Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як легко і швидко визначити розмір персня

Дата публікації: 17.10.2016 14:18
Дата оновлення: 17.10.2016 14:18

Спосіб перший

Один із найпростіших варіантів - купити такий самий перстень, як у вас є. Для цього звичайною лінійкою виміряйте внутрішній діаметр вашого персня. Якщо перстень не круглої, а овальної форми, вимірювання здійснюються на найширшій частині. Отримане значення в міліметрах і буде розміром персня. Значення збігається точно, наприклад, 19 мм відповідає 19 розміру, 20 мм - 20 розміру і так далі.

Спосіб другий

Ви можете використовувати вже наявну таблицю визначення діаметра персня. Завантажте й роздрукуйте цей документ, покладіть перстень на найбільш відповідне коло, і, якщо буде потрібно, оберіть один із варіантів. Рекомендується обирати більший розмір, якщо два значення підходять приблизно однаково. Пам'ятайте, що значення вимірюється, як і в попередньому способі, по внутрішньому діаметру, і коло повинно залишатися всередині персня.

Спосіб третій

Ви можете дізнатися потрібний розмір за допомогою невеликого відрізка мотузки, нитки або вузької (до 4 мм) смужки паперу. Щільно, але не дуже затягуючи, оберніть відрізок навколо пальця, а потім відзначте місце з'єднання його країв. Зазначений відрізок прикладіть до роздрукованої контрольної лінійки. Якщо значення виявиться між двома параметрами, обирайте більший, і новий перстень вам буде зручніше носити.

Спосіб четвертий

Він схожий на попередній спосіб, але зручніший і дозволяє робити вимірювання практично в будь-якій ситуації. Роздрукуйте вимірювальну стрічку й оберніть її навколо потрібного пальця. Не сильно затягуйте стрічку, щоб перстень міг пройти суглоби на пальці. Значення в місці з'єднання стрічки буде потрібним розміром.

Спосіб п'ятий

Цей варіант вимагає від вас нескладних обчислень, але не вимагає наявності м'яких лінійок або стрічок розмірів. Нетуго обмотайте нитку навколо пальця, на місці з'єднання зробіть позначку і лінійкою виміряйте відрізок. Розділіть число на 3,14 або скористайтеся доданою таблицею.

Особливості підбору персня

Щоб прикраса була комфортною у використанні, її не можна обирати за наявності набряків на пальцях. Вони можуть з'явитися в таких випадках:

  • вранці після сну, коли в тілі ще міститься велика кількість води, накопичена за ніч; 
  • після занять спортом;
  • в занадто холодну або спекотну погоду.

Пам'ятайте, що неправильний підбір розміру персня може зробити його носіння неприємним або взагалі неможливим, а також може призвести до загублення прикраси. Обирати персні краще в денний час при комфортній температурі й перебуваючи при цьому в спокійному стані.

Також сама форма персня може впливати на умови його підбору. Якщо ободок (шинка) персня тонка, прикрасу потрібно купувати мінімально можливого розміру. Наприклад, якщо тонку обручку на 19 розмір потрібно купувати саме 19 розміру, то з широким обідком краще додати додатково 0,5 до розміру персня.

Пальці лівої та правої руки мають різну повноту, тому вимірювання потрібно робити для кожного пальця окремо.

Як непомітно зняти мірки 

Якщо ви хочете зробити подарунок дівчині, але не бажаєте зіпсувати сюрприз, скористайтеся одним із таких способів:

  • візьміть один з уже наявних перснів, визначте його розмір по одному із запропонованих вище способів, або ж попросіть це зробити ювеліра. Під час вибору обручки пам'ятайте, що повнота пальців на правій і лівій руці різна - розмір персня для лівої руки буде трохи меншим;
  • візьміть один з відповідних перснів і надіньте на свій палець якомога глибше, потім відзначте місце його розташування. Виміряйте в цій точці діаметр пальця і ​​визначте розмір за таблицею;
  • можливо, подруга дівчини зможе дізнатися розмір її персня, не викликаючи підозр;
  • ви можете зняти мірки під час сну дівчини - нетуго зав'яжіть нитку навколо її пальця, потім акуратно розріжте і відрізок, що вийшов, порівняйте з таблицею.

Цей корисний універсальний аксесуар стане приємним і корисним подарунком - він допоможе додати родзинку у ваш образ і зробить його набагато цікавішим. Ви легко зможете дізнатися розмір персня в будь-якому ювелірному магазині й відразу підібрати кілька прикрас.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини