Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як увімкнути і налаштувати кондиціонер на тепло: 2 простих способи

Дата публікації: 06.08.2019 15:45
Дата оновлення: 24.05.2024 13:02

Практично всі різновиди кондиціонерів не тільки охолоджувати апартаменти, а й працювати в «плюс», тобто на обігрів. Опція нагрівання повітря виручить, наприклад, в міжсезоння, коли опалювальна система функціонує не на повну потужність або відключена зовсім.

 Как включить кондиционер на тепло

Ось тільки як включити і налаштувати кондиціонери різних моделей на тепло? Це зробити не важко, якщо скористатися нижченаведеними способами. Заодно можна дізнатися, який прилад краще придбати і як правильно використовувати клімат-техніку в холодну пору.

Цікаво дізнатися: Як правильно вибрати кондиціонер для квартири: 3 головних параметра вибору

Який кондиціонер вибрати для ефективного обігріву

Критеріїв відбору кілька:

  1. Тип клімат-техніки. є можливість, варто зупинити вибір на інверторних пристроях (як I-12SPR/A18/N1). Чому? При використанні взимку/восени кондиціонеру доводиться працювати в досить широкому температурному діапазоні. Тому тут важлива плавне регулювання потужності компресора, щоб підтримувати комфортну температуру в приміщенні. При цьому звичайні моделі кліматичних (на кшталтCH-S07XN7) також можуть нагрівати повітря.
  2. Температурні показники. в тому, що деякі інверторні моделі можуть витримати температуру за «бортом» -15°C і навіть нижче, а звичайні – тільки до -5-7° C.
  3. Характеристики кліматичного пристосування. Виробник повинен забезпечити всі необхідні компоненти для функціонування агрегату в холодну пору: підігрів компресора, захист від обмерзання зовнішнього блоку як в CH-S18FTXC, теплообмінник з антикорозійним шаром як в CH-S07FTX5 ін.

Звернувши увагу на всі ці моменти, можна вибрати дійсно вартий прилад не тільки для охолодження, але і для нагріву повітряних мас в апартаментах.

Читайте також: Далі і режими роботи кондиціонера – огляд 7 основних і 4 додаткових опцій кліматичної техніки

 Инверторный и обычный кондиционер

Пристрій роботи кондиціонера на тепло/холод

Усередині клімат-техніки знаходиться герметичний контур, по якому рухається холодоагент. Ця речовина при випаровуванні поглинає тепло, під час конденсації – виділяє його. Обмін теплом хладагента і повітряних мас відбувається за допомогою мідних трубочок – теплообмінників.

Коли клімат-прилад функціонує на охолодження, в ролі випарника виступає внутрішній теплообмінник, конденсатора – зовнішня частина. При перемиканні агрегату в режим «Обігрів» теплообмінники міняються місцями. Працює все завдяки компресора у зовнішній частині клімат-пристрої, який «перекачує» фреон по трубочках.

 Работа кондиционера на тепло и холод

Правильна експлуатація приладу в холодну пору

Перш, ніж дізнатися, як поставити кондиціонер на тепло і використовувати його при мінусових температурах, необхідно переконатися, що в приладі передбачено режим «Обігрів». Про це обов'язково вказано в характеристиках клімат-техніки. Наприклад, CH-S12XP7 обігрівати апартаменти.

 Режимы работы в характеристиках кондиционера

Потім важливо уточнити діапазон робочих температур кліматичного пристрої. Для більшості моделей – це до -5-7° C. Як вже говорилося вище, інверторні варіанти можуть обігрівати апартаменти і при більш сильних Морозах (Наприклад, CH-S09FTXDG працювати при «забортної» температурі до -23° C).

Буде корисно дізнатися: Що таке побутовий кондиціонер, чим він відрізняється від звичайного: лікнеп в 5 розділах

В будь-якому випадку експлуатувати кондиціонери взимку можна тільки до дозволеної виробником мінусової температури за вікном. Якщо знехтувати цими рекомендаціями, клімат-техніка втрачає теплопродуктивність, а основні її вузли швидко зношуються і виходять з ладу.

Є спеціальний, так званий «зимовий комплект», яким оснащується зовнішній блок кондиціонера. Сюди входять компоненти, які підігрівають дренажну систему, не дають загуснути маслу і запобігають переохолодження холодоагенту. Установкою зимового комплекту займаються фахівці. Єдиний нюанс – в такий «екіпіровці» кліматичний прилад працює на холод. На обігрів навіть в зимовому комплекті не можна вмикати апарат при температурі нижче, ніж вказана в характеристиках обладнання.

Переваги опалення кондиціонером

Звичайно, певними видами клімат-техніки можна користуватися для нагріву повітря в апартаментах. А чи варто це робити? Розглядаємо головні плюси опалення кімнат за допомогою кондиціонера.

Економія електроенергії

В обігрівачах електроенергія перетворюється в теплову з розрахунку 1: 1. У системах кондиціонування електрику витрачається не на освіту, а на перенесення теплової Енергії. Приблизно ЦЕ 250-350 Вт ЕНЕРГІЇ=1 кіловат Тепла. Виходить, клімат-техніка обігріває приміщення, витрачаючи при цьому В 3-4 рази менше ел. Енергії. Ось, наприклад, /I-09HPF / до 30% електроенергії.

Опалення квартири в міжсезоння

Навесні, коли радіатори в кімнатах суттєво «холонуть», або восени, коли центральне опалення ще не включили – кондиціонери з нагрівальної функцією буквально рятують становище. ЗА допомогою клімат-техніки на зразок KAS26NFT KAS26ZFTможна «догреть» температуру в кімнаті до комфортного кількості градусів. При цьому за вікном немає сильних морозів, а значить – кліматичному устаткуванню не загрожує вихід з ладу.

Як включити тепле повітря на кондиціонері

Етапи
Кнопки на пульті Кнопки на кондиціонері
Підготовка Підключити кондиціонер до електромережі.
Основні дії 1. Натискаємо один раз на кнопку on/off (зазвичай відрізняється за кольором від інших кнопок на пульті). У тому випадку, якщо потрібно дізнатися, як перемкнути кондиціонер з холоду на тепло – цей пункт пропускаємо, переходимо до №2. 1. Натиснути на кнопку on/off на внутрішньому блоці кондиціонера (може знаходиться зовні або «ховатися» під пластиковою панеллю).
2. Тиснемо на кнопочку Mode/Heat або клавішу біля якої є позначення у вигляді «крапельки», «сонечка», «сніжинки» (може бути прихована кришкою). На дисплеї повинен з'явитися значок-сонечко. 2. Коротке натискання на цю кнопку перемкне режим з холоду на тепло. Довге натиснення вимкне кондиціонер.
3. Кнопками регулювання температури (з позначення плюс/мінус, верх/вниз) виставляємо потрібну кількість градусів. 3. Кількість градусів без пульта відрегулювати не вдасться.
Висновок Почекати кілька хвилин, поки піде тепле повітря.
ЗА допомогою пульта можна додатково налаштувати швидкість обертання вентилятора, положення жалюзі.

Как настроить кондиционер на тепло

Більш детальна інформація, як включити кондиціонер LG (як P09EP), Самсунг або іншого бренду на тепло, є в інструкції до приладу. Варто обов'язково вивчити цей документ, щоб бути в курсі нюансів роботи конкретної моделі клімат-техніки.

Цікава стаття: кращих виробників кондиціонерів і 5 основних критеріїв вибору

Нюанс: є більш дорогі моделі з сенсорним керуванням, наприклад, A09IWK. Керувати приладом можна, клацаючи по екрану пульта дистанційного керування.

Мінуси обігріву приміщення кондиціонером

Недоліків набралося небагато:

  • один прилад може нагріти повітря тільки в одній кімнаті, для обігріву всієї квартири такий варіант не підійде;
  • є обмеження по температурним режимам, в сильні морози клімат-техніку не включиш;
  • як і інші опалювальні пристрої, може пересушувати повітря в апартаментах.

Корисно дізнатися: Неприємний запах з кондиціонера в квартирі: 3 можливі причини і шляхи вирішення проблеми

Тепер користувачі знають, як налаштувати кондиціонер на подачу теплого повітря. Принцип практично ідентичний у всіх можна зустріти на ринку моделей (виняток – сенсорні). Не варто тільки забувати, що обігрів за допомогою клімат-техніки можливий тільки, якщо холод зовні не критичний для роботи апарату. Також варто врахувати нюанс: температура в кімнаті повинна бути нижче, ніж кількість градусів, встановлених на приладі, інакше обігрів просто не увімкнеться.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини