Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як почистити епілятор — інструкція від 3 виробників

Дата публікації: 21.07.2022 10:57
Дата оновлення: 20.02.2023 11:28

Від правильного чищення епілятора залежить його довговічність та якість видалення волосків. Якщо не дотримуватися правил догляду, апарат доставлятиме дискомфорт: буде виривати волосики та пропускати окремі ділянки. Тому так важливо вчасно приділяти увагу догляду за апаратом і знати, як правильно чистити епілятор.

Що потрібно для чищення епілятора?

Очищення від забруднень слід проводити після кожного використання. Якщо цього не робити, волоски проникнуть у механізм і призведуть до несправності пристрою.
Після чергового видалення волосся на тілі приступають до очищення. Перед тим, як його мити, варто ознайомитися з інструкцією і вивчити конструкцію пристрою. Потім підготувати потрібне. 

Щоб якісно очистити епілятор, знадобляться:

  • щітка для чищення, яка входить у комплект до епілятора, незалежно від виробника та моделі;
  • пінцет, якщо волоски глибоко застрягли в механізмі та не очистилися щіткою;
  • пилотяг з дрібною та тонкою насадкою для очищення важкодоступних ділянок;
  • зубна щітка необхідна, якщо в комплекті все ж таки відсутня спеціальна.

Щітка для чищення епілятора входить до комплектації пристрою

Очистити акумуляторний та мережевий епілятор однаково легко, потрібно лише дотримуватися певних правил.

Може бути корисним: Як вибрати епілятор: 7 головних пунктів

Чи можна мити епілятор

Все залежить від моделі та її характеристик. Водонепроникний епілятор та його елементи можна мити під проточною водою. Це прискорить очищення і не завдасть шкоди працездатності пристрою. Після промивання потрібно залишити прилад та насадки до повного висихання.

Приклади популярних епіляторів з опцією водонепроникності та без неї:

Бренд/Модель Наявність водонепроникності
1. Braun Silk-epil 3-440
2. Philips BRE225 Satinelle Essential
3. Rowenta Aquasoft EP4920F0 +

Якщо в інструкції до аксесуара нічого не сказано про його водонепроникність, уникайте прямого потрапляння води на механізм.

Корисно згадати: Як користуватися епілятором в домашніх умовах

Покрокова інструкція, як почистити епілятор

Є загальний алгоритм дій, який підійде епілятору для гоління бікіні або ніг:

  1. Розібрати епілятор
    Перш ніж приступити до чищення, необхідно вимкнути аксесуар, вийняти вилку з розетки та розібрати. Багато волосся забивається в пінцетний ролик і між насадками, особливо якщо прилад використовувався в душі, коли волосся більш липке. Тому потрібно зняти насадки, щоб зручно очистити дрібні елементи.
  2. Видалити волосся щіткою
    Більшість епіляторів поставляються з невеликою щіточкою із довгими щетинками. Вона підходить для видалення пилу зі всіх частин епілятора. Потрібно чистити волоски рухами, що струшують. Краще робити це над раковиною, щоб потім змити волоски із пробки. Альтернативний варіант — обробити частини епілятора феном, щоб позбавитися рослинності, або використовувати зубну щітку замість спеціальної.
  3. Очистити прилад під проточною водою
    Якщо епілятор водонепроникний, легко промити корпус і дрібні деталі під проточною водою. Як альтернатива деякі замочують головку у воді із засобом для миття посуду. Але не варто замочувати основний пристрій, лише насадки. Після цього їх потрібно обов'язково промити водою, щоб не залишилося залишків мила, а потім струсити зайву воду.
  4. Продезінфікувати епілятор та насадки
    Після чищення необхідно протерти пінцет та поверхні насадок ватним диском, змоченим спиртом. Це знищить бактерії, які можуть спричинити фолікуліт або подразнення шкіри. Якщо вдома немає спирту, можна використати горілку.
  5. Залишити епілятор до повного висихання
    Коли всі етапи чищення завершено, епілятор повинен повністю просохнути на повітрі. Важливо, щоб пінцети пристрою залишалися абсолютно сухими.

Важливо! Ніколи не прибирайте епілятор із залишками рідини. Це може зашкодити його роботі або призвести до несправностей.

епілятор після чистки

Корисна стаття: ТОП-10 епіляторів для жінок – огляд моделей

Особливості чищення пристроїв: інструкції від трьох виробників

Кожен виробник дає свої рекомендації щодо очищення пристроїв. Потрібно вивчити їх, щоби не зіпсувати епілятор.

Braun

Виробник рекомендує чистити епілятори Браун після кожного застосування. Правила чищення щіткою полягають у двох моментах: зняти ковпачок та ретельно очистити пінцет із задньої сторони головки, повертаючи пінцетний елемент вручну.

Покрокова інструкція, як почистити епілятор щіткою

Цей метод очищення забезпечує найкращі гігієнічні умови для епіляційної голівки. При очищенні проточною водою необхідно зняти ковпачок і потримати пристрій з епіляційною головкою під струменем.

Пізнавально: Як правильно зробити вибір між бритвою та епілятором

Philips

Якщо на коробці або корпусі жіночих епіляторів Філіпс є перекреслений символ крана, це означає, що апарат не можна мити. Такі прилади підходять лише для сухого використання, слід чистити їх без води. Варто використовувати щітку, щоб зчистити волоски, що скупчилися всередині виробу.

епілятор Філіпс

Rowenta

В інструкції до застосування виробник вказує, що для очищення епілятора Ровента необхідно вимкнути прилад, натиснути кнопку фіксатора і зняти головку епілятора. Потім потрібно промити головку епілятора під проточною водою, повертаючи її. По завершенні варто струсити головку епілятора.

Чищення епілятора не забере багато часу. Це важливий крок в епіляції, який дозволить підтримувати пристрій у чистоті та доброті, дозволяючи йому працювати набагато довше.

Цікаво знати: Як працює фотоепілятор

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини