Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати дитячий манеж: 6 ОК в одвічному «який кращий»

Дата публікації: 08.10.2020 16:42
Дата оновлення: 08.10.2020 16:42

У добротного дерев'яного манежу рейки мають бути за шість сантиметрів один від одного — щоб ручка і ніжкам не було спокуси лізти куди не потрапивши. У сітчастому «клітині» дрібні — щоб уникнути травм пальчиків.

 ребенок играет в манеже

Але яким би не був манеж, дитина в ньому повинна бути 1,5 години протягом дня. Або 30 хвилин за одне відвідування, не довше. Інакше малюк стає тривожним – за твердженням дитячих педіатрів. Вони рекомендують батькам своєчасно змінювати періоди активності та спокою малюка, щоб той гармонійно розвивався. Лікарям видніше, ми ж розглянемо, який дитячий манеж кращий.

Читайте: ТОП-7 дитячих колясок 3 в 1

З якого віку можна дитину класти в манеж

Як тільки дитина починає повзати (з 6-7 місяців) , батькам потрібне око та Око. Прийде постійно дивитися, стежити, бігати, закривати і ховати все, що погано Лежить. Без манежу у період не обійтися.

Перший час залишайте малюка в загородці на 10 хвилин, не довше. Він повинен звикнути, граючи, щоб надалі манежик асоціювався з приємним проведенням часу. Якщо ж плаче, то й менше. У плакс бажано бути постійно на полі зору, спілкуватися, агукати, посміхатися. Так йому буде легше звикати. Варіант «поплаче та заспокоїться» — спочатку провальний. Крихітка, отже, вразлива, а тут йому доведеться постійно переживати.

ПРО радіоняни: Wi-Fi камера QUB VISION – Великий Брат слідкує за вами!

Вигляд манежу: як правильно вибрати

У ліжка-манежу дві функції – як манеж і як ліжечко. У люльці зручно колихати манюню, все ж таки менше навантаження на руки і спину. За стиснених обставин – коли в гостях або в дорозі, – в тій же Колиски простіше змінити памперс, переодягнути і сповістити малюка. Коли ж дитина підросте, зняти колиску не важко. У манежі з'явиться більше місць для ігор. Якщо живете в заміському будинку, влітку, коли спекотно, таке ліжечко можна виносити у двір або сад. Дитині там добре, він із задоволенням грається з іграшками.

двойной функционал — как манеж и как кроватка

Манеж-огорожа об'ємна, годиться тільки для просторих приміщень. Для маленьких квартир це «мінус»." Плюс" у тому, що в кімнаті можна відокремлювати ігрову зону щоразу в новому місці. Дитині роздолля: вона активніше вчитиметься вставати і ходити. А якщо в огорожу поряд з ним мама, тато чи інші дітки, то ще й захоплено грати!

прямоугольный манеж

Прямокутні ігрові манежі – компромісний варіант там, де тісно, а малюкові потрібно виділити особистий простір. Металевий каркас надійний. Боковини, обтягнуті поліестером, – безпечні. Наприклад, моделі виробника Nattou (Бельгія).

  1. Такі манежі стоять на ніжках (без коліс), тому непосида не зрушить.
  2. Боковини з міцного матеріалу.
  3. Днище ортопедичне.
  4. Пристрій легко мити та складати.

Цікава стаття: правильно вибрати машинку на радіоуправлінні: яка краще з 7-ми варіантів

