Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно встановити мийку на кухні своїми руками: інструкція із 4 розділів

Дата публікації: 27.05.2019 10:00
Дата оновлення: 24.05.2024 09:55

Звати фахівця, щоб він поставив мийку – не обов'язково. Якщо «дружити» з потрібними для цього інструментами, можна впоратися самостійно. Цей гайд підкаже, як діяти.

 кухонные мойки

Види раковин для кухні

Якщо судити за способом установки, є всього пара типів, на які можна розділити всі кухонні мийки: накладні і врізні. У кожної – свої особливості.

Накладна мийка

Модель начебто BFG 651-78 на тумбу. Монтувати її неважко: нічого пиляти не треба.

Але парочка мінусів у неї є. Перший – такі варіанти зазвичай тонше інших. Другий – залишаються зазори між нею і тумбою: мийка може хитатися, вода – потрапляти в щілини і утворювати цвіль. Втім, якщо зробити все за правилами, ці проблеми не з'являться.

накладная мойка Franke PML 611i декор

Цікаво: причин мати мультиварку у себе на кухні

Врізне миття

Вбудовувані варіанти вставляються прямо в стільницю. Їх головна перевага – велика гігієнічність, якщо порівнювати з отдельностоящимі мийками: щілин не буде, якщо правильно зробити виріз. Однак встановити такий варіант трохи складніше.

Примітка: у цих раковин є підвид – моделі, які ставляться під стільницю.

Який тип підключити на кухню – питання індивідуальне. Якщо кухонний гарнітур складається з окремих предметів, і власник не планує нічого міняти, можна вибирати будь-який варіант. Якщо ж господар збирається поставити модульну систему і з'єднати секції однієї стільницею, краще придивитися до врізним моделям.

врезная мойка Franke OID 611-78

Читайте також: Як вибрати електролобзик для будинку: 5 правил і порад

Необхідні інструменти та матеріали

Щоб встановити мийку своїми руками і залишитися задоволеним результатом, потрібно заздалегідь запастися інвентарем, який стане в нагоді в процесі.

Що потрібно підготувати
електроінструменти
  • лобзик;
  • дриль зі свердлами по дереву.
ручні інструменти
  • плоскогубці;
допоміжний інвентар
  • ущільнювач з гуми;
  • силіконовий герметик;
  • наждачка;
  • олівець;
  • лінійка;
  • скотч двосторонній.

необходимые электроинструменты — дрель и лобзик

Корисно: інструмент Stanley: 5 порад щодо вибору та 5 аргументів «за»

Як правильно встановити мийку на кухні

Тут добре б дотримуватися принципу золотого трикутника: не потрібно розміщувати мийку біля холодильника, духовки, плити, але необхідно поставити близько до обробній зоні. Раковина в ідеалі повинна бути перехідною ланкою між двома областями: обробній, «брудної» і сервировочной, «чистої».

На практиці ж все по-іншому: мийки підключають до водопроводу, каналізації. У більшості випадків їх ставлять біля стіни, яка примикає до санвузлу, або ж в кутку. Втім, при належних зусиллях будь-який варіант стає можливим.

Рада: потрібно мити багато посуду, варто придивитися до подвійних раковин, на зразок BFG 621. Крім місткості, модель славиться стійкістю до кислот і барвників. Вона також оснащена антибактеріальним покриттям.

двойная врезная мойка BFG 621

Встройка мийки в стільницю робиться в три етапи. Вони описані нижче.

Розмітка

У коробці з мийками врізного типу зазвичай йдуть кріплення, а також картонні шаблони: з ними легше робити виріз під раковину. Якщо ж макета немає, можна зробити його самостійно. Для цього необхідно описати контур самої мийки.

Що тепер:

1. Розмістити шаблон на стільницю. Вона повинна бути вже встановленої і закріпленої. Можна розміщувати трафарет і на окремий модуль меблів, якщо той підходить для монтажу урізних компонентів.

Рекомендація: якщо надійність – понад усе, підійдуть варіанти, зроблені зі штучного каменю, наприклад, MRG 610-58. стійкі до кислот і бактеріям.

2. Зафіксувати шаблон скотчем з декількох сторін. Необхідно пам'ятати: цього продукту не можна торкатися до розпіркам, бічних частинах і іншим «нутрощів» стільниці.

создание разметки

3. Важливий етап – знайти, де повинна розташовуватися мийка. Місце має бути таким, щоб вода не бризкала на підлогу, а спина користувача не перенапружуватися. Відповідний варіант – 5-10 см від краю.

4. Описати контур трафарету, через півтора сантиметра від нього намалювати ще один, за яким потрібно вирізати отвір.

В тему: Як користуватися електролобзиком: 5 особливостей роботи з інструментом

Як вирізати нішу

Щоб зробити це правильно, необхідно:

  • Дрилем, потрібно просвердлити отвори по намальованому робочому контуру, щоб створити периметр. Товсте свердло ні до чого: 10-12 сантиметрів в діаметрі – що треба: як раз відповідає пилі по ширині.
  • Електролобзиком випиляти нішу по готовим дірочок. Важливо бути гранично точним: лінія повинна бути рівною.

врезная мойка из искусственного камня MRG 610-58

Як закріпити мийку

Це робиться можна в три етапи, які описує таблиця.

Установка мийки в стільницю
Етап №1
  • Очистити від пилу, тирси готовий зріз.
  • Місце спила зачистити за допомогою наждачного паперу.
  • Установити врізну мийку в отвір. Тут треба перевірити, наскільки точно випиляна ніша: чи достатньо щільно бортики раковини прилягають до кухонної стільниці.
  • Перевірити, чи добре закріплені гнучкі шланги, змішувачі. Це необхідно робити на першому етапі, оскільки після того, як мийка буде поставлена, встановити ці елементи буде непросто.
  • Захистити стільницю від вологи: обробити кромки ніші силіконовим герметиком.
Етап № 2 1. На краю в місці спилювання, з лицьового боку стільниці, необхідно прикріпити двосторонній скотч. Зазвичай він йде в комплекті з мийкою. Якщо клейкої стрічки немає, знадобиться ще раз нанести герметик.
2. Встановити мийку. Важливо щільно притискати її до країв ніші, щоб всі порожнечі заповнилися герметиком.
3. ЗА допомогою кріплень притягнути мийку знизу. Спершу – кути по діагоналі, але не до кінця. Потім – посередині.
4. Видалити залишки скотча, герметика.
Етап № 3
  • Підключити мийку до каналізації. Необхідно використовувати сифон, який запобігає проникненню неприємних запахів.
  • Підключити змішувач до водопроводу.
  • Перевірити все вузли на герметичність.
Рада: використовувати двобортний сифон. Він менше засмічується.

 закрепление мойки

Монтаж стоїть окремо мийки

Її встановити ще простіше. Для цього є три методи.

1. Приклеїти.

Ставиться раковина на подстолье. Її бічні частини повинні повністю закривати торці підставки. Щоб закріпити мийку, слід заздалегідь змастити ребра тумбочки герметиком. Потім – поставити виріб, добре придавити і дочекатися, поки все висохне.

Рекомендація: якщо потрібна містка мийка на кухню, AXIA II 6 SF Її глибина становить цілих півметра.

глубокая кухонная мойка Blanco AXIA II 6 S-F кофе

2. З допомогою комплектних кронштейнів.

Іноді виробники додають їх до окремостоячим кухню-лабораторію. Щоб встановити такий варіант, насамперед потрібно прикрутити саморізи зсередини подстолья. Потім – прикріпити до них кронштейни на комплектні шурупи.

Останні потрібно закручувати не до кінця. Тепер необхідно поставити мийку і потихеньку зміщувати кріплення уздовж самореза. Це потрібно робити до тих пір, поки раковина повністю не притулиться до тумбочки. Коли це станеться – закрутити шурупи до кінця.

Примітка: разом з ROG 610 отримує не тільки кріпильні деталі, а й сифон, а також корзину вентиль для підключення.

3. На бруски – рейки.

Цей метод годиться, якщо звичайне кріплення не підходить або його немає. Рейки необхідно покласти в короб мийки. 4 куточка з металу прикріпити до брусків по периметру раковини. Тепер можна ставити конструкцію на подстолье. Друга частина куточків прівінчівается зсередини тумбочки.

 круглая накладная кухонная мойка ROG 610 графит

Важливо: щоб не зіпсувати мийку, не перетягнути кріплення, їх потрібно затягувати тільки вручну. Використовувати електроінструменти не рекомендується.

Цікаво: Нетрадиційне використання дрилі – 4 цікавих Лайфхак

Самому закріпити мийку не так вже й важко. Якщо робити все за правилами, вона буде надійно служити, ризик появи цвілі зводиться до мінімуму. Щоб згадати, як що робиться, можна глянути відео, а можна – читати гайд під час установки.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини