Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати і налаштувати саундбар: 5 порад, який кращий

Дата публікації: 16.10.2020 10:50
Дата оновлення: 23.05.2024 16:28

Подовжена колонка непарне портативної. Вона звучить могутніше, чіткіше, дзвінкіше, якщо, звичайно, підібрати придатний варіант. Цим і займемося.

выбор саундбара

Читайте, як правильно вибрати, налаштувати і підключити саундбар.

Який саундбар вибрати

В саундбаре кілька колонок (2-10 шт.) Перетворені в акустичну систему і об'єднані в один блок. У багатьох з них в наборі сабвуфери і сайд-системи (компактні додаткові колонки для об'ємного звуку).

Якщо для кінотеатру потрібно шукати відповідне місце для правильно встановлених колонок, то тут система поміститься на тумбочку біля ліжка. Розмір на якість звуку не впливає, оскільки у саундбаров повноцінні аудіочіп – системи, що доводять звук до ідеалу. Найпопулярніші 4 конфігурації зібрані в таблиці:

Тип саундбара
Особливості
Класичний саундбар Хороший стереозвук при мінімальній площі пристрою. Єдиний недолік – середні баси (через відсутність окремого сабвуфера). Якщо користуватися саундбаром для перегляду кіно або ігор, цього і не відчується
музичну підставку Відрізняється від класичних моделей тільки формою. Її габарити дозволяють використовувати девайс в якості підставки длямонітора
Саундбар 2.1 Додаткові сабвуфери відтворюють звук глибше і пропрацював. Приклад,PHILIPS HTL1520B (HTL1520B/12
Бар з об'ємним звуком 5.1 чи 7.1 Самий просунутий і потужний варіант з декількома панелями. Може емулювати присутність на музичному заході. Як варіант,BOSE Lifestyle 550 Black (810614-2110)

Цікава інформація: Правильна настройка акустичної системи на ПК – інструкція в 2 розділах

Як правильно розташувати акустику?

Якщо монітор стоїть на столі, стелажі або комоді, саундбар ставлять перед ними. Кому потрібно заощадити місце для телевізора на двох ніжках, слід придивитися до укороченим моделям. Тоді колонки помістяться під телик. В інших випадках потрібно враховувати тип підставки монітора, місце розташування майбутньої конструкції і габарити обох пристроїв.

В будь-якому випадку бажано ставити саундбар якомога ближче до монітора. Тоді Звук буде йти «Прямо З картинки». Якщо Саундбар потрібно заховати в стійку, слід посунути його ближче до слухача – ЩОБ стінки комода не перебивати звук. При Покупці саундбаров з Dolby Atmos І DTS: X (наприклад, LG SN5R 4.1-Channel 520W Subwoofer), установка в комод протипоказана. Такі системи працюють з відбитим звучанням від стелі та підлоги. Так вони створюють реалістичні вертикальні аудіоефекти.

Багато бари мають кріплення для стін. Їх можна без побоювання встановлювати на стіні поруч з телевізором. Але при цьому враховувати стан стіни і перегородок: вони повинна витримувати навантаження.

Вірний вибір: Яку акустику вибрати для будинку: порівняння різних типів і 5 кращих виробників

Способи підключення саундбаров

Акустичні системи Коннект до телевізора безліччю способів. Нижче – найпопулярніші і часто використовувані типи під'єднання.

Порт Ethernet

Багато саундбари вміють коннектіться декількома способами одночасно – по Wi-Fi Bluetooth. Приклад такого пристрою, Samsung HW-Q70R 3.1.2-Channel 330W 8" Subwoofer. девайси синхронізуються навіть через Ethernet порт – все той же підключення через внутрішню мережу, але вже по дроту. Розробники роблять це для економії місця під роз'єми, оскільки телевізори Коннект до інету через роутер. Ethernet-порт часто простоює, його можна юзати для конекту з іншою апаратурою.

 подключение саундбара

Моделі з Ethernet-портом запросто підключаються до домашньої мережі, а через неї до більшості домашніх девайсів. Це зручно і практично. Одномоментно можна переглядати серіали і слухати музику. Тільки з різних пристроїв.

Лікнеп: Як правильно підключити акустичну систему: 4 способи + настройка в Windows

Роз'єм HDMI

Цей спосіб ідеальний вибір для кіноманів. Він передає аудіо і відео без стиснення, так що звук буде «вишка»! Сам бар (такий, як JBL BAR 5.1 (JBLBAR51BLKEP)) пропускає через себе відеосигнал, не змінюючи і не перекодіровивая його. У цьому пристрої немає повноцінного екрану, з глядачем він ділиться виключно аудіодоріжкою.