Тип стінок манежу: таблиця

Стінки
Особливості
Сітчасті Це легкий манеж з полегшеною конструкцією. Його простіше пересувати і перевозити, бо замикається як «книжка» чи «парасолька». При зберіганні потрібно мінімум місця.
Офтальмологи стверджують, що споглядати світ через сітку – погано для зору. Тому дитині перебувати в загородці потрібно зовсім небагато.
  • Дрібна сітка безпечна, по великій – дитина може вибратися назовні.
  • Яскраве забарвлення сітки сприяє швидкій стомлюваності, перезбудження. Краще брати модель зі спокійними відтінками
Дерев'яні Стійкий манеж. Дитина не зрушить з місця. Для перенесення доведеться монтувати.
Доглядати за деревом просто, змахнув пил вологою серветкою та порядок.
Нетямущ буде набивати шишки об перегородки. Між брусочками повинен бути зазор у межах шести сантиметрів, інакше ручки-ніжки застрянуть
Металеві Тяжке, хоч і надійне, пристосування. Його складно складати та розкладати. Прослужить вічність.
Щільні м'які наповнювачі з нейлону або поліестеру на боковинах забезпечують хоч якусь безпеку.
Шурупи, болти та кріплення – «Ахіллова п'ята» таких виробів. Потрібно перевіряти перед покупкою, чи не виступають вони
Брезентові За основу таких моделей пластиковий або металевий каркас, який не ламається під натиском активної дитини.
  • Брезент міцний, легко миється.
  • Але погано пропускає повітря і крізь нього погана видимість

Корисна стаття: Як стерилізувати дитячі пляшечки: 3 мега надійних способу

Форма манежу

Буде мудро вибрати дитячий манеж, виходячи не лише з фінансових можливостей, але й із спорудження. Воно відіграє важливу роль, якщо в будинку кожен метр на рахунку.

  • Круглий об'ємніше, займає більше місця на відміну від прямокутного або квадратного.
  • Якщо вже в кімнаті зовсім як оселедця в бочці, тоді краще брати трикутну загороду. Її можна прилаштувати у куточку.

форма манежа

Діти часто випадають з манежу. Щоб не допускати цього, класти всередину величезні іграшки табу. Вони служать як опора втікачеві: встав і виліз із ув'язнення. Обов'язково потрібно регулювати бортики по висоті відповідно до зростання та віку малюка.

На замітку: Дитячий посуд: як вибрати – 4 ключові параметри на допомогу

Манежі трансформери

Дуже практичний і зручний пристрій, тому що «підростатиме» разом з малечею. Деякі моделі трансформерів включають до п'яти складових в комплектації:

  • тумбу,
  • ліжечко,
  • ящик під ліжко,
  • колиску,
  • пеленальний столик.

Якщо купити манеж-трансформер, можна пристойно заощадити у грошах. Візуально вони не здаються громіздкими, навпаки виглядають акуратно і навіть витончено.

манеж-трансформер

Висота дна регулюється, стінки опускаються, деякі пристрої можна встановлювати полозья, щоб заколисувати малюка. Деякі виробники дерев'яні перекладини обробляють іонами срібла або просочують олією льону і бджолиним воском. Самі знаєте, дитина пробує планки на зуб, тому така дегустація буде абсолютно нешкідливою.

Пізнавальна стаття: Справжній трансформер від Galileo

Як вибрати дитячий манеж: на що звернути увагу

Стійкість каркаса, висота бортиків і обробка матеріалами – найважливіші критерії, які не варто ігнорувати при виборі манежу. Вони визначають безпеку та комфорт малюка: щоб не випав, не вдарився, не перекинувся.

  1. Сітчастий манежик, на пластмасовій основі, – менше за розмірами, ніж дерев'яний, тому мобільніший. Такий простіше складати та перевозити на різні відстані.
  2. Манеж-огорож збирають по секціях. Ви самі вирішуєте, який простір відвести для ігрової зони. Навішування модулів відбувається так само, як насаджувати двері на петлі. Нічого складного: можна додавати або прибирати секції, надавати їм форму на власний розсуд. Дно до таких пристроїв не передбачено, батьки зазвичай підстилають килимок, половичок або ковдру. Така огорожа дуже легка, малюк, що підріс, пересуватиме її, штовхаючи вперед. Тож доведеться вимудритися, щоб придумати, як зафіксувати манежку. Підказуємо: можна прив'язати конструкцію до меблів.

І так, якщо на бортиках будуть пришиті ручки, кільця та інші м'які частини, що виступають, – це ОК. Дитині буде простіше вчитися вставати та ходити. Йому буде цікаво хапатися за них і підніматися, стимулюючи рухові та хапальні рефлекси.

Від діток і пре енергією, тому наше завдання забезпечити їм безпечне, затишне гніздечко. В СТАТТІ описані нюанси, що впливають на ці критерії, робіть висновки.

ДО слова: Як вибрати дитячий велосипед?

Коментарі
Залиште коментар