Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підключити жорсткий диск до телевізора - 2 способи для двох типів HDD

Дата публікації: 22.03.2019 10:00
Дата оновлення: 28.05.2024 09:29

Підключити жорсткий диск до телевізора неважко. Синхронізувати можна як девайс, який відноситься до портативних моделей, так і класичний, внутрішній. У цьому керівництві розказано, що потрібно зробити для того, щоб телевізор функціонував в парі з таким носієм.

подключение внешнего HDD к телевизору

Навіщо підключати зовнішній жорсткий диск до телевізора?

Нижче – три основні причини, за якими вінчестер, приєднаний до телевізора, може стати в нагоді:

  1. Чи не доведеться закуповуватися купою дисків і шукати місце для їх зберігання: все можна закачати в HDD і переглядати контент на великому екрані .
  2. Якщо хочеться записати особливо цікавий ефір або серію улюбленого серіалу: «рідний» пам'яті телевізора часто недостатньо, щоб зберегти все, що хочеться власникові. А ось накопичувача з хорошим об'ємом точно вистачить.
  3. Вінчестер, приєднаний до TV, виручить, якщо на пристрої, з якого користувач хоче транслювати контент на великий екран, немає роз'єму HDMI або він не підходить.

Пригадується: ТОП-5 кращих HDD на 2 TB – Рейтинг внутрішніх жорстких дисків на 2000 Гб

Підключення зовнішнього HDD через USB

Портативний девайс не потребує додаткової підживлення: він бере її безпосередньо від працюючого ТV. Разом з накопичувачами такого типу поставляється шнур USB, через який сховище і підключається до різних пристроїв.

Майже на всіх сучасних телевізорах, які вміють зчитувати дані з зовнішніх носіїв інформації, є як мінімум один ЮСБ вхід. А у 32M5500 аж два.

SAMSUNG 32M5500 с двумя портами USB

На деяких «розумних ТВ» такий порт навіть підписаний як вхід для зовнішнього HDD. Після підключення зазвичай не доводиться встановлювати драйвера: відразу випадає меню, яке дозволяє вибрати тип контенту.

Дізнайтеся: Як підключити ноутбук до телевізора? 3 ефективних і перевірених способи

Порядок дій в цьому випадку такий:

  • підключити сховище до ТВ;
  • вибрати вид контенту.

Якщо ж такого не відбувається, то після приєднання жорсткого носія до телевізора потрібно скористатися пультом ДИСТАНЦІЙНОГО керування для входу в Меню. Так синхронізуються багато сучасних МОДЕЛЕЙ ТВ, НАПРИКЛАДті, що випускають Соні.

Рада: щоб портативний диск і телевізор працювали без збоїв з файлами, які мають більший об'єм, добре б, щоб обидва девайса підтримували ЮСБ третьої версії – така швидкість інфообмена позитивно позначиться на функціонуванні пристроїв.

В тему: зовнішніх жорстких дисків на 2 TB

Підключення внутрішнього жорсткого диска через адаптер SATA – USB

Внутрішні HDD, які передбачають розміщення в десктопах і лептопах, встановлюються за допомогою роз'єму іншого виду – SATA. Також варто враховувати, що деякі жорсткі носії, призначений для установки всередину, вимагають додаткового живлення.

внутренний HDD WD 3.5 SATA 3.0 8TB

Однак і такий девайс можна підключити до ТВ. Встановлювати його всередину корпусу пристрою не потрібно: знадобиться лише купити спеціальний перехідник з адаптером SATA і кабелем підключення. З одного боку у дроти буде мікро, а з іншого – два класичних ЮСБ. Один потрібен як основний провідник – для телевізора, а другий – для додаткового електроживлення.

Які кроки необхідно зробити для синхронізації жорсткого накопичувача з телевізором, описано в таблиці.

Рада: зібрати колекцію фільмів в класному як, потрібен місткий носій типу WD8003FFBX. Він здатний зберігати аж 8 терабайт даних.

адаптер SATA — USB

Як підключити внутрішній HDD до телевізора
Крок 1 Витягти жорсткий диск з комп'ютера або ноутбука в безпечному режимі.
Крок 2 Вставити вінчестер в адаптер і підключити до телевізора як зовнішній носій інформації.
Рада: якщо SATA великого розміру, краще підключити його через обидва USB-штекера. Зрозуміло, для цього на ТБ має вистачати портів. Наприклад, у 65XF9005 їх аж три, при цьому один з входів швидкісний – третьої версії.

Інструкція: Як можна поєднати системний блок і телевізор – 6 варіантів підключення

SONY 65XF9005 с 3-мя USB входами

Що робити, якщо телевізор не бачить зовнішній HDD?

Іноді синхронізація пристроїв не здійснюється. Буває, що жорсткий диск, незалежно від його типу, підключений до телевізора, але екран апарату не видає віконце комутації. І коли користувач намагається відкрити розділ для комутації самостійно, телевізійний дисплей видає повідомлення про відсутність підключених девайсів.

5 варіантів вирішення проблеми:

1. Можливо, диску необхідний ще джерело живлення: можна скористатися додатковим штекером USB, який забезпечить підживлення.

2. Перевірити, раптом штекер вставлений не до кінця. Можна спробувати перепідключити вінчестер.

3. Подивитися, чи працює HDD як треба. Зробити це можна, підключивши диск до ПК.

SILICON POWER Armor A60 4 TB

Цікаво: портативні носії не тільки компактні, але і об'ємні. Наприклад, 4-терабайтних варіантів на ЗРАЗОКArmor A60 головою вистачає, щоб носити колекцію мультимедіа файлів з собою всюди.

4. Дізнатися, чи працює USB вхід на телевізорі. Для цього досить під'єднати до порту ТВ інший пристрій, наприклад, смартфон або флешку.

5. Очистити носій від всієї інформації, відформатувавши його в FAT32 або NTFS.

Якщо жоден з перерахованих способів не спрацював, варто звернутися в сервісний центр: там все перевірять і підлікують, якщо є несправність.

Рада: хочеться ТВ з класним екраном і хорошим звуком, то 55UK6300PLB прекрасно підійде. Висока роздільна здатність і спеціальна технологія Clear voice дозволять насолоджуватися красивою картинкою і чистим звучанням.

 LG 55UK6300PLB

Корисно: відформатувати жорсткий диск – стандартні інструменти та 6 спеціальних утиліт

Схема під'єднання, а також синхронізація девайсів залишаються незмінними, незалежно від їх типу. Правда, з HDD, який вимагає інтеграції в девайс, знадобиться ще і адаптер. Робити все просто: всього пара кроків – і можна насолоджуватися контентом в гідній якості на великому екрані.

Коментарі
Залиште коментар