Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як перетворити смартфон на відеореєстратор: 5 зручних додатків

Дата публікації: 24.11.2017 13:28
Дата оновлення: 23.05.2024 16:39

Щоб трансформувати смартфон у відеореєстратор недостатньо налаштувати камеру на відео і встановити гаджет на підставці. А ось поставити програму – вже інша річ. Розробники створили чимало утиліт, які роблять із мобільників ще й відеореєстратори. Ми виділили 5 зручних програм для андроїдів, розглянули їхні головні можливості та недоліки. Читайте, щоб випробувати мобільник у ролі відеореєстратора та подивитися, як він спрацює.

Підготовка смартфона

смартфон работает как видеорегистратор

Перш ніж поставити програму, придбати кріплення, слід дізнатися, чи готова апаратна частина смартфона зіграти роль відеореєстратора. Так, телефон повинен мати певні якості, які допоможуть йому добре “показати себе” у відеозаписі.

Навіть "китаєць-бюджетник" оснащений GPS-підтримкою та акселерометром. Це обов`язкова умова. Так телефон синхронізується із гугл-картами, зафіксує координати, а запис виступить не голослівним свідком у разі аварії.

Потрібна "навичка" смартфона – знімати відео тієї довжини, яку встановить користувач, наприклад: нарізка запису по 2-5 хвилин або безперервна зйомка. Можливість циклічного запису також не завадить: коли простір заповниться, нові відео можуть зберігатися поверх старих. Так власник телефону-реєстратора заощадить місце на флеш-картці.

Стабілізація зображення – ще одна приємна функція, яка додасть балів якості ролика. Вона є, наприклад, в Asus ZenFone 3.

тримач для смартфона в машину

Варто пам`ятати:

  1. Смартфон (наприклад, Huawei P8 lite 2017) у ролі відеореєстратора не запише ширококутне круте відео.
  2. Окремий прилад-реєстратор відео оснащений спеціальним датчиком, який записує ролики непоганої якості не лише вдень, а й уночі, а ось смартфон у цьому плані може "підкачати".
  3. Якість відзнятих відео залежить від параметрів камери, а не від поставленої програми, тому використовувати телефон з 2-мегапіксельною основною камерою – невдала витівка.
  4. З`ясувати, чи додаток для відеореєстрації працюватиме як належить, можливо лише досвідченим шляхом: не кожна “апка” сумісна з певними моделями смартфонів.

Читайте також: Як вибрати автомобільний відеореєстратор?

AutoBoy Dash Cam

AutoBoy Dash Cam – безкоштовний додаток для "андроїдів", яке дає власнику мобільника можливість створювати відеоролики прямо з панелі приладів машини.

AutoBoy Dash Cam

"Фішка" утиліти – сумісність зі старими версіями операційної системи – від 2.3 і вище. Це дає можливість випробувати програму на старому девайсі.

Корисні функції:

  1. Користуйтеся смартфоном (наприклад, Huawei Y3 II Dual), поки він працює як відеореєстратор: "апка" вміє робити записи у фоновому режимі. Фотографувати без шкоди для відео також можливо.
  2. Зупиніть запис, якщо потрібно зателефонувати: коли користувач повертається до програми: він відновлює ту ж послідовність, відновлюючи запис.
  3. Користуйтеся комфортом різними “дисплейними” режимами, а також опціями камери: збільшенням, фокусуванням і спалахом.

Не обійшлося і без нарікань: камера в додатку фокусується на склі, якщо на ньому видно краплі дощу та дрібне сміття, велика кількість реклами повністю безкоштовної утиліти заважає комфортному використанню. До того ж програма досить ресурсомістка, тому доведеться підключати смартфон до зарядки.

Читайте також: Двоканальний відеореєстратор Gazer F225: повний відеозахист

CamOnRoad

CamOnRoad – безкоштовний відеореєстратор та навігатор, доступний для "яблучних" аксесуарів та мобільників-андроїдів. Утиліта працює зі старими ОС, починаючи з Android версії 2.3.

CamOnRoad

"Фішка" програми – одночасна навігація та відеореєстрація. Власнику смартфона не доведеться перемикатися з відеозапису на навігатор, щоб переглянути маршрут: ролики записуються в фоновий режим.

Цікаві функції:

  1. Хмара – користувач реєструє особистий кабінет та отримує можливість зберігати відео у хмарному сховищі. Безкоштовно користувачам доступно 2 гігабайти: цього вистачить, щоб зберегти три години записів у 640х480. Якщо “хмари” мало – зберігайте відео на SD-картці.
  2. Доповнена реальність – дає можливість перевіряти маршрут із комфортом: власник смартфона отримує не лише карту на екрані, але й усілякі знаки, що вказують напрямок, позначення заправок, кафе та магазинів. Інтерфейс простий і зрозумілий, не відволікає від водіння, адже водію видно не мапу, а реальну дорожню ситуацію.
  3. Антирадар – повідомить пост ДПС.
  4. Розпізнавання аварії: вкажіть номер рятувальної служби в налаштуваннях – додаток автоматично викличе допомогу, якщо виникне надзвичайна ситуація.
  5. Виберіть якість відео, щоб заощадити місце на диску.

Багатофункціональний додаток все-таки має недоліки:

  • не повністю безкоштовне;
  • не "дружить" з деякими смартфонами: у Samsung j7 2016 "підвисає" камера, а у Samsung Note 3 – змінюються пропорції камери, через що "витягується" зображення. До того ж у Lenovo A5000 пропадає кнопка для зміни шляху запису відео.

Читайте також: Відеореєстратор Gazer F140: прогресивна автоелектроніка

DailyRoads Voyager

DailyRoads Voyager

DailyRoads Voyager приваблює користувачів андроїд-гаджетів (наприклад, фірми Samsung) тим, що за більшу частину можливостей програми не треба платити. Хіба що користувач забажає внести пожертвування.

Цей відеореєстратор, як і багато інших схожих “апок”, дозволяє вибрати параметри камери та якість відеознімання. Він відображає час відеозапису та геотеги, швидкість, а також знімає в режимі "фону", що дозволяє використовувати й інші програми, поки ведеться запис.

Корисні можливості:

  1. Вміє безперервно записувати відео як зі звуком, так і без.
  2. Дозволяє встановити для збереження записів певне місце, а також виділити об`єм, що займає: відеоролики не заповнять весь вільний простір, якщо того не побажає користувач.
  3. Автозбереження відеозапису при раптовому ударі: у разі аварії докази не зникнуть.
  4. Файли можна зберігати на офіційному веб-сайті розробника.
  5. Захищає телефон від перегрівання.
  6. Працює як з навігацією, так і без: вимкнений GPS заощадить акумулятор, але швидкість і координати не відобразяться.

Примітка: у платному варіанті не відображається реклама, є опція автозапуску утиліти під час увімкнення смартфона (наприклад, Nomi i4070 Iron-M).

Попри переваги, ця програма-відеореєстратор не ідеальна: "глючить" на деяких смартфонах, наприклад, розтягує "фулове" відео (1080p). До того ж під час знімання з бітрейтом від 15,4 Мбіт/сек “фулові” записи під час завантаження на YouTube трансформуються у низьку якість – 480p.

Цікаво почитати: Порівняння двох флагманів 2017 року – Samsung Galaxy S8 та LG G6

MyCarRecorder

MyCarRecorder

Зручний інтерфейс MyCarRecorder підштовхує до завантаження цього відеореєстратора. Так, на головному на екрані відображено мінівіконце гугл-карт, час і дата, статус підключення до бездротових мереж, а також компас.

Зручно і те, що в головному вікні поміщається і кнопка для екстрених дзвінків, а "шторка", що висувається, дає доступ до налаштувань програми та відео.

Що вміє:

  • циклічно записувати відео: видаляє старі файли та накладає на них нові;
  • вести зйомку як від 320x240 до 1280х720;
  • ділити відеоролики за тривалістю;
  • сортувати записи за часом та датою;
  • розпізнавати важливі записи (відзначаються користувачем) та ігнорувати їх при циклічній зйомці: вибрані ролики не видаляться.

На додаток до вищенаведених "навичок" утиліта "дозволяє" налаштовувати розміри тимчасової папки та тривалість ролика.

Примітка: функції цієї програми не відрізняються від можливостей інших додатків, а в деяких опціях ця утиліта поступається конкурентам. Втім, легкість і “ненажерливість” щодо ресурсів додає їй плюсів.

Мінуси:

  • не функціонує у парі з акселерометром;
  • не записує у FHD;
  • на деяких смартфонах (наприклад, на Impression ImSmart A503) не повертається з фонового режиму: вмикати програму доведеться заново.

Цікаво почитати: Порівняння двох флагманів LG G5 і G6 – що нового у смартфоні LG G6

Відеореєстратор

приложение “Видеорегистратор”

Відеореєстратор – не ресурсомістка "апка" з безліччю функцій. Набір опцій – як у DailyRoads Voyager, але інтерфейс зручніший. Так, програма дозволяє зберігати ролики в один клік, визначити розмір вільного місця на SD-картці, автоматично зберігає запис під час удару.

Чим гарний

Комфорту у використанні Відеореєстратора додає файловий менеджер: фішка – у наочній організації відеоматеріалів.

Вони поділяються на чотири вкладки, що дозволяє користувачеві розділити ролики на тимчасові та важливі, а також виділити "стоп-кадри" та конвертовані відеозаписи.

Як і в багатьох інших програмах, відеореєстратор вміє працювати та без GPS, але в такому випадку геометки не проставляються. Також користувач може задати параметри відеоролика – довжину і якість. Як і в подібних “апках”, у записах відображається швидкість і час.

Можливі нарікання:

  • відео розтягується або відтворюється у прискореному варіанті;
  • на деяких мобільних Телефонах (Наприклад, на Motorola Moto C 3G) не зберігає файли на флешку;
  • на деяких гаджетах не підтримує фоновий режим.

Цікаво почитати: ТОП-10 найкращих смартфонів Samsung – Рейтинг 2017 року

Представлені у статті програми не замінять повноцінний відеореєстратор, але виручать у ролі тимчасового варіанта. Кожна з них завантажується безкоштовно: у деяких варіантах безкоштовний набір опцій урізаний, але інші купуються окремо. Серед розглянутих програм-відеореєстраторів виділяються CamOnRoad та DailyRoads Voyager. Перший реєстратор приваблює доступ до "хмари" та навігатором з доповненою реальністю. Другий – не “зависаючим” фоновим режимом та автоматичним збереженням ролика у разі удару. Спробуйте обидва, щоб дізнатися, яка програма сумісна з вашим смартфоном.

Дивіться відео огляд

Коментарі
Залиште коментар