Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як встановити автомобільний відеореєстратор: 3 розділи на допомогу автовласникам

Дата публікації: 23.10.2018 20:35
Дата оновлення: 24.05.2024 12:46

Відеореєстратор – прилад,Дозволяє записувати, зберігати і відтворювати відеоінформацію про те, що відбувається перед автомобілем під час їзди. Запис служить найкращим доказом непричетності до ДТП і є відмінним помічником при вирішенні спірних ситуацій на дорозі.

Після вибору потрібної моделі девайса пора розібратися, як встановити автомобільний відеореєстратор? Від правильної і надійної фіксації залежить, чи буде прилад належним чином справлятися зі своїми функціями. Як закріпити і налаштувати відеореєстратор без зайвих труднощів, розповість стаття.

Автомобильные видеорегистраторы на лобовом стекле

Цікаво почитати:Як працює автомобільний відеореєстратор: 5 корисних функцій.

Варіанти кріплення

Відеореєстратор не повинен відволікати водія і погіршувати огляд в дорозі. Щоб дізнатися, як краще встановлювати відеореєстратор, варто ознайомитися з варіантами кріплення цього пристосування:

  1. ЗА допомогою присоски- зазвичай йде в наборі з самим пристроєм. Кронштейн на присоску є універсальним пристосуванням, яке можна швидко закріпити і так же легко зняти. Якщо установку провести правильно, то конструкція не буде відпадати на дорожніх вибоїнах. Для гаджетів з екраном не більше 8 дюймів таке кріплення за допомогою присоски, як в автотримача GlobalHold, стане ідеальним, надійним варіантом.

  2. На спеціальну наклейку- двосторонній скотч фіксується на лобовому склі в місці, не що заважає огляду. Продумати точку кріплення потрібно заздалегідь, оскільки змінити місце розташування буде важко.

  3. На торпеду- монтується на приладову панель авто. Популярна модель такого виду автотримача -Belkin Dash & Window MountДозволяє знімати відеореєстратор, не порушуючи кріплення. Разом з простотою і зручністю кріплення є і мінус – зменшення кута огляду через низький розташування девайса.

Як правильно встановити відеореєстратор, щоб максимально використовувати всі його функції? Потрібно пам'ятати – кріплення не повинно бути громіздким: важливо, щоб воно давало можливість повертати пристосування в сторони. Варто звернути увагу на кріплення з металевими осями, а не пластиковими. Надійна фіксація не дозволить пристосуванню розбовтатися, адже деренчання впливає на якість зображення.

Автомобильные видеорегистраторы на стекле авто

Корисно дізнатися:Для чого потрібні відеореєстратори: 4 головні відмінності від відеокамери.

Куди краще закріпити відеореєстратор?

Розміщуючи прилад в авто, потрібно переконатися в тому, що:

  • камера направлена на дорогу і має широкий огляд;

  • кріплення не заважає водієві;

  • фіксація не дозволить приладу змінити місце розташування під час руху.

Як встановити відеореєстратор, щоб прилад не затуляв водієві огляд? Крім розміщення по центру, можна зафіксувати прилад з боку пасажира, в правій частині лобового скла, однак є ймовірність, що він не буде давати повної картини того, що відбувається.

Ще один варіант, куди кріпити відеореєстратор – розміщення в лівій частині лобового скла. Це дає бачення дорожньої обстановки очима того, хто знаходиться за кермом. Але такий варіант підходить в разі, якщо пристосування має маленькі розміри і не відволікає увагу від дороги.

 Автомобильные видеорегистраторы с держателями от Aspiring

Цікава інформація:Як підібрати відеореєстратор: 10 найкращих моделей.

Чим же прикріпити відеореєстратор? Потрібно виходити з габаритів пристрою і особистих побажань водія. Тримач можна і приклеїти, вийде дуже надійно, але зняти таке пристосування буде непросто. Якісний фіксатор (наприклад,F8J168bt), повинен мати хороше зчеплення з поверхнею і не втрачати своїх здібностей під впливом температурних змін.

Підключення і настройка відеореєстратора

Від питання, куди чіпляти відеореєстратор, можна переходити до підключення приладу. Найпоширеніший спосіб – ПРИКРІПИТИ пристрій до лобового скла, що не уклавши при цьому дроти. Як наслідок, шнур живлення буде бовтатися перед очима і відволікати водія. ДО того ж, такий варіант не дуже естетичний.

Підключення безпосередньо до прикурювача вважається стандартним способом установки джерела живлення. Шнур в такому випадку можна укласти по периметру лобового скла і закріпити над торпедою, що буде виглядати дуже акуратно. Можна за джерело живлення взяти плафон освітлення. Шнур проводиться під стелею, обшивкою і підключається до проводів плафона.

Харчування прилад буде отримувати після увімкнення запалення. Тому варто звернути увагу на відеореєстратори з ємним акумулятором і функцією реагування на рух, щоб не витрачати енергію даремно під час стоянки (як приклад, Gazer F117).

Автомобильные видеорегистраторы с держателями от Gazer

Налаштування відеореєстратора проводиться після вивчення його характеристик і особливостей експлуатації, описаних в інструкції по використанню. Варто звернути увагу на системні налаштування дати та часу, а також мови.

Читайте також:Двоканальний відеореєстратор Gazer F225: повна відеозащіта.

У сучасних моделях виробники пропонують водіям підлаштувати під свої потреби функції: циклічність записи, роздільна здатність зйомки, датчик руху і інші корисні показники.

Меню приладів часто схожі і не вимагають особливих навичок для введення потрібних налаштувань. Таблиця допоможе розібратися, як впоратися з настройками найбільш затребуваних показників.

Функція

Налаштування

Час

Після увімкнення пристрою потрібно вручну ввести показники або після контакту з мережею прилад виставить дату автоматично.

Довжина ролика

Варіанти циклічності записи можуть бути різними, потрібно підібрати оптимальну довжину. В середньому зручні показники становлять від 2 до 5 хвилин.

Датчик удару

Щоб імпортна техніка не пищала на кожній вибоїні на шляху, потрібно втрутитися в налаштування рівня чутливості. Мінімальні показники не будуть реагувати на дорожні нерівності, але збережуть інформацію в разі зіткнення або удару.

Нічна зйомка

Вибравши в налаштуваннях пункт – «експозиція», можна відрегулювати контраст і рівень освітлення в нічний час.

Від правильності налаштування відеореєстратора залежить користь від приладу.

Підсумувати матеріал можна наступним – дуже важливий спосіб кріплення пристрою. Наприклад,Aspiring ALIBI 1 йде в комплекті зі спеціальною присоском. Також поширене обладнання з кронштейном або наклейкою з двостороннього скотча. З огляду на важливість наявності надійного автотримача, варто звернути увагу і на інші варіанти кріплення. Наприклад, існують моделі, вбудовані в дзеркало заднього виду.

Автомобильные видеорегистраторы

Корисно прочитати:Як вибрати автомобільний відеореєстратор.

Купити корисне пристосування – півсправи, без правильного монтування та вибору потрібних налаштувань воно може залишитися дорогою іграшкою і не виконувати покладені функції на всі 100%.

відеореєстратор, встановлений правильно, не заважає огляду з водійського крісла, не відволікає увагу і тому не може стати причиною ДТП. Зображення приладу максимально охоплює те, що відбувається і допомагає демонструвати істину.

Коментарі
Залиште коментар