 разъем HDMI для подключения саундбара

Таке рішення зменшує кількість проводів і спрощує коннект: досить підключити HDMI-кабель до бару і ТБ. Далі можна вмикати улюблену програму і споглядати контент.

Оптичний вхід

У деяких телевізорів і саундбаров є особливий інтерфейс Toslink. Найчастіше такий порт зустрічається в аксесуарах LG. Це оптичний вхід, який за якістю передачі прямий конкурент HDMI. Підключення відбувається в три етапи.

  1. Перевірити, чи підтримує телик функцію LG soundsyng.
  2. Законекть обидва пристрої.
  3. Зайти в меню ТВ і знайти аудіовихід «Sound Out».

Якщо на дисплейчик «колонок» написано «LG OPT» або звідти доноситься звук, то коннект успішний. Алгоритм конекту барів від інших виробників, написаний в інструкції до самого девайсу. Яскравим прикладом систем, що підключається через оптику, можна назвати Samsung HW-R450 2.1-Channel 200W 6.5" Subwoofer.

Читайте: Який музичний центр купити: 4 параметра вибору

Коаксіальний вхід

у деяких телевізорах можна знайти порти для коаксіальних кабелів, які використовуються як альтернатива оптичним кабелям. Підключення проходить так само як в пункті, описаному вище, але з однією відмінністю – джерелом звуку вибираються Digital/COAX.

Якщо у телика немає такого порту, значить передбачений оптичний або аналоговий коннект. Якщо вони теж зайняті, тоді універсальний варіант – MiniJack 3,5 мм. Правда, іноді, знадобляться відповідні перехідники.

Аналогове під'єднання

Якщо все цифрові і бездротові порти зайняті, доступний класичний RCA-порт (тюльпан). Цей порт присутній практично у всій аудіовізуальної техніки вже понад 30 років.

аналоговое подключение саундбара к телевизору

Так що по цього порту можна буде підключати саундбар навіть до старого «бабусиним» телику. Коннект стандартний.

  1. Приєднати вхід кабелю до ТВ.
  2. Підключити червоний і білий виходи до саундбару.

На жаль, тут не отримати багатоканальний звук. Але в багатьох випадках, це все одно краще, ніж вбудована акустика.

Цікава стаття: Відповіді на 2 популярних питання про сабвуфере – що це і навіщо він потрібен

Налаштування саундбара

Якщо в комплекті з баром йде сабвуфер, потрібно знайти підходяще місце для нього. У момент установки спостерігаються пару особливостей:

  • не можна заганяти пристрій в коробки, інакше низькочастотний звук перетвориться в гул;
  • сабвуферу потрібна опора – в цілях безпеки краще не вішати на стінку;
  • звук з саба повинен бути спрямований на глядача – так він зануриться в атмосферу, що відбувається.

Деякі саундбари «об'ємного» звуку йдуть в комплекті з бездротовими колонками. Тоді потрібно спочатку підключити колонки один до одного, а тільки потім підключати їх до телевізора. Алгоритм налаштування конкретної моделі вказано в інструкції до неї.

Складніше пройде настройка барів з цифровою проекцією (такі можна побачити в лінійці барів Yamaha Sound Projector). Від звичайних моделей вони відрізняються наявністю цілого масиву динаміків в одному корпусі. Далі, програмно вони об'єднуються за групами, щоб емулювати 2-, 3-, 5- або навіть 7-ми канальну конфігурацію колонок. Тобто, у юзера один бар, але звук буде відчуватися так, ніби по всій кімнаті розставлені колонки домашнього кінотеатру.

 коннект саундбара

І через такий непростий конструкції ускладнюється настройка саунду.

  1. Вибирається необхідна конфігурація.
  2. До системи підключається комплектний мікрофон. Це потрібно для того, щоб він якомога точніше «прорахував» простір.
  3. Саундбар програє тестові звуки, які допомагають йому зробити точну настройку.
  4. Пристрій аналізує отримані дані і автоматично налаштовує систему.

Для таких барів потрібно приміщення зі стінами, що відбивають звук. Якщо немає стіни або вона звуковбирна, колонки не проявлять себе у всій красі.

Для тих, хто намагається зрозуміти, який же саундбар краще, – тут немає єдиної відповіді. Потрібно підбирати гаджет під конфігурацію приміщення, габарити місця установки і гаманця майбутнього власника. Тільки так можна знайти той бар, який порадує вуха, очі і не спустошить під нуль кишені споживача!

ДО слова: Як вибрати акустичну систему: 3 критерію

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини