Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно обрати праску для дому: 10 порад

Дата публікації: 02.08.2017 14:58
Дата оновлення: 24.06.2024 11:10

Попри велику кількість пропозицій виробів з тканин, що не мнуться, по-справжньому хороші речі шиються з натуральних матеріалів, яким без прасування ніяк не обійтися. Щоб «костюмчик сидів», потрібно, насамперед його попрасувати. Ставлення до прасування багато в чому визначається якістю електричних помічників, що використовуються. Ми підготували поради, як вірно підібрати праску.

разнообразие утюгов

Читайте також: Топ-10 кращих прасок 2017 року

Секрет 1: а яка у вас підошва?


Якість та матеріал робочої поверхні – ключовий акцент, що визначає вибір моделі праски. Компанії, що спеціалізуються на їх виробництві, експериментують з матеріалами, щоб досягти досконалого результату прасування. Сьогодні виробники пропонують клієнтам праски з різними типами платформ, а саме:

1. із алюмінію;
2. тефлонові;
3. керамічні (металокерамічні);
4. із нержавіючої сталі.

Тип

Переваги

Недоліки

Алюмінієвий

Легкість;

швидкість нагріву і охолодження;

відмінне ковзання по тканині.

Високий ризик утворення подряпин на робочій поверхні. Навіть контакт зі звичайним ґудзиком може спровокувати вм'ятини.

Тефлоновий

Запобігає пропалюванню матеріалу;

гарне легке ковзання;

ретельне пропрасування тканини.

Незначний термін експлуатації;

Труднощі зі ковзанням платформи.

Керамічний

Високий коефіцієнт ковзання;

не мне матеріал;

зручність використання і догляду.

Високий ризик розшаровування керамічної поверхні при контакті із заклепками та гудзиками.

З нержавіючої сталі

Простота догляду;

добрі показники ковзання;

довговічність;

стійкість до механічних впливів.

Відсутність" наворочених" функцій,

чимала вага, може втомлюватися кисть руки.

Кожна з модифікацій підошви має переваги. З якої з них вибрати праску? Вибирайте, ґрунтуючись на особистих уподобаннях. Для мандрівників підходящим придбанням буде алюмінієва праска, яка має невелику вагу. Тим, хто хоче уникнути ризику утворення пропалу під час прасування стане в нагоді тефлоновий помічник. Поціновувачам практичності підійде керамічна праска. Шукачам приладу на «століття» підійде нержавіюча модель.

Що краще: кераміка чи тефлон, залежить, що для вас актуальніше – відмінне ковзання чи захист тканини. Ми ж радимо ковзаючу кераміку.

Дилема кераміка або нержавіюча сталь вирішується, знову ж таки вами: яка для вас праска краща? Порівняння ви можете прочитати вище. Провідні бренди зараз, наприклад, Bosch, віддають перевагу інноваційним матеріалам: кераміці, тефлону, ми – такої ж думки.

утюги на любой вкус

Секрет 2: насадки – корисне доповнення


Ще нещодавно господиням доводилося йти на хитрощі: використовувати марлю чи тканину, постійно контролюючи якість прасування, прибирати блиск, залишений праскою на тканині.

утюг с насадками

Сьогодні виробники пропонують клієнтам різноманітні типи насадок для полегшення прасування та підвищення безпеки процесу.

Порада: для прасування з парою ефективні при високих температурах, спрощують догляд за праскою.

  • Наявність тефлонової насадки дозволить убезпечити найтонший шовк від агресивної дії високих температур.
  • Спеціальні насадки-щітки ідеально підійдуть для м'яких меблів. Вони перетворюють праску у відмінний прилад для чищення та прибирання.
  • Насадка для верхнього одягу дозволить довести до ладу пальто, зимову куртку без ризику пошкодити їх.
  • Спеціальна насадка видаляє запахи з тканин.
  • Універсальна насадка позбавить одяг від неприємного блиску та лисіння, захистить поверхню праски від забруднень.

Порада: моделі мають корисну функцію автовідключення, яка назавжди залишить у минулому нерви, що псуються, сумніви: "А вимкнув, -а чи я праску".

Секрет 3: не забудьте про подачу пари


Щоб процес прасування став значно простішим і комфортнішим, використовуйте можливості парової подачі. Її потужність залежить від технічних особливостей приладу. Хочете вибрати праску з парою? Дізнайтесь, як це зробити.

Пара, залежно від модифікації приладу, буває різних типів:
1. Для розгладження надто м'ятих ділянок знадобиться функція парового удару.
2. Випуск пари вбік називається вертикальним відпарюванням. Це можливо, коли прилад розташований вертикально. Завдяки цьому можна використовувати праску для догляду за м'якими меблями, прасування штор на висячому положенні. Обробка парою допомагає позбутися запахів, що свідчать про присутність тварин або любов до спорту, кулінарні уподобання, дозволяючи повернути речам свіжість, позбутися пилу.
3. Наявність отворів подачі пари на носику полегшує прасування манжет і комірців.
4. У деяких моделях прасок, наприклад, Tefal, передбачені улоговинки, які полегшують ковзання по тканині.
5. Об'єм резервуара визначає частоту заливу води. Бажано зупиняти вибір на модифікаціях, де можна контролювати, скільки рідини у прасці шляхом прозорих стін ємності.
6. Резервуар для води буває знімним. Немає потреби підносити до води прилад, адже досить просто зняти його, наповнити і знову надіти.

Читайте також: Як вибрати парову праску і не "обпектися" ціною

Секрет 4: Як вибрати парогенератор


Широкий асортимент прасок поставив перед користувачами проблему вибору: парогенератори, відпарювачі, різноманітні системи подачі пари – кожен бренд приваблює особливостями.

утюг с парогенератором

Давайте розберемося, чим краще праска з парогенератором, або, як його ще називають, парова станція:

  • обладнання передбачає можливість вертикального прасування одягу, штор, меблів. Повісивши костюм на плічка, достатньо обдати його потужним струменем пари, щоб розгладити дрібні складки, розташовані в важкодоступних місцях одягу;
  • потужний паровий удар спрощує прасування: білизну достатньо скласти вчетверо і пропрасувати з одного боку, щоб її зовнішній вигляд був бездоганним, а від мікробів не залишилося сліду;
  • парогенератор оснащений широким набором насадок, що дозволяють погладити та очистити одяг, довівши його зовнішній вигляд до досконалості.

Відповідь на питання яку купити праску краще: з парогенератором або парозволоженням, простий. Парогенератор відкриває перед користувачами різноманітні можливості, недоступні звичайним паровим праскам.

Секрет 5: Функція відпарювання


Ця особливість настільки важлива, що на ній, мабуть, варто докладніше зупинитися. Відпарювання передбачає рівномірну подачу пари. Завдяки цьому одяг пропрасовується ідеально в будь-якому положенні: вертикально і на дошці для прасування. Щоб досягти такого ефекту, виробники передбачили спеціальну конструкцію сопел відпарювача. Ними пара подається під тиском, силу якого можна задавати самостійно.

утюг – відпарювач

Хочете знати, як вибрати праску з відпарювачем? Ось функціональні особливості, на які потрібно звернути увагу:

1. Оптимальною буде наявність спеціальної програми для прасування верхнього одягу. Цей режим відрізняється потужнішим паровим потоком. Лише кількох секунд достатньо, щоб видалити складки з найщільніших матеріалів.
2. Наявність протикрапельної системи запобігає попаданню водяних крапель на тканину при звичайному прасуванні на низьких температурах.
3. Функція вертикального відпарювання запобігає тривалому прасуванню на громіздких прасувальних дошках.

Читайте також: Як користуватися та доглядати за праскою: 7 корисних порад і не тільки

Разом з тим, не слід забувати: чим більше можливостей має праска, то вища її вартість.

Секрет 6: зверніть увагу на провід або його відсутність


Головною особливістю прасок, як і будь-якої електричної техніки, є залежність від розетки. Виробники пропонують два варіанти вирішення проблеми: довгий шнур та застосування інноваційних технологій для створення бездротової праски.

Для нагрівання бездротової праски застосовується спеціальна підставка, що живиться від електрики. Він може тримати температуру деякий час. Відмінне рішення, якщо треба погладити футболку чи сукню.

Для об'ємного прасування більше підійде дротовий пристрій. Довжина шнура в 2-3 метри вирішує проблему доступності, як у моделі Philips GC1026/30. При цьому шнур повинен кріпитися на шарнірній (обертовій) підставі. Подібна конструкція убереже провід від заломів та коротких замикань. Важливо також, щоб довгий шнур був укладений в обплетення з матер'яного матеріалу. Це запобігає ризику оплавлення, якщо випадково підошва праски потрапить на провід (це найчастіше трапляється саме з довгими шнурами).

