Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати електричну зубну щітку: 5 паралелей, Або яка краще

Дата публікації: 23.09.2020 08:27
Дата оновлення: 23.09.2020 08:27

Коли ясна горять жаровнею, зуби реагують на холодне/гаряче — тоді й позначаються наслідки чищення зубів «як-небудь», на швидку руку або через незнання.

чистити зуби електричною щіткою

І якщо два перші результати на вашій совісті, з останнім розберемося ретельним чином — щоб не залишалось питань і сумнівів щодо звичної та електричної зубної щітки.

До речі: Яку плойку для волосся краще вибрати: аховий рейтинг 10 моделей 

Відмінність електричної зубної щітки від звичайної 

У мануальної моделі звичні нам голівка із ворсинками, пластмасова або прогумована ручка. У багатьох щіток передбачений силовий виступ для ретельної обробки зубів мудрості та в отворах між зубами. Пучки волокон розташовані криво або вище-нижче — щоб ретельніше видаляти наліт і масажувати ясна. 

Щетинки яскраво фарбують нешкідливим барвником. Він знебарвлюється через 2-4 місяці при регулярному чищенні зубів. Це індикатор придатності. «Злізло» забарвлення, щітку пора в утиль. Ефект очищення залежить від сили натиску, бажання дістатися до самих важкодоступних місць, вміння чергувати рухи та час протяжності процедури. Стоматологи рекомендують чистити зуби не менше семи хвилин.

відмінність мануальної від електричної зубної щітки

У стандартному комплекті електрощітки — один корпус, дві голівки-насадки, одна станція заряджання і дорожній футляр. Натиснув на кнопку, пристрій сам здійснюватиме кругові, зворотно-поступальні та пульсівні обертання від 5-ти до 30-ти тисяч рухів на хвилину (жодна звичайна щітка не здатна на це). Залишається тільки вибрати оптимальний режим роботи: 

  • «щадний» — для чутливих зубів; 

  • полірувальний — для відбілювання емалі; 

  • масаж — щоб поліпшити кровотік ясен. 

Також можна встановити на вибір відповідний режим швидкості та міру натиску. Чищення зубів електрощіткою значно спрощує процес, а ефект разючий: краще віддаляється зубний камінь, ясна рідше запалюються, зубна емаль блищить як перли. Стоматологи рекомендують чистити зуби електрощіткою впродовж двох хвилин, умовно розділивши порожнину рота на чотири зони. Кожну ділянку треба вичищати не довше пів хвилини.

стандартна комплектація електрощітки

Ультразвукові моделі генерують високі частоти, які женуть ультразвукову коливальну хвилю. Підніс щітку до зубів, прилад все зробить за вас, примушуючи ворсинки коливатися зі швидкістю до 100 мільйонів рухів на хвилину. УЗ хвиля проникає у міжзубні проміжки та навіть під ясна, насичуючи зубну пасту киснем і даруючи свіжість ротовій порожнині. Але такі щітки підходять не кожному. Протипоказані тим, у кого ліковані зуби: ультразвукова хвиля руйнує пломби та вініри. 

Міняти насадки краще кожні 3 місяці. Якщо помітили зім'яті або зігнуті щетини, частіше.

Стаття-порівняння: Електробритва або верстат : що безпечніше і голить чистіше - ТОП-7 фішок 

Механічна зубна електрощітка: характеристики та протипоказання 

У механічної насадки очисна голівка кругла. Цим вона відрізняється від інших. При чищенні має властивість обертатися вліво і вправо. Крениться під кутами до сімдесяти градусів. Швидкість рухів залежно від моделі, варіюється у межах від 5 тис. до 40 тис. за хвилину. Силу натиску регулюють на блоці приладу.

ретельне чищення зубів

Насадка вичищає ретельно. Але якщо ясна запалені, буде болісно. Краще пролікувати ротову порожнину, і тільки потім користуватися механічною електрощіткою. 

Звукова зубна електрощітка: відмітні особливості 

У звукових моделей подовжені чистильні насадки із різноколірними кільцями. Щоб простіше було розпізнавати «свою» за кольором. Працюють шумно, гудять на частотах 200-400 Гц. Ворсинки рухаються активніше, ніж механічні (у межах 24-48 тис. махів на хвилину), але не так енергійно, як ультразвукові. Зате розмах коливань набагато більший. Такі щітки із легкістю змітають відкладення на емалі. Зубки прямо сяють чистотою, і це невимушено впадає у вічі. 

Свіжість у роті відчувається дуже і дуже довго. Але якщо хворі зуби і ясна, краще утриматися від чищення електрощіткою. Буде боляче.

Ультразвукова зубна електрощітка: «за» і «проти» 

Пластина із п'єзокераміки усередині чистильної голівки видає ультразвук із частотою до 1,7 Мгц. Розмах рухів невеликий, але коштом божевільної вібрації (2,4-204 млн на хвилину) досягається найвищий дзен. Ця щітка чистить зуби без рухів. Підніс її до зубів, ультразвук насичує зубну пасту мільярдами повітряних бульбашок, які видаляють потемніння на емалі, розбивають камені у міжзубних отворах, змітають залишки їжі та знищують хвороботворні бактерії.

 вибрати ультразвукову електрощітку

Прилад працює тихо. Людське вухо не уловлює таку частотність, але її із лишком вистачає, щоб ґрунтовно навести порядок у роті — у якому немає лікованих зубів і хворих ясен. Інакше — біда: звукова хвиля заломлюється об проблемні місця і лише посилює поширення інфекції. 

Від ультразвукової моделі краще відмовитися у шести випадках. 

  1. Плями на емалі — ознаки карієсу, що зароджується. 
  2. Запалення ясен. 
  3. Якщо носите кардіостимулятор. 
  4. При вагітності, особливо у першому триместрі. 
  5. Коронки, пломби та вініри на зубах. 
  6. Дітям до восьми років. 

Пізнавальна стаття: Як вибрати епілятор: 7 пунктів, щоб безболісно і начисто із першого разу

Насадки: таблиця на допомогу 

Чим більше насадок у комплекті, тим більш різнобічний догляд за зубами. Докупати окремо виходить дорожче. В ідеалі кожному сім'янину виділити свою насадку, із примітним кольором колечка-ущільнювача. Тоді можна користуватися однією щіткою.

Насадки
Примітки
Для ощадливого чищення зубів і роздратованих ясен  Використовують круглі насадки із м'якою ворсою
Для відбілювання, полірування і чищення міжзубних проміжків Механічні або звукові (довгасті) з усередненою жорсткістю 
Для догляду на кожен день Звукові та ультразвукові. Жорсткість — на розсуд або підбирають за порадою лікаря

Як вибрати електричну зубну щітку: 5 моментів 

У питанні «яку електричну зубну щітку вибрати» краще керуватися п'ятьма критеріями — виробник, насадки, живлення, режими, функції. 

Беріть до уваги моделі виробників, які на слуху : PHILIPS, ORAL-B BRAUN, Sencor, Colgate, Panasonic та інші. До таких простіше знайти аксесуари та насадки. Якщо купили, а із яких-небудь причин щітка не підійшла, повернути впродовж двох тижнів, як це прописано законом прав споживачів, не вийде. Зубна щітка належить до предметів особистої гігієни й потрапляє під розділ неповернення. Варто враховувати цей момент. 

Чим більше насадок у комплекті, тим прискіпливіше догляд за зубами. Часто пристрій укомплектований двома, і цього цілком достатньо. Перед купівлею варто проконсультуватися у свого стоматолога, який функціонал потрібен саме вам. Часто доводиться користуватися одним-двома режимами. Узяти ж пристрій, де «повний фарш» — собі дорожче.

Електрощітки живляться від акумулятора і батарейок. Краще підбирати відповідну модель із позиції автономності. Правильна щітка працюватиме без заряджання до двох тижнів. Якщо передбачена індикація заряду — взагалі краса. Ви завжди будете у курсі, коли ставити на дозаряд і як швидко прилад набере свої 100%. Батарейки не вигідні. За вартістю — далеко не копійки, а витрачаються швидко.

автономність електричної зубної щітки

Якщо в електрощітці є датчик контролю сили натиснення, вважай, купили офігенну штуку. Не пошкодите зубну емаль, прилад просигналізує про надмірне старання. 

Резюмуючи, яка зубна електрощітка краща, висновок наступний: 

  • ультразвукова модель підходить для власників абсолютно здорових зубів, які цінують інновації, піклуються про бездоганну чистоту порожнини рота і прагнуть мати свіже дихання як можна довше; 
  • електрощітка — компроміс між звичайною та ультра. Чистить зуби ретельним чином, ідеально масажує ясна, не шкодить лікованим зубам, й тим, що хитаються, підходить для вставних та молочних. Надовго дарує відчуття свіжості у роті. 

Вдалого вибору, найсвіжішого дихання та осяяних посмішок! 

На замітку: Яку вибрати машинку для стрижки волосся : ТОП-10

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини