Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

iPhone 12: дата виходу, ціна, огляд характеристик

Дата публікації: 25.12.2020 17:00
Дата оновлення: 22.05.2024 16:45

Що не рік, Еппл викочує пачку новеньких Айфонів. Двадцятий не став винятком. Еппл презентували 4 нових Айфони. Моделі публіці представлені, характеристики відомі та офіційно підтверджені брендом, а значить, саме час уважно розглянути новеньких. Почнемо з назви, зовнішнього вигляду та основних параметрів смартів та закінчимо порівнянням з епловськими флагманами минулих років.

Стане в нагоді шанувальникам продукції:24 фішки iOS

Смартфон iPhone 12

Як будуть називатися смартфони Apple 2020?

Купертинівці продовжили порядний відлік смартів. На зміну одинадцятому прийшов iPhone 12. Нових буде на 1 більше, ніж попередніх версій еппловських смартфонів. У лінійці – 4 формати девайсів:

  • Базовий – зветься Айфон 12.
  • Професійний дванадцятий із приставкою Pro.
  • Суперпросунутий iPhone 12 Pro Max.
  • "Молодший брат" – дванадцятий з припискою mini.

Моделі позиціонуються як першопрохідці сімейства Еппл, які підтримують стандарт зв`язку 5G.

Якщо сумніваєтеся у виборі: Що з 2 брендів краще – смартфони Xiaomi чи iPhone: порівняння телефонів за 5 параметрами

Зовнішній вигляд нових пристроїв. Фото та відео iPhone 2020

Дизайн нових нагадує 4 і 5 Айфони. Корпуси без закруглень граней від «п`ятірки», скло з обох боків та металева рамка по периметру – від «четвірки». Але тепер використовується скляне мегаміцне покриття Ceramic Shield з нанокерамічними кристалами. За заявою Еппл, вона менше дряпається і стійко протистоїть ударам.

Внешний вид новых Айфонов 12

«Чубчик» екрана з Face ID нікуди не подівався. Як і раніше можна розблокувати смарт, оплачувати покупки та логінуватися в банківських додатках, використовуючи власну особу, а не хитромудрі паролі.

Корпус вийшов витонченим, тонким (7,4 мм), причому серйозно захищеним від води за стандартом IP68 (занурення до 6 метрів до 30 хв.). У базового та mini Айфона рамки з боків виготовлені з алюмінію, у просунутих варіантах – з хірургічної сталі-нержавійки.

Колірна гамма корпусу залежить від версії смарта. Вибір відтінків ідентичний в iPhone 12 базового та mini: синій, зелений, червоний, білий, чорний. У «прошінок» квітів на 1 менше: синій, золото, графіт, срібло.

Характеристики та специфікації нових Айфонів

Параметри
iPhone 12
Базовий mini Pro Pro Max
Дисплей OLED
Розмір екрана 6,1” 5,4” 6,1” 6,7”
Роздільна здатність екрана 2532×1170 2340×1080 2532×1170 2778×1284
Пам`ять (RAM/ROM) 4/64, 128, 256 6/128, 256, 512
Процесор A14 Bionic, 6 ядер, 5 нм, Apple GPU
Камери 2 камери 12 Мп 3 камери 12 Мп
NFC є
Операційна система iOS 14
Аутентифікація Face ID, TrueDepth
Розміри (мм) 146, х71,5х7, 4 131,5х64,2х7,4 146,7х71,5х7, 4 160,8х78,1х7, 4
Вага (г) 162 133 187 226

Дата релізу

Презентація нового Айфону відбулася 13 жовтня. Представляти одразу 4 смарти зібралися в еппловській штаб-квартирі в Купертіно. Захід проходив в онлайн-форматі. Бажаючі могли переглянути трансляцію на офіційному веб-ресурс компанії.

Чи цікавить, коли вийде новий, дванадцятий Айфон? Базова та Про-Версії надійшли у продаж наприкінці жовтня, міні та Про Макс вийшли на ринок трохи пізніше, у листопаді.

Батарея та зарядка

Об`єм акумулятора у 12 і Pro Айфона ідентичний – 2775 мілі ампер-годин. Мінімальну місткість батарейки отримала версія mini – 2227 мАг, максимальну – Про Макс на 3687 mAh.

 Зарядка Айфона 2020

Значного програшу в автономності смарт вдалося уникнути шляхом нової 5-нанометрової системи чипсету А14. Працює не тільки бездоганно швидко, а й заощаджує енергоресурси батарейки. 15–20 годин перегляду відео та 50–80 год. прослуховування аудіо без підзаряду акумулятора «яблучникам» забезпечено.

Максимальна потужність зарядки по дроту – 20 Вт, бездротова Qi – 7,5 Вт. Потужність підзаряду без проводів зросте вдвічі, якщо користуватися магнітом MagSafe (15 Вт).

Читайте та дізнаєтеся про: 10+ найкращих смартфонів з бездротовою зарядкою

Камери

Основних фотомодулів також 2 (У Міні та базової версії). «Прошки» Отримали також третій модуль — телеоб'єктив. А PRO Max дістався ще й датчик «Лідар» для кращого фокусування камер, залучений під час знімання портретів та використання додатків з доповненою реальністю.

 Камеры Айфонов 2020

Фронталка та основна камера у всіх нових Айфонів 2020 (наприклад, Green MGJF3) по 12 Мпікс. Головний фотомодуль доопрацювали, він отримав більш відкриту діафрагму f/1.6 (наприклад, у XS f/2.4). Для любителів мобільного фотознімання це означає значне поліпшення кадрів при поганій видимості.

Для забезпечення суперякості кадрів під час зйомок на камерах спрацьовує:

  • смарт ХДР 3 при яскравому світлі;
  • Deep Fusion, коли світла трохи менше;
  • нічний режим у темряві.

До речі, Night Mode тепер є у всіх камерах: фронталка, ширик та надширик. Так що яскраві та деталізовані кадри вийдуть при груповій, пейзажній або селфі-зйомці за будь-якого рівня освітлення.

Новий iPhone вміє знімати Dolby Vision ХДР-відео 4К при 30 кадрах за секунду, а прошки з таким же процесором – при 60 к/сек. Ролики можна редагувати у смарті.

Стабілізація добре гасить кроки під час відеознімання в Русі. Є оптичний зум до 2Х і цифровий до 3х (в дванадцятому Pro Max 2,5 та 7-кратний зум відповідно).

Інші фішки перекочували в «двінашку» з інших епловських флагманів: «Тру Тон» спалах, уповільнені ролики, різні типи освітлення для портрета, мемодзі та ін. «Таймлапс», правда, у нових вийшов більш детальним і яскравим.

Ціни на нові Айфони 2020
Разом зі збільшенням продуктивності, покращенням фотомодулів, захищеності та інших параметрів, зросла й вартість «яблучної» продукції. Для наочності, міні-версія 12 Айфона коштує ≈ на 20–30% дорожче стандартної комплектації 11 моделі.

В Україні дванадцяті моделі, що тільки-тільки вийшли на ринок, можна купити за ціною:

  • mini – 26 000-28 000 грн;
  • базовий – 30 000-35 000 грн;
  • «Прішки» – від 40 000 до 48 000 грн.

Врахуйте, що цінник збільшується/зменшується залежно від об`єму пам`яті вибраної версії iPhone.

Пізнавальне порівняння: Samsung Galaxy S20 VS iPhone 11 Pro: що краще – 7 відмінних «Ок»

Зміни у нових телефонах Apple порівняно з флагманами минулих років

Змінився дизайн смартів. Якщо, наприклад, у моделях користувачів бентежила широка чорна рамка навколо екрана, то 12 її значно звузили. Також перестали закруглювати торці корпусу.

Блок камер на задній кришці трохи виріс у розмірах порівняно з iPhone 11. Натомість сам корпус став витонченішим: на 3–10 мм зменшилася довжина, ширина та товщина. У порівнянні з десятим Айфоном, базовий дванадцятий «схуд» на 12 грамів. Щоправда, 12 Pro Max сріблястий та інші вийшли більш важкими – аж 226 г.

Новые Iphone 12

Що ще змінили купертинівці в iPhone із 2020 року.

  • Екран

На зміну IPS з 11 Айфону прийшла яскрава OLED-матриця з ідеальним чорним кольором та суперконтрастність. Яскравість у режимі ХДР здатна досягати 1200 кд/м². Користувачі зможуть отримувати справжнє задоволення при перегляді на такому екрані блокбастерів, під час геймінгу, редагування фото.

  • Чіпсет

У всій лінійці дванадцятих смартів встановлено A14 Bionic. Чіпсет працює по-новому, 5-нанометровому техпроцесу, а отже, телефони менше гріються і мають більшу продуктивність. Двигун машинного навчання став потужнішим.

  • Фотомодулі

У плані денного знімання торішній та нинішній смарт практично не відрізняються. Головні покращення торкнулися фото у нічний час доби. ХДР на 12 Айфоні краще, деталі та кольори відпрацьовує дуже добре. Це відмінний варіант для любителів робити фото на складному фоні (з безліччю об`єктів, текстур, кольорів).

  • Підтримка MagSafe

У новітніх Айфонах є магнітне кільце, яке забезпечують ідеальну стиковку із зарядною кругляшкою «Магсейф». Фірмові чохли також придбали магніти для підтримки зарядки та інших аксесуарів. До речі, з минулими айфонами MagSafe або зовсім не магнітиться, або робить це дуже слабко.

Майте на увазі, що коробка новеньких неабияк «схудла». Тепер у комплекті йде лише смарт, шнур USB-C/Lightning, скріпка та наклейка з лого. Немає зарядного блочка та навушників, які доведеться купувати окремо (якщо не залишилося від попереднього «яблучка»). Зменшенням кількості пластикових аксесуарів Еппл піклується про планету.

Цього року найбільший апгрейд дістався базовій версії 12 Айфона, яка за основними параметрами зрівнялася зі «старшими братами» попередніх флагманів. Pro Max отримав найбільший із усіх еппловських мобільників екран. Крім того, повернувся в дію компактний Айфон. У нього дисплей більше, ніж у 2-х поколінь, але він все ж таки відноситься до версії mini.

Цікава стаття: Огляд смартфона Apple iPhone SE 2020: 6 параметрів

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини