна система базується на чипсеті Kirin 710A (14 нм), що означає гарну продуктивність. До того ж пристрій має 4 ГБ оперативної пам'яті та 128 ГБ накопичувача. Цього цілком достатньо для невибагливих користувачів, які не планують завантажувати останні ігри.

Дизайн дуже ергономічний. На екрані ледь помітна виїмка для фронтальної камери. Разом з лицьовою панеллю, цей елемент утворює гармонійне поєднання, вдало доповнюючи загальну стилістику. Сканер розблокування вже збоку, а не знизу, як це було раніше. Подібне рішення стало стандартом для багатьох виробників, оскільки має безліч переваг. Наявність зчитувача на бічній грані не псує зовнішній вигляд та забезпечує миттєвий доступ до телефону, навіть коли пристрій знаходиться в чохлі. 

Девайс доступний в декількох колірних варіаціях: зелений, рожеве золото і стандартний чорний. Перший контакт з апаратом неодмінно викличе позитивні емоції. Відразу помітно, що в Huawei не економлять на матеріалах та компонентах. Задня і передня панелі виглядають дорого, попри те, що зроблені з пластику. Те ж саме стосується запуску програм. HUAWEI P smart 2021 з чотирма камерами AI робить дивовижні знімки в будь-який час дня і ночі. Вбудований спалах спрацьовує ідеально.

З хорошими сенсорами зафіксувати якісно вдасться практично будь-які кадри: від великих пейзажів до макро чи портретного знімання. Все це можна автоматично публікувати в мережі за 1-2 кліка завдяки вбудованому додатку для шеринга. Для 6,67-дюймового FHD екрану відводиться 90,3% передньої панелі. Це ідеально для детального перегляду фотознімків перед їх публікацією. 

Huawei p Smart 2021 — кожен дюйм вражає

Галерея додатків — це альтернативна платформа, яка здатна замінити відомий магазин від Google Play. На апаратах від Huawei не підтримуються пряме завантаження Андроїд додатків. Також в телефоні немає встановлених продуктів Календар, Карта та інших програм Google. Китайський виробник впевнений, що більшість користувачів готові відмовитися від стандартного Gmail. Саме тому, пропонується альтернативне рішення для наступного:

  1. Магазину додатків.
  2. Навігація. 
  3. Е-mail.
  4. Гугл камера.

Для флагманського апарату передбачені вбудовані стандартні теми та кілька інших цікавих доповнень. Гнучкість інтерфейсу дозволяє користувачам повністю персоналізувати налаштування. Навіть при тому, що флагман позбавлений можливості працювати з Google Play безпосередньо, кожному з них вдасться легко перенести дані зі свого старого девайса. Потрібно всього лише встановити додаток Phone Clone. 

В процесі синхронізації варто обрати те, що потрібно скопіювати на новий мобільний, і натиснути «Підтвердити». Через кілька хвилин операція завершиться. Таким способом можна переносити додатки, системні налаштування, файли та фотографії. 

Трохи про параметри конкурентів: Що краще: iPhone або Samsung —  який з 2 смартфонів обрати?

Про дизайн флагмана

Ця модель різниться від інших по логотипу на задній кришці. Екран з мінімальними рамками. Найширша (підборіддя) знаходиться знизу. На відміну від попередньої моделі, блок камери став ширшим, хоча це ледь помітно. 

 Huawei p Smart 2021 — простота та практичність девайсу

З P Smart 2021 не доведеться йти на компроміс з приводу використання карт microSD чи SIM. Здвоєний слот, який обмежує можливості розширення пам'яті при одночасному використанні 2-х сім карт, не використовується. 

Передбачені для P Smart 2021 додаткові гігабайти пам'яті знаходяться в окремому слоті. У комплекті йде скріпка для вилучення microSD. Роз'єм USB-C і вихід для навушників 3,5 мм, як і в інших моделях, знаходяться в області підборіддя. 

Права грань корпусу відведена під кнопки аудіо і сенсор Fingerprint. Блок злегка піднятий. Це практичне рішення, оскільки з іншими концепціями рука часто зісковзує при спробах налаштувати гучність. Острівець з камерами трохи виступає над рівнем корпусу, але це не впливає на практичність використання. Пристрій добре лежить на рівній поверхні навіть без чохла.

Сканер відбитків вважається основним методом біометричної аутентифікації, хоча передня камера також дає можливість налаштувати додатково розпізнавання обличчя. На нижньому торці пристрою всього один динамік. Він забезпечує гарне звучання. Хоча вимогливим користувачам не варто завищувати очікування. Середні частоти трохи більш виражені, баси не дуже відчуваються. 

Покращуємо звук: Кращі музичні плеєри для Android: топ-10

Екран та підсвічування

Попри звичайний дизайн, Huawei P smart не позбавлений родзинки. Привертає увагу об'ємний екран на 7 дюймів. Його роздільна здатність 2400 на 1080 пікселів. Це означає, що з Full HD все в нормі. 

Команда інженерів Huawei класифікує цей дисплей як «Ultra Full View Display» і заявляє, що пристрій P smart забезпечує широке та захватне візуальне сприйняття. У флагмана покращена оглядовість, хоча якщо екран нахилити в бік, спостерігається зниження яскравості. Але той факт, що пристрій підтримує 16,7 мільйона кольорів, вражає навіть консерваторів. Обрана китайськими інженерами, матриця неодмінно для мультимедіа.

P smart, випущений у 2021 році, став найбільшим апаратом виробника на сьогодні. Китайський бренд все більш віддає перевагу мультимедіа. Це підтверджується з випуском кожної нової серії. Рівень насиченості матриці радує око навіть при перегляді Full HD відео. Для вебсторінок, месенджерів, книг та навіть деяких ігор, P smart — ідеальний компаньйон.

Інтелектуальна система налаштування яскравості дозволяє захиститися від втоми очей, оскільки використовується фільтр синього світла. Серед доступних профілів користувач може обрати режим електронної книги або темний варіант. Також передбачена можливість зміни колірного режиму (нормальний/виразний) чи температури.

Для стабілізації зображень: Обладнання для відеоблогера: 5 пристроїв без яких не обійтися

Блок камер та можливості кожного сенсора

Багато покупців, які віддають перевагу апаратам Huawei, хотіли б з'ясувати, на що здатні камери P Smart 2021. Для їх інтеграції в пристрій виробник обрав стандартний острівець на задній стороні корпуса. Блок формується з чотирьох камер:

  • 48 МП — основна (f/1,8 AF);
  • 8 МП — над ширококутний сенсор (f/2,4);
  • 2 МП — макро (f/2,4);
  • 2 МП — для поліпшення чіткості кольорів (f/2,4).

Huawei p Smart 2021 — як щодо фото?

При хорошому денному освітленні знімки з P Smart 2021 ідеальні. Більшість кадрів зі збалансованими кольорами. Навіть на великому екрані зменшення деталізації або розмиття деталей на задньому фоні не спостерігається. Для відео максимальна роздільна здатність всього 1080p, що відповідає основним очікуванням та потребам людей, що купують бюджетні моделі. 

Що стосується макро та портретного режиму, телефон теж ідеальний. Особливо порадує наявність ефекту боке (розмиття фону). Єдине, чого не вистачає досвідченим фотографам, — режиму Pro для ручного налаштування витримки, балансу білого та ISO. Подібні функції доступні для Huawei P30 Pro та більш сучасного P40Pro. 

Блок камер йде з 2-мегапіксельним сенсором для макрознімання. Навряд чи з такими параметрами можна отримати хорошу чіткість кадрів та належну деталізацію. Людям, що люблять фотографувати чималим планом комах чи рослини, краще використовувати основний сенсор на 48 МП. 

У телефоні є режим Super Night, тому в нічних умовах вдасться зробити хороші знімки. Ця функція доступна також для переднього сенсора. Фронтальна камера телефону працює в парі з режимом AI, який автоматично оптимізує отримані кадри. 

Huawei p Smart 2021 — якість фото

Додаток камери в P Smart 2021 має зручний у використанні інтерфейс. На одній стороні екрану розташована кнопка захоплення та управління перемикачем. На перший план виведені режими Ніч, Портрет, Фото, Відео. Усе інше, в тому числі панорама, сповільнене фільмування, супермакрознімання і HDR знаходиться в окремому блоці.

Варіант для порівняння: Орро А52: огляд 10 параметрів, на яких тримається авторитет смартфона

Пам'ять, процесор, додаткові можливості

Huawei P smart йде з мікрочипом Kirin 710A, який працює в парі з 4 ГБ ОЗУ. Подібна комплектація може здатися скромною, хоча на практиці телефон функціонує плавно. Його продуктивність залишається на рівні навіть при тривалому використанні. World of Tanks або Asphalt 9 тягне без проблем. 

Китайський бренд впровадив не найшвидший чіп. Для смартфонів за такі гроші конкуренти пропонують параметри краще. Намагаючись компенсувати подібний недолік, в Huawei вирішили зробити телефон з унікальними фішками. Перерахуємо деякі з них: 

Petal Maps
Це картографічний сервіс для визначення місця розташування, хороший конкурент Google Maps
Petal Search Вбудована пошукова система, що допоможе швидко знайти потрібні доповнення, включаючи Spotify, Instagram, Snapchat, Twitter. Всі ці програми також вдасться завантажити через AppGallery 
Phone Clone Платформа для перенесення даних зі старих пристроїв, що дозволяє інтегрувати всі налаштування. Можна завантажити альтернативний додаток APKPure

Що стосується відтворення мультимедіа, у Huawei P безліч альтернатив. Користувачі без проблем зможуть завантажити Netflix або Prime Video через Petal Search. У девайсі встановлено відеододаток Huawei Video. Доступ до мобільного сайту YouTube може здійснюватися тільки через браузер Huawei.

Додаткове вікно, що з'явиться коли провести пальцем по сенсору (від правого або лівого краю до середини й утримувати 1-2 секунди), являє собою область, де пропонується зібрати найбільш використовувані додатки. Користувач може відкрити програму на будь-якому з доступних екранів, а потім — створити ярлик для швидкого доступу до потрібного вікна з цієї області. Це дійсно зручно.

Дизайнери Huawei впровадили жестове управління. Різні рухи рук чи зап'ястя можна використовувати для того, щоб збільшити повноекранну область, закрити віртуальні елементи управління навігацією або виконати інші дії. 

За допомогою жестових команд вдасться легко переміщатися по призначеному для користувача інтерфейсу. Можна включати повноекранний режим, робити частковий знімок екрана, повноцінний скрін та активувати запис відео, не втручаючись в елементи управління. Оболонка девайса дійсно творить чудеса.

Комунікації

Huawei P smart 2021 відчувається як телефон вищого класу в порівнянні з його попередниками. Покращення торкнулися й комунікацій. Якщо у користувача є бездротова гарнітура, легко вдасться увімкнути її завдяки сумісності з Bluetooth 5.1. Не менш важлива підтримка 4G.

Місткість акумулятора

Батарея на 5000 мАг працює в парі з AI, забезпечуючи до 38,2 години розмов у мережі 4G. Тестування показує, що при інтенсивному використанні за добу витрачається до 50% заряду. Хоча, якщо регулярно грати, це не буде так оптимістично. 

В разі відтворення потокового відео час циклу батареї в межах 16,5 годин. Але це не причина для розчарування, адже завдяки впровадженню технології SuperCharge 10 хвилин підзарядки достатньо для того, щоб дивитися фільми протягом 2 годин. Навіть тим, хто віддає перевагу мультимедіа, можна залишатися на зв'язку цілий день. 

Huawei P Smart 2021 — перспективний апарат. До його сильних сторін зараховують екран та сучасні камери. 

 Huawei p Smart 2021 — комплект

Цей смартфон ідеальний для повсякденного використання. У зв'язку зі специфічним дизайном задньої частини пристрою, апарат часто не розрізняють з P40 Pro. Інженери вирішили обрати таке ж розміщення камер на невеликому острівці та повторили заокругленість. 

В тему: Samsung Galaxy A72: огляд 10 характеристик та 5 особливостей

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини