Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися блендером: нюанси використання 2 видів подрібнювачів

Дата публікації: 02.10.2018 10:54
Дата оновлення: 24.05.2024 09:31

Блендер - річ корисна. Але щоб він працював справно і завдання, що покладається на нього, вирішував як треба, важливо не тільки вибрати відповідний варіант, але і вміти правильно користуватися пристроєм. Ця стаття розповідає, які бувають блендери та переконує, що у використанні такої техніки немає нічого складного. Тонкості роботи з девайсами допоможуть не тільки досягти бажаного результату під час готування, але й зробити так, що блендер прослужить набагато довше за гарантійний термін.

как пользоваться блендером

Які бувають блендери?

Перш ніж перейти до нюансів правильного використання блендера, необхідно розібратися в їх видах. Основних типів такої подрібнювальної кухонної техніки всього два – це занурювальні та стаціонарні моделі.

 ручной (занурювальний) и стационарный блендеры

Занурювальний блендер
Стаціонарний подрібнювач
Подрібнювач прикріплений безпосередньо до ручки з мотором. Ножі розташовані в чаші, тому кількість інгредієнтів, що обробляються, обмежується її ємністю.
Для обробки продуктів можна вибрати практично будь-яку зручну ємність: обмежуватися чашею з комплекту не обов'язково. Це дозволяє обробляти продукти у будь-якій кількості. Стаціонарна модель встановлюється на горизонтальній поверхні і працює сама: їй не потрібно керувати рукою, як у випадку із занурювальним апаратом.
Майже всі пристрої оснащені прогумованими ніжками або основою, як у B800E. Це не дає апарату ковзати.
Компактний – займає трохи місця, є моделі з вбудованим акумулятором, які можна брати із собою на дачу, наприклад. В комплекті завжди є кришка. Вона щільно фіксується і не дає суміші розбризкуватись по кухні.

Читайте також: Який блендер краще купити – занурювальний або стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів

Як працювати з занурювальним або ручним блендером?

Як можна використовувати занурювальний блендер? В принципі, як завгодно. Він здатний подрібнити м'ясо та птицю, сир, рибу, тверді овочі та фрукти. Підходить для приготування фаршу (м'ясного та овочевого), смузі, пюрешок.

Варто відзначити, що помолоти кавові зерна здатний не кожен прилад. По-перше, для цього потрібна певна потужність (як мінімум 600 Вт), по-друге, спеціальна насадка. Якщо ж блендер не дуже потужний, краще не кидати туди сиру моркву і картоплю: як варіант, овочі можна зварити або додати в чашу трохи рідини.

Цікаво: SHB4362GR

вміє навіть кригу колоти. При роботі з ручним блендером необхідно використовувати посуд із запасом ємності. Так інгредієнти не розлетяться у різні боки. Комплектну чашу також не треба заповнювати до кінця. Об'єм, який вказують виробники, є загальним. Корисний, як правило, на 15% менший.

мощный занурювальний блендер SHB4362GR

Якщо ж необхідно скористатися приладом, щоб подрібнити невелику кількість інгредієнтів, треба все ж таки заповнити ними чашу за мінімальним розподілом на мірній шкалі. Якщо такої шкали немає на ємності, тоді важливо, щоб ніжка поринала в її вміст повністю з ножами.

Неправильно:

  1. Збивати, подрібнювати продукти, температурою вище 70 градусів;
  2. Подрібнювати овочі/фрукти/м'ясо з кісточками. Кісточки необхідно заздалегідь видалити.

НА тему: ТОП-10 кращих занурювальних блендерів

Тонкощі роботи зі стаціонарним блендером

Така техніка ідеальна для приготування коктейлів, соусів та супів-пюре. Користуватися стаціонарним варіантом

  1. Перед тим, як помістити продукти в чашу, їх необхідно подрібнити, щоб полегшити завдання блендеру.
  2. Встановити чашу на колишнє місце.
  3. Накрити кришкою.
  4. Натиснути кнопку та зачекати.

Рада: якщо потрібно приготувати суп-пюре на пару днів або кілька порцій коктейлю для вечірки, підійде потужний Russell Hobbs 22990-56 Easyprep майже дволітровою чашею.

Правила використання також є:

  • Як і у випадку з ручними девайсами, не рекомендується завантажувати в чашу стаціонарного блендера гарячі продукти. Як мінімум, вона швидко втратить первісний прозорий вигляд і може пожовтіти.
  • Не варто намагатися завантажити чашу до краю. Це не дасть бажаного результату: техніка просто не впорається із таким об'ємом. Якщо помилку повторювати регулярно – прилад можна зламати.

стационарный Russell Hobbs 22990-56 Easyprep с большой чашей

  • Оптимальний мінімум, який зазвичай відзначений на чаші, також варто дотримуватися. При роботі в холосту пристрій зношується і псується не менше, ніж при перевантаженні.

Рада: незалежно від типу блендера або виробника, не завадить прочитати інструкцію перед використанням.

НА додаток: ТОП-10 стаціонарних блендерів

Насадки до блендерів

Базова насадка – ніж-подрібнювач – є завжди. З її допомогою блендер виконує стандартні дії: готує соуси та пюре, ріже. У комплекті з багатьма моделями, крім базового аксесуара, поставляється віночок для збивання яєць. З його допомогою можна приготувати безе, замісити негусте тісто.

блендеры с венчиком и мельничкой для специй

Невеликий ніж типу «млин» також зустрічається досить часто. Є він і у MX-GX1011WTQ. ЗА допомогою цього додаткового інструменту можна подрібнювати горіхи, спеції, кавові зерна. Існують шнекові насадки, які допоможуть зробити котлетний фарш.

HR1679/90 умеет резать продукты кубиками

Змінні мультифункціональні аксесуари також зустрічаються в комплекті або купуються за додаткову плату. Вони допоможуть нарізати продукти скибочками певної форми (слайсами, соломкою або кубиками), яка може бути змінена для різних страв. ЗА допомогою подібних насадок можна перетворити блендер на кухонний комбайн.

Підбірка: блендерів з млином

Як почистити блендер після роботи

Частина, в якій розміщений безпосередньо двигун і регулятор швидкості, занурювати у воду не можна: достатньо протерти вологою губкою. Поміщати цей елемент блендера в посудомийку також неприпустимо.

Забруднення з усіх знімних частин легко видаляються простим миттям під краном, а в деяких випадках можна відправити знімні частини в посудомийну машину. Чи миються вони в посудомийці, виробник завжди пише на коробці, в інструкції або техпаспорт.

При подрібненні жирних продуктів можна спокійно скористатися звичайним миючим засобом для посуду. Головне – добре виполоскати їх, протерти сухою ганчіркою та висушити.

BL300138 с режимом “Пульс”

Деякі моделі, наприклад, BL300138, мають режим Pulse. Він не тільки допомагає змішувати густі інгредієнти, але й сприяє простішому миття. Тут усе досить просто. Потрібно наповнити чашу водою, вибрати потрібну функцію, після чого вилити брудну рідину та висушити ємність.

Нагоді: кращих виробників блендерів

Використання блендера допоможе готувати різноманітніше і швидше, а додаткові аксесуари на кшталт всіляких насадок допоможуть взагалі перетворити пристрій мало не на комбайн. Правильно користуватися блендером як ручним, так і стаціонарним, зовсім неважко. Девайс не варто перевантажувати і засипати в ємність дуже багато інгредієнтів, а використовувати треба тільки продукти, на обробку яких розрахована потужність пристрою. Загалом, головне — дбайливо ставитись до приладу, і тоді він віддячить своєму господарю справною роботою та довгою службою.

Коментарі
Залиште коментар