Мікрохвильова пічДАВНО не сприймається нами як інноваційний пристрій. Її Можна зустріти майже на кожній кухні. Вона Дозволяє швидко розігріти їжу, але функціонал мікрохвильової печі не обмежується тільки розігріванням і приготуванням гарячих бутербродів. Її можна використовувати, як:
Але готування страв у такій печі вимагає знань та вправності. Варто поділитися кількома корисними секретами, які допоможуть повноцінно використати мікрохвильову піч.
Як готувати в мікрохвильовій печі?
Щоб страва, приготовлена в такій печі, вийшла смачною, ароматною і повністю готовою, бажано укладати її маленькими шматочками. Це пов'язано з механізмом впливу мікрохвиль на їжу: вони проникають на глибину не більше 2 см.
Читайте також: Топ-10 виробників мікрохвильових печей
При використанні режиму смаження або запікання у НВЧ, укладайте на край страви найбільші шматки. Так на них краще впливатимуть мікрохвилі, і вони запікаться швидше.
Приготування в мікрохвильовій печі вимагає використання СПЕЦІАЛЬНОЇпосуду. Вона має бути:
- прозорою;
- без металів у складі;
- не провідної електроструми;
- термостійкою.
У мікрохвильовій печі можна приготувати і яєчню. Для цього підійдуть лише свіжі яйця, жовтки яких потрібно наколоти зубочистками.
Якщо ви готуєте курячі крильця або ніжки, або інші великі шматки їжі, не забувайте перемішувати їх, періодично перевертати і міняти місцями. Це пов'язано з тим, що частини, розташовані по краях посудини, одержують більше енергії, ніж ті, які знаходяться посередині.
У мікрохвильовій печі можна варити супи та борщі. Рекомендується накривати їх кришкою, в якій передбачено відведення пари. Щоб рідина закипала повільніше, потрібно покласти до неї скляну трубочку.
Вигляд посуду, що підходить для мікрохвильової печі
|
Приклад |
---|---|
Силіконова | GRANCHIO SilicoFlex «Ведмідь» |
Поліпропіленова | JOSEPH JOSEPH M-Cuisine |
Керамічна | MAESTRO MP11742-42 |
Страви в мікрохвильовій печі
Що можна приготувати в мікрохвильовій печі? Насправді, практично все, від перших страв до гарнірів та випічки.
Як готувати м'ясо в мікрохвильовій Печі? Щоб продукт вийшов соковитим та не пересихав, накривайте його Кришкою. Пісне м'ясо у холодному вигляді готуватиметься довше, ніж жирні кімнатної температури. Солити і перчити його краще в кінці для збереження соковитості.
Наведемо цікавий рецепт пікантного м'яса в пивному соусі. Знадобиться 400 гр курки або яловичини, 2 ложки борошна, томатна паста, пиво (достатньо склянки), яйце, табаско, 2 зубчики часнику.
Процес наступний:
- М'ясо промивається, чиститься, ріжеться і закладається в спеціальну каструлю.
- Часник очищається і подрібнюється.
- Робиться суміш із усіх інгредієнтів. М'ясо заливається нею та накривається кришкою.
- Час готування – 15-20 хвилин. Найкраще встановити середній показник потужності.
Залишається поперчити, посолити, додати зелень.
Як готувати картоплю в мікрохвильовій печі? Улюблений багатьма продукт можна приготувати у різний спосіб. Якщо збираєтеся робити його в мундирі, краще вибирати дрібні картоплини, вони дійдуть до готовності швидше.
Буде цікаво почитати: Топ-15 найпопулярніших мікрохвильових печей: огляд кращих моделей
Існує безліч картопляних страв. Овочі можна зварити або приготувати в пакеті в мікрохвильовій печі. Але найсмачніший, найпростіший і найцікавіший варіант, який стане чудовим супроводом сімейної чи дружньої вечірки – картопля-фрі.
Для приготування такої смакоти список продуктів невеликий – це картопля, сіль, зелень і олія. Процес такий:
- Наріжте очищені від шкірки картоплини.
- Розкладіть бруски на рушник або серветці, дайте стекти зайвій воді.
- Укладіть їх у посудину, посоліть, залийте олією.
- Готуйте 15 хвилин на потужності 600 Вт. Періодично перемішуйте.
- За 5 хвилин до готовності посипте зеленню.
Витягнувши картоплю з НВЧ, розкладіть її на серветці або рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Приготувати в мікрохвильовій печі можна і рибу. Для цього потрібна харчова плівка або рукав. Поширений рецепт – рибка під майонезом. Для такої страви знадобиться філе будь-якої морської риби, 10-15 гр олії, по 20 гр майонезу та сиру, 1 цибулина, лимон або оцет. Процес наступний:
- Поставте в піч загорнуту в плівку рибку на кілька хвилин. Потім покладіть на спеціальну страву для НВЧ, посоліть.
- Наріжте цибулину кільцями. Потримайте їх у лимонному соку, і посипте рибку.
- Залийте майонезом. Натріть сир на тертці та посипте блюдо.
- Готуйте рибу не довше 2 хвилин, встановивши середню потужність.
Вийде риба під розплавленою сирною скоринкою.
Проста і смачна білкова страва, яку можна приготувати в мікрохвильовій печі – запіканка з сиру. Для її приготування візьміть півкілограми сиру, 100 г цукру, 4 яйця, 40 г манної крупи, ваніль і сіль. Рецепт наступний:
- Додайте в сир сіль, ванілін, жовтки, манку, цукор. Розімніть суміш вилкою.
- Скористайтеся блендером для збивання білків.
- Вилийте білки в сирну суміш, перемішайте.
- Випікайте 11 хвилин. Потужність – 850 Вт.
Для прикраси використовуйте родзинки, шоколадну глазур, фрукти.
Це цікаво: Історія винаходу мікрохвильової печі: від 1945 року і до сьогодні
Дізнавшись, як готувати страви в мікрохвильовій печі, можна швидко навчитися робити багато смакот для сім'ї та Гостей. Процес приготування за допомогою цього розумного пристрою Простий. Достатньо підібрати відповідний посуд і слідувати Рецепту. Їжа виходить смачною, ароматною, соковитою та Корисною. Навіть картопля-фрі В НВЧ буде менш жирним і калорійним, ніж смажений НАсковороді. Так, мікрохвильова піч зможе замінити інші прилади на кухні, і виконувати там не прикладну, а одну з важливих, вирішальних ролей.
Піроліз, каталіз, гідроліз, традиційне чисщення: 4 способи досягнення ідеальної чистоти духовки