Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як перезавантажити повербанк в 3 кроки

Дата публікації: 12.12.2023 14:58
Дата оновлення: 12.12.2023 15:10

PowerBank використовують для підвищення автономності смартфонів, таблетів, рідше ноутбуків. Обладнання must-have для мандрівників, офісних працівників, які не мають постійного доступу до розетки, студентів та геймерів. Часто вони, як і багато мобільних людей, спантеличені питанням: «Як скинути роботу девайсу?».

Перезавантаження Power bank

Розберемо, як перезавантажити повербанк, з'ясувавши причини багів та розібравшись у нюансах різних моделей. Налаштування у більшості виробників на 90% ідентичне, але кнопка «Перезавантажити» доступна не завжди.

Читайте: Як вимкнути push-сповіщення на телефоні — 3 інформативні підказки

Коли потрібне перезавантаження

Якість обслуговування Power bank має вирішальне значення для довгострокової роботи та довговічності обладнання. При правильній експлуатації перезавантаження не потрібне. Але 99%користувачів звертають увагу на проблему тільки коли індикатор вже не блимає. Подібне трапляється через низку причин:

  • Несправна, нестабільна зарядка;
  • перегрів обладнання чи експлуатація за мінусових температур;
  • акумулятор розряджений до 0%;
  • блок з осередками пошкоджений.

Повербанк та його ламання

Щоб уникнути поламання, тримайте пристрій у провітрюваному сухому місці, далеко від вологи та прямої дії сонця. Піддавати обладнання екстремальним температурам не варто. Регулярне заряджання зовнішнього акумулятора раз у 2 тижні, навіть коли він не використовується, продовжить термін служби осередків.

Пізнавальна стаття: Універсальний пульт зі смартфона — як зробити за допомогою 9 додатків

Як перезавантажити повербанк

Коли планшет або смартфон не заряджається від Power bank, не слід залишати пристрій підключеним. Причиною зламу може бути падіння чи удар. Щоб уникнути зайвих витрат, краще провести реанімацію за процедурою:

Крок 1
Знайти на корпусі пристрою кнопку Power або прихований перемикач
Крок 2 Затиснути на 10-15 секунд. Якщо перемикач всередині, зробити reset за допомогою скріпки
Крок 3 Дочекатися поки індикатор заблимає зеленим 3 рази
Крок 4 Зарядити девайс по новому

Важливо дочекатися поки зовнішній акумулятор зарядиться на 100%, перш ніж використовувати прилад знову. Перезаряджання або недозаряджання може призвести до пошкодження осередків та скорочення терміну служби акумулятора.

Гайд: Як під'єднати ноутбук до телевізора? 3 ефективних та перевірених способи 

Як перезапустити повербанк із кабелем

Якщо в коробці рідний кабель, проблема виникає вдвічі рідше. Виробники рекомендують не шукати заміну комплектному USB. Нехтування подібними порадами може призвести до пошкодження блоку живлення та можливої ​​причини того, що доведеться шукати відповіді на запитання як перезапустити повербанк.

Powerbank з кабелем

Скидання налаштувань для більшості моделей просте. Процедура не пов'язана із підключенням до ПК або використанням специфічних утиліт. Пристрій запрацює після проходження алгоритму з 4 кроків:

  1. Вимкнути зовнішній акумулятор. Якщо виробник вивів на корпус кнопку Power, натискають та чекають. У бюджетних моделях акумулятор доведеться від'єднувати від розетки.
  2. Переконатися, що живлення не подається на підключені аксесуари, та від'єднати кабель.
  3. Активувати кнопку скидання. Зазвичай розташована збоку або позаду блоку живлення. Затискають на 3-5 секунд.
  4. Відпустити кнопку скидання та включити повербанк.

Термін служби Power bank залежить від якості складників, навичок власника та специфіки обслуговування обладнання. Важливо регулярно очищати акумулятор, протирати контакти м'якою сухою тканиною, видаляючи пил та дрібні частинки. Від використання агресивних хімікатів та засобів для чищення краще відмовитися.

Власникам Power bank важливо бути обережними зі своїм обладнанням. Більшість моделей таких брендів як Baseus або Xiaomi, працюють 1,5-3 роки. Це близько 500 циклів заряджання. Коли є звичка від'єднувати або під'єднувати кабель без потреби, кидати пристрій, гайд про перезавантаження повербанка незамінний.

Корисно: Як увімкнути підсвічування клавіатури: комбінації клавіш для 7 ноутбуків

Коментарі
Залиште коментар
А
18.04.2024 11:06

Статья для бабушек и дедушек. Что делать, если кнопка "reset" отстутствует?

Останні новини