Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як працює навігатор: огляд 2 супутникових систем

Дата публікації: 04.08.2017 11:27
Дата оновлення: 04.08.2017 11:27

GPS навігатор – прилад, який ловитиме сигнали від вселенської системи визначень координат. Головна його мета – визначати точку перебування предмета на Землі, обчислюючи дані про широту, довготу, висоту. На карті він показує не тільки приймач, а й розташовані навколо нього об'єкти.

З чого складається GPS-навігатор


Щоб дізнатися, як влаштований GPS-навігатор, пропонуємо розглянути його апаратне і програмне забезпечення. Апаратна частина відповідає за електронні і механічні деталі обчислення. У той час, як програмна частина забезпечує виключно інформаційну обробку.

GPS-система

Апаратна частина

Програмна частина

1. Вбудований чіпсет отримує і відправляє супутникові сигнали, а також визначає місце розташування.

2. Антена. Деталь приймає інформацію з частот супутника.

3. Дисплей відображає цифрові і літерні дані про предмет.

4. Мікропрограми BIOS служать в якості об'єднуючої ланцюга між апаратної і програмної частинами.

5. Flash-накопичувач зберігає призначені для користувача і операційні дані

1. Система доступу API – ряд робочих програм, до яких має доступ операційна система координатора.

2. ОС – найчастіше в пристроях встановлена операційка на базі існуючих ОС (Windows, Android та інших).

3. Com port (кому порт). Мало хто знає, що це таке, але його наявність в навігаторі дуже важливо. З його допомогою можна підключитися до інших пристроїв, а також налаштувати швидкість передачі даних.

4. Програмне забезпечення – ряд додаткових програм, якими оснащують механізм (Bluetooth, ігри, аудіо і відео плеєри)

Як працює GPS-навігатор


Конструкція діє за принципом відправки запиту і отримання відповіді. Перебування орієнтувальники визначається за рахунок передаються сигналів супутника. Сигнали містять ефімеріса, альманах і псевдовипадковий код.

  • Ефімеріса укладають дані про робочий стан супутника, нинішній час і місце його перебування.
  • Альманах містить інформацію про те, де протягом доби повинні знаходитися супутники.
  • Псевдовипадковий код називає супутник числом від 1 до 32, це треба для того, щоб дізнаватися потрібну систему серед інших.

Космический спутник

Коли GPS приймач отримує інформації про ефімеріса і альманасі, він використовує її і зберігає для подальшого користування. Важливу роль у визначенні місцезнаходження грає час. Похибка атомного годинника в одну тисячу секунд загрожує помилковим підрахунок в радіусі 250 км. Точність координатора залежить від кількості прийнятих сигналів, місцевості перебування предмета і типу приймача.

Навигатор Garmin

Рада:ДЛЯ Туристичних цілей вибирайте пристрої з водонепроникним корпусом. До ТАКИХ відносять модель" GPS GARMIN GPSMAP 78s", механізм в активному режимі здатний працювати 20 годин.

Читайте також: Які навігаційні програми вибрати? ТОП-5 кращих карт для GPS навігаторів

Оскільки установка здатна усувати неясності на дорожньому шляху, до нього звикли багато автомобілістів і мандрівники. Для них дилема вибору планшет або навігатор давно вирішена. Ясно, що краще – навігатор, тому що планшет схильний температурним впливам, а влітку машина може нагріватися до 50-ти градусів, він вимагає постійної мережевої підтримки, і це – теж" очко" не в його користь. Через додаткового програмного оснащення планшети довго вантажаться і глючат. У топовий побут увійшли орієнтувальники Garmin І Prestigio, як вони працюють побачимо в статті.

Рада: Однією з кращих функцій навігатора є опція" запис маршруту", з її допомогою можна запам'ятовувати пройдений шлях у вигляді зазначених точок на карті.

Також буде корисно дізнатися: Топ-3 найкращих виробників GPS-навігаторів: кому варто довіряти

GPS навигаторы Garmin

Виробник Garmin випускає лінійку туристичних, спортивних і автомобільних навігаційних систем. Кращою портативної моделлю вважають туристичний прилад «GARMIN GPSMAP 64S». Крім екрану на 2.6 дюймів, пристрій відрізняється високою якістю картинки, яку видно при прямому сонячному світлі. Користувачі оцінили зручність компаса трехосевой типу, який оснащений барометричним альтиметром і високими характеристичними даними GPS. Апарат приймає сигнал навіть в лісових зонах, яру і далеких куточках країни.

Як транспортного орієнтувальники добре підійде модель «GARMIN DriveLuxe 50 EU LMT». Його робота відрізняється вбудованим відеореєстратором і бездротовим підключенням до Bluetooth. Важливо відзначити, механізми компанії Garmin продовжують працювати навіть при поганих погодних умовах (бурі, дощ та інші).

Автонавигатор Prestigio

Читайте також: ТОП-3 виробників GPS-навігаторів в 2017

Prestigio - бренд, який вже 15 років постачає не тільки навігатори, відеореєстратори, а й ноутбуки , смартфони, техніку для будинку, освіти, Бізнесу. Виробник став Популярним через невисоку вартість і довгого терміну Роботи. Майже всі пристрої оснащені операційною Системою Android або Ж Windows. Інтерактивні Дисплеї Prestigio з успіхом продаються В 30 країнах Світу. Гідність КОМПАНІЇ – великий технічний вибір і постійне вдосконалення ТОВАРІВ.

Особливим якістю сигналу відрізняється модель «Prestigio GeoVision 5056». Пристрій оснащений 5-дюймовим екраном, який дозволяє деталізувати карту. Його потужності вистачить, щоб ви отримали швидкий і безперебійний доступ до мультимедійного контенту: процесор Mstar на 800 МГц дозволяє без заминки дивитися фільми, слухати музику, серфить інтернет. Зручності додають програмне забезпечення від Navitel, можливість дивитися відео з 3D-графікою і керуватися голосовими підказками. Модель підтримує Micro SD, Micro SDHC до 32Gb і має вбудовану пам'ять в 4 Гб.

Як функціонує «GPS» і «ГЛОНАСС»


Супутник ГЛОНАСС – представник найпотужніших орієнтовних систем. Його основне завдання – надавати дані про земні і космічних просторах. ДО системи підключено 24 супутника, які обертаються на 3-х траєкторіях. Детально, що таке Глонасс навігатор і чим він відрізняється від GPS розглянемо прямо зараз.

GLONASS

GPS

- Винайдено в Росії (колишньому СРСР).

- Система більш точно обчислює дані (середній час пошуку супутника – 1 хвилина 20 сек.)

- Сигнали передаються за допомогою частотного способу.

- На орбіту випустили понад 100 супутників.

- Система також виробляє 2 сигналу з високою і громадянської точністю.

- Кількість орбітальних площин: три по 8 супутників.

- Орбіта розташована на висоті 19 000 км. Більш точні дані пристрій показує в північних широтах.

- Країна-виробник – США.

- НА відміну від ГЛОНАСС середній час пошуку супутника займе 2 хвилини.

- Сигнали випромінюються в якості кодової інформації.

- На орбіту випустили близько 50-ти супутників.

- Виробляє два сигнали, один з яких для цивільного користування. Деякі моделі здатні передавати 3 сигналу.

- Рухається по 6-ти з 4 супутниками.

- Висота орбіти: 20, 180 км. Точні виміри припадають на південні широти, це забезпечує нахил орбіти.

Рада: Для навігаційних систем використовуйте топографічні карти з масштабом 1: 24000.

Читайте також: Які проблеми бувають у навігаторів: 11 видів Несправностей

Чи потрібні інтернет і мобільні вишки для правильної роботи GPS-навігатора?


Ні, вони не потрібні. Пристрій нормально працює без вишок або інтернету – досить завантажити найпростішу карту місцевості і користуватися навігатором через супутникову систему. Більшість моделей, оснащених додатковими функціями, можуть виходити в інтернет. Але така опція не обов'язкова, вона тільки служить доповненням як широких можливостей вашого апарату.

Читайте також: Навігатор Garmin Nüvi 2597LMT: карти України та Європи включені

Навигатор Garmin

Раніше системи «Яндекс» і «Google» виробляли навігаційні пристрої, які працювали від мобільної мережі. Незабаром розробники усвідомили недоліки механізмів: довге завантаження карт, відсутність мережевого підключення за містом і похибка в декількох сотнях кілометрів.

Підсумовуючи, можна відзначити, Що координаторні прилади мають значиму побутову роль. Апарати здатні визначити місцезнаходження, дізнатися про транспортні покажчиках і проблеми на дорожньому потоці в незнайомій для водія території. Крім цього, пристрої служать відмінним помічником для туристів, рибалок і мисливців.

Дивіться відео: Як працюють навігаційні системи GPS і ГЛОНАСС

Коментарі
Залиште коментар