Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як скинути принтер до заводських налаштувань Canon, і ще 2 варіанти занулення

Дата публікації: 19.07.2023 16:01
Дата оновлення: 20.07.2023 13:36

Друкувальна техніка не ідеальна. Виробники розраховують, що користувачі тільки змінюватимуть картриджі на нові, а іншим обслуговуванням займуться в сервісі. Однак багато українців люблять економити, вважають за краще виконувати нескладні маніпуляції самостійно.

скинути налаштування бфп canon

Навіщо робити скидання налаштувань принтера?

Хитрощі, пов'язані зі скиданням налаштувань струменевих друкарських пристроїв, — наслідок конфлікту інтересів між виробниками принтерів та користувачами. Перші хочуть заробити максимум, другі — заощадити на розхідниках. Для виробників ідеальний варіант — коли користувач щоразу після певної кількості відбитків змінює картридж на новий. А економні споживачі прагнуть видруковувати чорнило до кінця, а потім перезаправляти розхідник.

Принтери не можуть фізично вимірювати рівень чорнила, ніяких хитрих датчиків у картриджах немає. Техніка орієнтується на кількість відбитків. Видає, наприклад, 500 сторінок, а потім блокує картридж і пропонує користувачеві замінити його на новий, формуючи відповідне повідомлення та/або включаючи індикацію на корпусі друкувального пристрою. При цьому не факт, що чорнило повністю закінчилося.

Варіанти дій при блокуванні картриджа:

  • замінити його на інший,
  • заправити картридж та грамотно занулити лічильник.

Перший варіант простіше, другий дає змогу заощадити гроші. Далі йтиметься про те, як скинути самостійно налаштування принтера Canon. Складність процедури у тому, що залежить від моделі апарату.

скинути принтер canon

Корисні хитрики: 2 способи, як друкувати наклейки на звичайному принтері

Як скинути налаштування принтера Canon

Під зануленням налаштувань користувачі мають на увазі різні речі. Найчастіше йдеться про занулення лічильника чорнила, але іноді потрібно розібратися з абсорбером, попросту кажучи, з памперсом. Прокладка, що вбирає, потрібна для збору чорнила, що потрапляє в корпус в момент прочищення картриджа. Періодично потрібно змінювати її або відновлювати здатність, що вбирає. Про це користувачеві нагадає принтер шляхом блокування друку. Можливо, зробить це передчасно. Для скидання лічильника памперса потрібно натискати кнопки на панелі друкувального пристрою.

Третій варіант скидання налаштувань — апаратне занулення. Процедура не має прямого відношення до лічильників фарби та абсорбера, використовується для усунення глюків пам'яті.

Розглянемо ці 3 технології на прикладах моделей: iP1800, PIXMA G3400 та iSensys MF724Cdw.

Цікава стаття: Чому принтер не бачить картридж: 4 лайфхаки для ремонту

Скидання лічильника чорнила (картриджа)

Припустимо, заправили чорнильницю самостійно, але принтер, як і раніше, вважає, що вона порожня та відмовляється працювати. Ви можете побачити рівень чорнила у комп'ютері з Windows, натиснувши на іконку принтера в панелі керування та вибравши вкладку «Обслуговування». В обслуговуванні є розділ з відомостями про стан друкарського пристрою, в якому наочно показано рівень чорнила. Завдання користувача — зробити так, щоб комп порадував повними чорнильницями. Для цього треба знати, як швидко скинути лічильник на принтері Canon. Алгоритм дій:

  1. Виймаємо кабель живлення з розетки. Затиснувши кнопку вимкнення, підключаємо вилку до електромережі. Двічі натискаємо клавішу скасування друку. Відпускаємо кнопку живлення. Результат — принтер iP1800 у сервісному режимі.
  2. Завантажуємо з інтернету та запускаємо програму для скидання лічильника. Для моделей iP1800, iP2500 тощо підійде програма iPTool. Якщо утиліта правильно розпізнає принтер — ліворуч у вікні програми буде його назва. За потреби можна вибрати принтер в меню Change Model. У вікні утиліти клацаємо кнопку Reset Black, а потім — Reset Color. В обох випадках підтверджуємо вибір. Натискаємо Exit.
  3. Висмикуємо вилку з розетки, та знову вмикаємо принтер. Тепер в «Обслуговуванні» Windows покаже, що чорнильниці заповнені на 100%.

Самостійне занулення лічильника може стати причиною відмови у безплатному гарантійному ремонті.

скинути лічильник на принтері canon

Друкувальна техніка на всі випадки життя: БФП — що це таке: 3 ключові переваги та можливості багатофункціональних пристроїв

Скидання абсорбера (памперса)

Початок аналогічний до попереднього підрозділу: переводимо апарат PIXMA G3400 в режим сервісного обслуговування:

  • вимикаємо друкарський апарат кнопкою, чекаємо згасання індикації;
  • затискаємо клавішу Stop, потім — кнопку включення;
  • кидаємо Stop, натискаємо її 5 разів;
  • відпускаємо увімкнення, чекаємо завершення миготіння індикації.

Після того, як потрапив в сервіс, залишається розібратися, як скинути абсорбент принтера Canon. Справа ця нехитра: 5 разів тиснемо Stop, один раз — включення. Апарат підтвердить успішне завершення процедури друком сторінки з нулями. У лотку, до речі, має бути папір, інакше скидання памперса може не статися. Заодно можна надрукувати налаштування пристрою, що друкує, натиснувши 3 рази на Stop і 1 раз — на увімкнення. Щоб вийти з сервісного режиму, двічі користуємося кнопкою включення з 10-секундною паузою. Тобто робимо перезавантаження пристрою.

Не забуваємо, що процедуру скидання памперса користувачі роблять на свій страх та ризик. Бажано супроводжувати її обслуговуванням техніки. Виробник рекомендує міняти абсорбер на новий, але памперси з метою економії іноді використовують повторно. Алгоритм дій:

  1. відкручуємо 2 гвинти на задній панелі, знімаємо кришку;
  2. дістаємо частинами памперс, миємо, сушимо, вставляємо назад;
  3. ставимо кришку на місце, фіксуємо гвинтами.

При цьому абсорбер може рватися, розшаровуватися, а також трохи зсихатися після сушіння. Якщо у вас немає досвіду обслуговування техніки, подумайте про візит у сервіс.

Хазяйкам на замітку: Індукційна плита не бачить посуду: 8 ймовірних причин

Скидання апаратних налаштувань принтерів Canon

Така процедура найчастіше потрібна для багатофункціональних апаратів. Їхній пристрій нагадує комп'ютер: є пам'ять, процесор, прошивка. У складній системі бувають збої, через які, наприклад, порушується взаємодія з ПК або перестає коректно працювати одна з функцій пристрою. Інформація, як скинути БФП або принтер Canon до початкових заводських налаштувань, буде корисною, якщо перевстановлення драйверів не допомогла виправити ситуацію.

Все зводиться до комбінації натискань клавіш на БФП. Що конкретно натискати — залежить від моделі техніки. Наведемо порядок дій для iSensys MF724Cdw:
кнопка з будинком;

  • «2», «8», знову кнопка з будинком;
  • копір — функції — очищення — все.
  • Після завершення потрібно вимкнути БФП.

скинути налаштування принтера canon

Насамкінець — табличка, яка допоможе визначити проблему, пов'язану з лічильниками, в апаратів серії PIXMA iP1200-2600:

Проблема
Кількість блимань аварійного індикатора Рішення
Заповнено лічильник відпрацювання 8 Занулити памперс
Апарат не бачить чорнила 16 Заправити чорнильницю, скинути помилки

Ще один варіант блимань, що показує перенаповнення абсорбера, — 7 поперемінних миготінь аварійного світлодіода та живлення.

І останнє: якщо вирішите везти струменевий принтер у сервіс, намагайтеся не нахиляти його. Чорнило, що витекло з памперса, може зіпсувати ваш одяг або обшивку салону автомобіля.

Скидаємо друк: Як скасувати друк на принтері: 3 перевірені алгоритми

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини