Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати флешку для відеореєстратора – 4 основні критерії

Дата публікації: 29.11.2018 09:37
Дата оновлення: 24.05.2024 13:59

Щоб відеореєстратор знімав якісно і «уважно» фіксував всі події, недостатньо того, щоб у нього були круті характеристики. Важливо ще й флешку відповідну купити. Стаття допоможе розібратися, яка картка пам'яті для такого пристрою. З неї також можна дізнатися, як здійснюється запис в реєстратор і як правильно підбирати карту пам'яті.

выбор флешки для видеорегистратора

Читайте також: Для чого потрібні відеореєстратори: 4 головні відмінності від відеокамери

Як відбувається запис в відеореєстраторах?

Перш, ніж вибирати флешку для відеореєстратора, варто розібратися, як такі пристрої записують інформацію. Відеореєстратори пишуть в двох режимах: безперервному або циклічному.

1. У безперервному режимі інформація пишеться весь час, поки на картці пам'яті не закінчиться місце. Якщо пам'яті не вистачає, то відеореєстратор просто перестає зберігати відомості і відновлює збереження, тільки якщо почистити накопичувач або замінити його на новий. Мінус – в надзвичайній ситуації запис може просто не зберегтися, якщо накопичувач переповнений.

крутой видеорегистратор AT160

В тему: Як працює автомобільний відеореєстратор: 5 корисних функцій

2. Циклічний режим відрізняється тим, що дані відображаються частково і зберігаються як кілька окремих файлів. Один цикл може тривати в середньому 3-15 хвилин. Коли флешка заповниться, пристрій зітре з неї старі файли, щоб зберегти нові. Наприклад, таким чином пише AT160. Він вміє записувати FullHD відео і володіє широким кутом огляду. Недолік – потрібний водієві цикл може перезаписати (піти).

Примітка: деякі виробники випускають гібридні моделі, які можуть записувати дані в обох режимах.

Пригадується: Як встановити автомобільний відеореєстратор: 3 розділу в допомогу автовласникам

Яку флешку краще вибрати?

Незалежно від того, в якому режимі відеореєстратор пише інформацію, необхідно купити для нього хорошу флешку. Справа в тому, що навіть круті пристрої з суперздатностями до відеозйомки у високому дозволі можуть пригальмовувати через неякісну карти пам'яті. А тому до питання про те, яку флешку вибрати для такого девайса, варто підходити з усією відповідальністю.

карты памяти Kingston 4-го и Transcend 6-го класса для HD записи

Як вибирати:

  • Формат (CompactFlash, MicroSD, SD, SXS). З цим критерієм всі просто: потрібно купувати такий варіант, який підтримує відеореєстратор.
  • Об'єм. Тут більше одно краще. Більшість відеореєстраторів вміють знімати в FHD, багато – навіть в 4К. FHD ролик на 3 хвилини важить близько 350 Мб при 30 FPS. Так що якщо взяти флешку на 16 Гб, наприклад, то вона швидко заповниться.
  • Швидкість читання. Чим вище, тим швидше з картки зчитується інформація. Варто зазначити, що цей показник для відеореєстратора не так важливий, як наступний.
  • Клас швидкості як швидко на флешку може записуватися інформація. Який краще і для чого, можна дізнатися в таблиці нижче.

Корисно: відформатувати флешку?

Клас
Швидкість запису Підходить для запису в форматі
2-й (застарілий) 16Mb/s VGA
4-й 32Mb/s HD
6-й (яку цій мікроСД) 48Mb/s HD
10-й 80Mb/s FHD
UHS-I (як Extreme) 60-80Mb/s від FHD і вище
UHS-II (як Pro) 100Mb/s

высокоскоростные карты памяти Sandisk Extreme и Extreme Pro

Цікаво: Як підібрати відеореєстратор: 10 найкращих моделей

Чим вище клас і більше об'єм картки, чим швидше вона читає інформацію, тим дорожче коштує. Але якщо хочеться вичавити здатності відеореєстратора на максимум, так хоча б просто мати можливість записувати відео в нормальній якості і зберігати його, скупитися не варто. Так, для запису в FHD форматі краще вибирати флешки 10 класу хоча б з 32 гігабайтами пам'яті, а для відеореєстратора, здатного на зйомку в 4К, доведеться купити самий швидкісний накопичувач – UHS-II, та й об'єм краще брати з запасом.

Коментарі
Залиште коментар