утюг: с проводом и без

Радимо почитати: Як відремонтувати праску самотужки: 6 головних причин поломки

Секрет 7: потужність має значення


Багатьох цікавить, якою потужністю має бути праска, щоб справлятися з покладеними на неї завданнями.

  • Показник побутових моделей варіюється в діапазоні 800-2200 Вт. Купувати потужніший агрегат не варто, оскільки є ризик, що електрична мережа не витримає напруги.
  • Модифікації підвищеної потужності, аж до 3100 Вт дозволяють собі власники приміщень з новою електропроводкою.

Потужні моделі швидко нагріваються завдяки використанню продуктивного нагрівального елемента. Вони інтенсивно утворюють хмару пару, проте й споживають більше енергії.

Щоб відповісти, яку вибрати праску для дому, потрібно проаналізувати стан проводки. Якщо вона у хорошому стані, тоді вибирайте, виходячи з частоти застосування та щільності тканини. Для домашніх умов, якщо прасування відбувається не дуже часто і інтенсивно, цілком достатньо праски потужністю 2000 Вт, як Braun TS365A.

Порада: не варто вмикати в мережу праску одночасно з іншими потужними приладами, скажімо, електричною духовкою, бойлером або варильною поверхнею, якщо проводка у квартирі чи будинку давно не змінювалася.

Секрет 8: окрема увага безпеки


Парові праски зручні у використанні. Водночас їхні власники часто стикаються з накипом. Сольові відкладення та наліт можуть засмічувати сопла, яким надходить пара. Наявність самоочищення полегшує процес догляду за приладом. Діє воно наступним чином: потужний потік пари під сильним тиском видавлює частинки накипу, що утворилися. Функція помітно полегшує життя щасливим власникам сучасних прасок.

Порада: захищає праску від передчасного утворення накипу та засмічення застосування очищеної води. Оптимально застосовувати очищену водопровідну воду, яка на дві третини розведена дистилятом. Дистильовану воду в чистому вигляді заливати не рекомендується, оскільки вона утворює недостатню кількість пари навіть при високих температурах.

защита утюга от накипи

Ще однією проблемою власників парових помічників є прокопування води на тканину, коли прасування здійснюється на мінімальних температурах. Уникнути цієї неприємної ситуації з «примхливими» матеріалами, де сліди від подібних потьоків залишаться помітними, дозволяє наявність спеціальної протикрапельної системи. Особливо актуальна функція Aqua-stop для прасування шовку та синтетики, наприклад, як у моделі Hilton DBS 1517.

Цікаво почитати: 8 способів як видалити сліди праски на тканині

Секрет 9: вага має значення


Вага праски є важливим показником, якщо підбираєте для себе дорожню праску. У цьому випадку чим легше, тим краще. Працьовитим бджілок, багато часу проводять за прасуванням, варто тим більше звернути увагу на вагу домашнього помічника. Він важливий і для любителів вертикального прасування: в цьому випадку залежить стомлюваність кисті руки.

Якщо віддаєте перевагу гладити, використовуючи прасувальну дошку, або ж робите це не дуже часто, вага є не настільки важливим, щоб ставити його на перше, купуючи праска.

Порада 10: акцент – на зовнішній вигляд


Виробники побутової техніки, у тому числі прасок, увагу приділяють дизайну. Нарівні з технічними характеристиками постійно вдосконалюється зовнішній вигляд моделей, які радують око споживача бездоганністю форм, гармонійними та правильними вигинами, ергономічністю та здатністю поєднуватися зі стилістичними рішеннями в декорі приміщення.

стильный утюг

Відповідні моделі знайдуться для цінителів класики і стилю модерн, любителів мінімалістичного, або гламурного оздоблення. В ОМНІ-ритейлі MOYO.UA подбали, щоб споживачі знайшли праску у відповідній дизайнерській версії для більш повного естетичного задоволення.

Скориставшись нашими порадами, підберіть відповідну праску, що відповідає вашим потребам. Асортимент мережі магазинів MOYO.UA розрахований на вимогливих споживачах, а кваліфіковані менеджери магазину обов'язково допоможуть із вибором моделі та виробника у разі сумнівів!

Яку праску краще взяти, подивіться тут

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини