Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати каструлю з нержавіючої сталі: 3 поради на допомогу господарці

Дата публікації: 28.02.2019 16:25
Дата оновлення: 24.05.2024 14:53

Каструлі з нержавіючої сталі практичне і красиве начиння, яке присутнє практично на кожній кухні. У такому посуді легко експериментувати з кулінарними вишукуваннями, адже страви в ньому виходять смачними та соковитими. Але щоб стати вдома кухарем екстра-класу, потрібно правильно підібрати ці каструлі з нержавіючої сталі. Про те, як це зробити – якраз і розповідається у статті.

Кухонные кастрюли из нержавейки

Матеріал буде корисний тим, хто хоче оновити колекцію каструль з нержавіючої сталі або вперше набуває такого помічника для кухні. Отже, яку каструлю краще вибрати та на що звернути увагу при покупці?

Стаття на тему: Як вибрати каструлю: поради господиням

Особливості каструль з нержавіючої сталі: плюси і мінуси матеріалу

Нержавіюча сталь відрізняється міцністю і довговічністю. Саме тому посуд, виконана з цього матеріалу, прослужить своїм власникам не один десяток років. Але щоб достеменно переконатися в необхідності покупки саме такого начиння, потрібно ретельно зважити всі «за» і «проти» каструль з нержавіючої сталі.

Логічно почати з переваг посуду. Отже, у списку плюсів ми нарахували 6 пунктів:

1. Привабливі зовнішній вигляд. сталь – це сплав заліза та хрому. Дані матеріали дають той вишуканий холодний блиск, яким і приваблює такий посуд. Крім краси, це поєднання матеріалів гарантує захист від появи іржі або деформацій.

2. Екологічність. На поверхні цього кухонного посуду виникають сколи та тріщини, в яких могли б «оселитися» хвороботворні мікроби. Також каструля легко очищається від забруднень будь-якої складності, не боїться жорстких щіток і абразивних миючих засобів.

3. Багатошарове дно. Дно може складатися із 3 і більше шарів. Все залежить від виробника та якості каструлі. Саме завдяки такому товстому дну тепло довго утримується усередині, рівномірно розподіляється. Як результат – їжа не тільки зберігає корисні якості та колір, а й довше залишається гарячою.

На замітку: 5 смачних веганських рецептів, які сподобаються всім

4. Кришки. Кришки каструль із нержавіючої сталі в більшості випадків роблять скляними (наприклад, у моделі LT1147 – саме така). Такий прозорий атрибут дозволяє контролювати приготування блюда, що зручно для господині. При цьому кришки оснащені маленьким отвором для виходу зайвої пари. А у моделей із преміум-сегменту на кришці навіть може бути встановлений терморегулятор або таймер.

5. Безпека. Нержавіюча сталь не входить у хімічні реакції з їжею, тому їжа захищена від потрапляння шкідливих речовин. У таких каструлях виходять страви виключно здорової кухні.

6. Універсальність. У посуді з нержавіючої сталі готують абсолютно будь-які страви. Причому каструля підходить для всіх плит, включаючи електричні, склокерамічні, індукційні.

Цікава стаття на тему: Індукційна плита: як працює, як вибрати, як користуватися. 4 причини купити

Незважаючи на ряд переваг, у каструль з нержавіючої сталі є і мінуси. Наприклад, через багатошарове товсте дно посуд повільніше прогрівається і їжа може пригоряти. Потрібно бути уважнішими у процесі готування. Ще один недолік – погана переносимість різких перепадів температур. Це означає, що каструлю можна зіпсувати, вийнявши з холодильника і поставивши на вогонь. Тим не менш, ця переносимість на порядок краще, ніж, скажімо, у керамічних або скляних моделей.

Кастрюли со стеклянными и железными крышками

Який об'єм каструлі вибрати?

Однозначної відповіді на це питання немає, адже все залежить від страви та необхідної кількості порцій. Оптимальним об'ємом є каструля на 3 л (приклад – модель Ardesto BLACK MARS). У ній зручно варити каші, супи, компоти, запікати м'ясо (зрозуміло, якщо в каструлі немає пластикових частин) чи інші продукти. Такої кількості їжі буде достатньо для сім'ї із 3-4 осіб.

Ідеальний варіант – коли на кухні є набір посуду з нержавіючої сталі. У таку колекцію можуть входити тільки каструлі різних розмірів або додатково:

  • сковорідки;
  • сотейники;
  • інші корисні кухні ємності.

Тоді посуд підбирається, враховуючи конкретну страву.

Можливо, вам буде цікаво: Як вибрати сковороду для кухні?

 Кастрюли из нержавейки разных размеров

Наприклад, щоб приготувати овочі чи пюре з картоплі, достатньо буде каструлі об'ємом 1-2 л (як модель Luna). На компот для сім'ї знадобиться посуд більшої місткості (з розрахунку 1 л на особу). Якщо господарка збирається готувати соус – краще взяти компактну каструльку місткістю до одного літра.

Замість підсумку

Насамкінець не зайвим буде розповісти про кілька універсальних правил, як вибрати каструлю з нержавіючої сталі для кухні, щоб можна було поставити посуд і на газову плиту, і на електричну/індукційну панелі. Інформація сприймається простіше, якщо узагальнити її в таблиці.

Можливо, вас також зацікавить: Як вибрати газову плиту

Отже, критерії вибору та головні нюанси купівлі якісної каструлі з нержавіючої сталі:

Критерії вдалої покупки
Параметри
Товщина стінок каструлі Мінімум 0,5 мм
Товщина дна 0,7-1 см
Характеристики дна Багатошарове (видно візуально): 2 шари нержавійки, а між ними – алюміній або мідь.
Шов між корпусом і дном Ідеально гладкий, рівний, без зазорів.
Маркування 18-10 означає, що у сплаві 18% хрому і 10% нікелю для блиску.
Вага Не менше 1 кг, але все залежить і від об'єму. Чим важче – тим дорожче, але й краще.
Кріплення ручок Переважно, щоб ручка була прикріплена із зовнішнього боку точковим зварюванням.
Кришка Повинні бути оснащені отвором для виходу пари і міцно прилягати до каструлі.
Конструкція Краще лита, без швів. Тоді менше ризиків, що страва пригорить.

Варто пам'ятати, що чим товстіша сталь для виготовлення посуду – тим дорожче буде коштувати така каструля. Натомість прослужить багато років на радість домочадцям.

Інструкція з вибору каструлі нержавіючої сталі проста, але тільки, точно дотримуючись її пунктів, вдасться вибрати найкращий посуд.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини