Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати iMac: яка модель краща за 5 параметрами

Дата публікації: 28.04.2020 14:45
Дата оновлення: 28.04.2020 14:45

Комп'ютери від бренду Apple одними з кращих гаджетів, представлених на українському ринку. Недолік – дорогі. Але якщо це не лякає покупця, залишається тільки розібратися в тому, який iMac вибрати. Про це – в матеріалі.

Как выбрать iMac от Apple

Це цікаво: 2017: Нові iMac – це просто краса

Як вибрати iMac

У 2019 компанія оновила асортимент аймаку. Дизайн «яблучних» гаджетів не змінився, а «начинка» удосконалилася, тому техніка працює в рази швидше. Нижче представлена докладна інструкція того, як вибрати iMac.

Дисплей

Моноблоки iMac випускаються з двома діагоналями екранів. Можна вибрати з 21,5 (4К формат) і 27 (5К) дюймів. Кожен покупець звертає увагу на переваги.

Деякі купують маленькі екрани для економії місця на робочому столі, інші вибирають великі дисплеї для гейминга і роботи з графікою. Монітори з 5К дозволом передають найдрібніші деталі в іграх і фільмах.

Корисна стаття: Що краще – моноблок Apple або MacBook: 2 кроки до розуміння

Оперативна пам'ять

Від кількості оперативної пам'яті (ОП) залежить швидкодія домашнього комп'ютера. цей параметр необхідно звертати увагу.

Заводська модель Мака випускається з 8 Гб, яку можна розширити. Але якщо у модифікації з дисплеєм 21,5 дюймів вона розширюється тільки до 32 Гб, версія в 27 дюймів без проблем підтримує до 64 Гб.

Якщо користувач купує «брата» MacBook в якості ігрової консолі, він, швидше за все, орієнтується на нові ігри. Для них навіть ОП в 16 Гб буде «впритул». Але коли комп потрібен для роботи, навчання, подорожей по Інтернету або переглядів фільмів, можна брати техніку з 8Гб.

32Гб стануть ідеальним варіантом для кожної з вищезгаданих цілей. Також подібні параметри підійдуть для професійних програм, наприклад, Final Cut Pro X і користувачів, що обробляють за допомогою комп'ютера більш десятків Гб даних.

Відеокарта

Ця характеристика, як і попередня, також важлива для тих, хто любить пограти. Але чим краще відеокарта, тим більше стоїть комп'ютер.

У стандарті об'єм комплектуючої становить 4 Гб. Його можна розширити до 8 Гб тільки у версії МасBook з 27-дюймовим дисплеєм.

Пізнавально: Що краще вибрати: моноблок або ноутбук – порівняння 2 видів техніки

Жорсткий диск: Fusion Drive або ССД

У питанні, який iMac краще, враховуються навіть найдрібніші деталі. Внутрішня начинка грає найважливішу роль. Тому спочатку необхідно розібратися в поняттях, а вже потім вибирати підходящу модель.

Жорстким диском називається накопичувач, який відповідає за запам'ятовування інформації і функціонування операційки.

В Аймаку встановлюють:

  • Fusion Drive

Розроблено за методикою, що вбирає в себе компоновку флеш-накопичувачів і жорстких дисків.

  • SSD

Функціонує спритно.

У планах у компанії нова версія 21,5-дюймової модифікації до Fusion Drive, що йде в базовій комплектації. Зараз в гаджетах варто HDD на 1Тб.

Конфігурація з великим екраном вже оснащується новітньою технологією. Її місткість складає 1 Тб, а жорсткий диск обертається з більшою швидкістю. Цікаво, що версія з SSD коштує більше. У даній конфігурації присутні розширені можливості апгрейда, а самі комплектуючі обходяться дорожче.

Комплект поставки і апгрейд

Аймаку укомплектований:

  • фірмової клавіатурою без проводів;
  • мишкою;
  • проводами для підключення.

Комплектация iMac

Вартість девайса не пов'язана з комплектом поставки. Вона залежить від версії комп'ютера і внутрішньої начинки. Щодо апгрейда – якщо є можливість переробити, доповнити і поліпшити комплектацію, ціна зростає.

Цікава інформація: Що таке комп'ютер-моноблок: огляд 6 характеристик

Коли варто купити iMac Pro

Стаціонарні «яблучні» комп'ютери – багатофункціональна техніка. Щоб зробити правильний вибір з приводу покупки iMac Pro, необхідно порівняти конфігурації моноблоків, зазначені в таблиці нижче:

Модифікація
«Начинка»
Аймаку Mini У комплекті йде 4 USB3, Thunderbolt2, HDMI, Езернет, кардрідер, Вай-Фай і Блютус. Процесор Intel Core i5, а також:
  • на 1.4 Ггц, 4 Гб ОЗП і 500 Гб жорсткого диска;
  • на 2.6 Ггц, 8 Гб ОП і 1 Терабайт;
  • на 2.8 Ггц, 8 Гб ОП, FusionDrive в 1 Tб.
Apple iMac c 27-дюймовим екраном Retina Процесор Intel Core i5 на 4 ядра з частотою 3.2 або 3.3 GHz, диск FusionDrive на 2 Tб. Відкрите від AMD Radeon R9 M380, M390 і M395, з пам'яттю GDDR5 об'ємом 2 Гігабайти.
Apple iMac c 21.5-дюймовим екраном Retina Розширення 4K (4096x2304 пікселів). Процесор Intel Core i5 на 4 ядра, з частотою 3.1 GHz. Відеокарта Intel Iris Pro 6200.
Apple iMac c 21.5-дюймовим екраном ЦП Core i5 на 4 ядра, з частотою 2.8 Ггц. Потужна відеокарта Iris Pro Graphics 6200.
Apple iMac c 21.5-дюймовим дисплеєм Full HD – 1920x1080. Двоядерний процесор Intel Core i5, частота 1.6 GHz. 1 Тб жорсткий диск.

Кожен гаджет відрізняється якістю, швидкістю і інноваційністю. Варто лише підібрати під свої завдання.

З таблиці видно, що iMac Pro підійде для ігор, навчання, профдіяльності і перегляду фільмів. Цей моноблок універсальний і потужний. Тому якщо у покупця є вибір, купити краще гаджет в розширеній комплектації.

iMac от Apple

Варто прочитати: ТОП-10 кращих моноблоків для будинку

Що вибрати 21.5" або 27" iMac

Перш, ніж задуматися про те, якого року випуску краще купувати iMac, необхідно визначитися з модифікацією моноблока.

Як і який вважати за краще макбуков.

  • 21,5-дюймовий iMac

Недорога, але наймогутніша модифікація. Годиться для виконання простих повсякденних завдань. Головне на що дивитися – це ОЗП (к-ть оперативної пам'яті), вона відповідає за швидкодію комп'ютера. Модель компактна, хоча і з середньою графікою.

  • 27-дюймовий iMac

Це поки що найспритніший комп'ютер. Оснащений Відмінним процесором, дисплеєм з великою роздільною здатністю і можливістю апгрейда. Він – надійна робоча машина для виконання будь-яких завдань.

  • Retina Mac 5K

У нього дисплей в 15 млн пікселів, передача кольору і яскравості – космос. Тягне відеоігри нового покоління, хороший для роботи з фотографіями, перегляду фільмів в ультра дозволі, дизайну і моделювання.


Якщо вирішувати який iMac вибрати – 27" або 21,5", варто зважувати «за» і «проти», а вже потім купувати.

Кому варто купувати iMac 5K Retina

iMac Retina на 27" заявлений виробником, як кращий девайс в лінійці. У нього процесор на 8 ядер Intel Core i9 і AMD Vega 48 Radeon Pro (відеокарта). Зовні нічим особливо не відрізняється від попередніх моделей.

ОЗП

Виробник не міняв оформлення компа вже близько 7 років, але продуктивність нової моделі вдосконалюється постійно. ОЗП 16 Гб, 8 ядер працюють з частотою по 3,6 ГГц кожне, є Turbo Boost до 5,0 ГГц. Дозвіл екрану складає 5120 × 2880. Внутрішня представленаSSD на 512 ГБ.

Бездротові технології

У моделі – провідна мережа, гігабітний Ethernet, Bluetooth 4.2, 4 USB і Wi-Fi. Присутній і мікрофонний вихід, і вхід на навушники. «Розумна» клавіатура йде в комплекті. Це при невеликих розмірах: 51,6 → 65 → 20,3 см. Вага ≈10 кг.

Компонування максимально можлива за частиною процесора і відеокарти. Але по вбудованому накопичувача і ОЗП є більш «нафаршировані» комплектації. Хоча всілякі тести показали, що, володіючи характеристиками рангом нижче, версія за продуктивністю обганяє навіть iMac Pro.

Тестування

Новинка виходить вперед по 3D візуалізації, з браузерних бенчмарками і тестування 3D-графіки. Навіть новітні ігри запускаються відразу після клацання мишки. А Civilization VI завантажується за 22 секунди (середні результати на комп'ютерах з Віндовс і Мак – 27,2 секунди).

Для яких цілей використовувати

Можна рекомендувати цей моноблок для будь-яких цілей: ігрових, навчальних, робочих. У нього максимальна яскравість, приємна контрастність, противідблискуючі властивості, мінімальний шум. Моноблок аймаку РЕТІНА на 27" – один з найбільш продуктивних на ринку. Комплектація гаджета навіть краще, ніж у деяких «крутих» ноутбуків.

З іншого боку, не кожному користувачеві потрібен «нафарширований» Мак з такими даними, тому при покупці моноблока Еппл варто орієнтуватися на потреби і ціну девайса.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини