Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як перевести письмовий текст в друкарський: 5 кращих способів

Дата публікації: 12.04.2021 14:55
Дата оновлення: 23.05.2024 15:11

Іноді доводиться робити конспекти від руки, а потім передруковувати. Але технології придумали вихід навіть з такої ситуації. Достатньо лише мати почерком середньої читання, смартфоном і однією з п'яти програм для рукописного тексту з нашого списку. Що робити далі – навчимо.

ЗА допомогою Windows 10 (рукописний ввід)

Власникам акуратного почерку необов'язково завантажувати сторонні додатки. Все що потрібно – включити введення від руки на своєму Windows 10.

перевод письменного текста в печатный с помощью Windows 10

Слід тільки мати девайс з сенсорним введенням на Win10 – це може бути ноут, монітор ( як той ЖЕASUS VT229H) або планшет. Далі варто дотримуватися інструкції.

1. Додати іконку режиму введення пера – тоді можна писати в будь-якому місці екрану
Для цього потрібно натиснути правою кнопкою мишки (ПКМ) на стрілочку в меню значків. Далі вибрати пункт «Показати кнопку Windows Ink Workspace».

2. Знайти програми для введення тексту
Відкрити викачані заздалегідь Word або OneNote і торкнутися стилусом поля для введення. Тепер можна писати.

3. Конвертувати текст в друкарський
Перейти в меню потрібного додатка (знаходиться зверху), натиснути на «Набір інструментів» і вибрати «Текст».

Також є альтернативний засіб введення рукописного тексту – через режим планшета. Для його увімкнення потрібно натиснути на іконку клавіатури в меню значків. Далі потрібно зробити вибір між екранною клавіатурою і рукописним введенням. Вибравши «ручний режим», доведеться вводити текст в спеціальне вікно, зате воно відразу буде переводити в друкований.

Завжди на зв'язку: Програми для відеодзвінків – топ 5 по функціональними можливостямим

MetaMoJi Note

Програма для нотаток для iOS і Android. Крім перекладу написаного тексту на друкований, в MetaMoji можна створювати примітки. Крім цього, в додаток також додаються голосові замітки: не потрібно прописувати інформацію вручну.

 перевод письменного текста в печатный через MetaMoJi Note

Для цього потрібно зробити наступне:

  1. Включити вбудований диктофон, який буде записувати важливу лекцію
  2. При необхідності, робити письмові нотатки – вони будуть синхронізуватися за часом з аудіозаписом.

Після цього, включаючи кнопку «Програти» анотації будуть підтягуватися до потрібного моменту запису.

Режим ручного введення доступний за умовчанням. Для цього потрібно:

  1. Відкрити документ.
  2. Тапнуть на віртуальний лист, тим самим заховавши клавіатуру.
  3. Можна писати, вводячи текст вручну або копіюючи картинки.
  4. У ПК-версії MetaMoji Note Lite для запуску конвертації ручного введення потрібно натиснути кнопку «Текст» і почати прописувати текст в віконці, що з'явилося.

Можна обмінюватися файлами через три хмарних сервісу:

  • Dropbox, який синхронізується з Slack, Trello, Photoshop і лінійкою Office.
  • Evernote – додатком для нотаток.
  • Google Диск – хмарним сховищем для власників Гугл-пошти.

При бажанні, можна синхронізувати всі папки з вбудованим хмарою MetaMoJi. Правда, тут є безкоштовними тільки перших 2 Гб. Далі доведеться платити за онлайн-сховище.

Важлива інформація: таке гібернація в ноутбуці або комп'ютері: 4 «за» і «проти»

GoodNotes 5

Просунута версія оригінального програми «Нотатки» на iPad. Завантажити її можна в AppStore, заплативши $ 7,99 – це додаток тільки для Apple-екосистеми. Власникам андроїд-телефонів цією програмою не скористатися.

Безперервна вертикальна прокрутка дозволяє швидко записувати будь-який об'єм інформації. Програма миттєво перетворює письмовий текст в друкарський і змінює шрифт – потім його можна скопіювати куди завгодно.

перевод письменного текста в печатный с помощью GoodNotes 5

Також програма сподобається тим, хто цього потребує регулярно креслити прості фігури. Включивши розпізнавання форми, прога «зчитує» що хотів намалювати людина і переводить малюнок в правильну геометричну форму: від кола з квадратом до сердець і зірок.

Можна знайти будь-яку замітку через вбудований пошук, тому потрібні думки не загубляться, навіть якщо строчити по 10 текстів в день. А завдяки Коннект з iCloud, дані синхронізуються з «яблучним» хмарою, тому можна почати працювати з планшета, а закінчити з телефону, і навпаки.

Для живучості: Як не вбити батарею ноутбука і продовжити термін її служби: 8 цінних порад

Pen to Print для Android і iOS

Підійде тим, хто звик працювати з папером, щоб потім перевести письмовий текст в друкарський. Завантажити можна в Google Play і в App Store. Правда потрібно бути готовим до обмеженої кількості функцій у безкоштовній версії – вдасться тільки сканувати текст і копіювати його через підрядник в інші програми.

Цей сканер тексту вміє працювати з книгами і рукописами. Досить навести фокус на лист з інформацією і сфотографувати його всередині програми.

перевод письменного текста в печатный через Pen to Print для Android и iOS

Важливо, щоб при фотографуванні в приміщенні було світло, а текст – розбірливий. Інакше доведеться самому виправляти помилки, які допустив штучний інтелект.

У безкоштовної версії вийти тільки сканувати і редагувати текст. Зберігати готовий результат прямо в додатку і відправляти його поштою можна лише після реєстрації.

Кращі браузери: Який браузер вибрати: 5 кращих програм

Google Handwriting Input

Андроїд-додаток, яке майстерно розшифровує рукописний текст середньої і поганий читання. Знайти його можна тільки в Google Play – на iOS не встановили. Далі потрібно запустити програму і тоді вона з'явиться в якості окремої клавіатури, яку можна змінювати в налаштуваннях. Знаходять додаток за наступним шляхом: Установки → «Мова і введення» → «Налаштування Рукописного введення». Або ж можна затиснути кнопку з глобусом і вибрати потрібну клавіатуру.

Далі можна починати записувати свої думки стилусом або пальцями. Додаток розпізнає знаки пунктуації, символи і деякі емодзі.

перевод письменного текста в печатный благодаря Google Handwriting Input

Назвати його окремою програмою складно – скоріше, це розширення до традиційної Android-клавіатурі. Тому подібна програма не підійде власникам телефонів Huawei, на них не можна встановити гугл-додатки.

При звичайній портретної рекомендації вийде писати тільки окремі слова. Якщо ж хочеться записувати відразу пропозиції, доведеться включити альбомну орієнтацію екрану і перевернути пристрій. Тоді панель введення підлаштується під екран і з'явиться ще більше місце для рукописів.

Щоб зрозуміти, яка ВПК найкраща в конкретному випадку, слід порівняти їх пліч-о-пліч у фінальній таблиці:

Особливості
Програма
Рішення Windows 10 MetaMoJi Note GoodNotes 5 Google Handwriting Input Pen to Print
Система Win 10 iOS, Android, Win 10, Kindle iOS Android Android, iOS
Перетворення тексту, яке вводять Так Ні
Перетворення сканів Ні, але можна вставляти фото в Word і Onenote Ні, але можна вставляти фото і скани, роблячи позначки Ні Так
Аудіозаметкі Так, в Word і Onenote Так Ні
Додавання стороннього медіа в замітки
Ціна Частина системи $ 7,99 Безкоштовно

З огляду на те, що папірці постійно губляться, електронний документ залишається на хмарі поки його не видалять. Ці програми з переведення рукописного тексту на друкований заощадять час і нерви. Користуйтеся і не дякуйте!

Для розваг: Як зробити Gif анімацію за 5 хвилин: онлайн-сервіси, Фотошоп, додатки для телефонів

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини