Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Інноваційне освітлення Philips

Дата публікації: 05.02.2020 14:28
Дата оновлення: 05.02.2020 14:28

Сучасне освітлення це набагато більше, ніж просто світло. На межі зіткнення декількох технологій з'являються абсолютно нові й незвичайні рішення, які допомагають зробити світ яскравішим і кращим. Ось кілька оригінальних рішень, які вже застосовуються й покращують життя людей:

Система гео-позиціонування всередині приміщень (indoor postiooning system)

1

Використання для освітлення приміщень світильників, кожен з яких має індивідуальний світловий код, дозволяє з високою точністю визначати місце знаходження користувача, що використовує смартфон зі спеціальним додатком. Тепер відвідувачі величезних виставкових центрів і гіпермаркетів можуть не бояться заблукати в магазинах, які використовують це рішення Philips. Розумний додаток не тільки повідомить відвідувачеві, де розміщений необхідний йому відділ і побудує оптимальний маршрут для списку продуктів, але і проінформує про акції в магазині або місце проведення майстер-класу. Для рітейлера також відкривається багато можливостей: порушена викладка або розлився кетчуп з пляшки? Одним натисканням кнопки менеджер залу повідомляє місце і тип події, що в рази прискорює виправлення ситуації і підвищує привабливість магазину для відвідувачів.

Бездротовий інтернет Li-Fi

2

Світильник замість роутера – це вже реальність. Просто підведіть виту пару до світильника і отримаєте бездротовий інтернет, яким передається світловими коливаннями, а не радіочастотою. Це не тільки дозволяє створити високошвидкісний канал передачі даних (до 150 Мб/сек), але і забезпечує найвищий рівень безпеки, оскільки перехопити світлове випромінювання значно складніше. Крім того, іноді використання WiFi взагалі неприпустимо, тому що може викликати наведення і впливати на роботу високоточної апаратури.

Світлодинамічні LED-панелі (large luminous surfaces)

4

Уявіть собі офісне приміщення або хол громадської будівлі, стіни або стеля якого прикрашені спеціальними панелями, які за необхідності оживуть, вмикаючись, і почнуть випромінювати світло, забезпечуючи якісне освітлення. Потім біле світло зміниться блакитним небом і хмарами, які будуть переміщатися по небу або будь-якою іншою динамічною картинкою, яку власник системи освітлення захоче продемонструвати відвідувачам. Керування системою і закачування контенту здійснюється через WiFi і максимально просто. Крім освітлення, такі панелі дозволяють значно знизити акустичний шум всередині будівлі, адже здатні поглинати звук.

Інтелектуальна система керування міським освітлення (Philips CityTouch)

5

Освітлення міських доріг і вулиць – це не розкіш, а реальний фактор безпеки. Витрати на освітлення міст дуже великі і визначаються цілою низкою чинників: вартість споживаної енергії, витрати на обслуговування, ремонт і заміна світильників, які вийшли з ладу, зарплата персоналу і т.д. Інноваційний хмарний сервіс Philips CityTouch дозволяє об'єднати всі світильники в одну інформаційну бездротову мережу. Зрозуміло, що мова йде про «розумні» світильники, що підтримують дану систему. Кожен такий світильник має вбудований GPS-модуль, що дозволяє відстежувати його місце розташування, і GSM-модуль, за допомогою якого здійснюється двосторонній обмін інформацією світильника з сервером. Світильник передає інформацію про своє місцезнаходження, стан, режим роботи, кількість споживаної енергії, відпрацьований час та інформує про поломку, якщо вона трапиться. Сервер, в свою чергу, передає керуючі сигнали, що повідомляють світильнику, в якому режимі йому працювати. Мер міста тепер може керувати освітленням в режимі онлайн просто з мобільного телефону. Величезним плюсом такої системи керування є можливість об'єднання з іншими системами життєзабезпечення. Підключивши до освітлення систему відеоспостереження і мікрофони, в Барселоні реалізували такий алгоритм роботи: як реакція на гучний звук, що пролунав на вулиці, відразу ж збільшується рівень освітлення, вмикається система відеоспостереження і відправляється сигнал до найближчого відділення поліції. 

Коментарі
Залиште коментар