Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити автохолодильник своїми руками: 3 етапи

Дата публікації: 24.07.2017 15:36
Дата оновлення: 24.07.2017 15:36

Для пікніка і поїздки до моря не завадить запастися хорошими і ситними продуктами живлення. Щоб не обмежуватися стандартним набором туриста з консервів і сухарів, заповніть смаколиками автохолодильник. Він зробить реальним благом мрію про прохолодних напоях в саму спеку. Як зробити цей практичний і компактний агрегат своїми руками, ми розповімо в статті.

самодельный автохолодильник

Плюси і мінуси саморобного автохолодильника


Автомобільний холодильник, створений власноруч, має масу достоїнств.

Переваги

Недоліки

1

Порівняльна дешевизна. Щоб виготовити агрегат своїми руками, можна використовувати підручні засоби і матеріали. Завдяки цьому вартість холодильника для автомобіля буде мінімальною.

Необхідність витратити деяку кількість часу для створення агрегату.

2

Економічність – йому не знадобиться багато енергії. Працює пристрій тоді, коли необхідно власнику, що виключає витрати ресурсу вхолосту.

Щоб виготовити автохолодильник, потрібно мати деякі навички.

3

Компактність. Можете виготовити агрегат, відмінно поміщається в невеликому легковому автомобільчику.

4

Пожаро- і електробезпека.

5

Універсальність. Агрегат може працювати в автономному режимі. Це виключає ризик відключення від живлення під час зупинки транспортного засобу.

Рада: хочете користуватися перевагами автохолодильника, однак не маєте бажання і умінь, щоб майструвати його? Завжди можна купити автохолодильник необхідного об'єму в магазині MOYO.UA!

Читайте також: Як можна використовувати компресор від холодильника в якості аерографа.

Етап перший: Створюємо корпус автохолодильника


Перш, ніж приступити до виготовлення корпусу, визначитеся з цілями майбутнього агрегату:

  • Якщо запланована нетривала поїздка, спорудити автохолодильник з фанерного ящика , фольги і листів пінопласту. Можна взяти інший теплоізоляційний матеріал. Автономні холодоагенти допоможуть створити і підтримувати потрібну температуру.
  • Для тривалого відпочинку далеко від благ цивілізації з гаджетами електрикою, потрібно оснастити саморобний автохолодильник, окремим охолоджувальних модулем. На його конструкції ми зупинимося докладніше.

Для створення ящика береться фанера, стійка до впливу вологи. Зовні стінки проклеюються шаром дермантіновий матеріалу. З внутрішньої сторони корпусу майбутнього агрегату щільно укладається матеріал з теплоізоляційними властивостями. Це, наприклад, пінопласт, пінополіуретан, пінополістирол.

Шар теплоізоляції для холодильника об'ємом в 40 літрів становить близько 2 сантиметрів. Всередину великого ящика з шаром утеплювача на внутрішній поверхні поміщається ящик поменше, який використовується для зберігання продуктів. Об'єм" вкладки" повинен відповідати вашим потребам. Оптимально підійде для цього пластикова ємність, в яку поміщається дволітрова пляшка води, або інший посуд для зберігання, яку плануєте використовувати транспортування продуктів.

коробка для автохолодильника

Рада: теплоізоляції повинен бути якомога більш щільним. Це забезпечить належну якість підтримки холоду. Слідкуйте за тим, щоб між теплоізоляційним матеріалом не було зазорів, крізь які може просочуватися тепле повітря.

Читайте також: Як зробити похідний холодильник.

Етап другий: Виготовлення охолоджувача


Щоб апарат зберігав холод добу там, де немає можливості використовувати стаціонарний холодильник, який працює від мережі, вистачить холодоелементами, встановлених в ящик. Якщо плануєте більш тривалий рейд, приділіть створенню охолоджувача більше часу і натхнення.

Як джерело холоду можуть використовуватися:

  • Селітра;
  • Елементи Пельтьє.

Розповімо докладніше, як використовувати кожну з описаних речовин.

модули Пельтье для автохолодильника

Селітра, розчиняючись у воді, виділяє холод. Створюючи холодоелементами на її основі, заповніть на 40% пляшки, і додавайте по необхідності воду.

Для створення холодоелементами" тривалої дії" попередньо заморозьте в морозилці пляшку, наполовину заповнену водою, і тільки потім насипте в неї селітри.

Рада: використовуєте для охолодження суміш води і селітри, потурбуйтеся про безпеку навколишнього середовища! Концентрація для охолодження, є дуже значною для рослин і водойм. Злив відпрацьованої рідини здатний травмувати кореневу систему рослин. Хочете вилити нагріту воду? Без проблем! Тільки попередньо гарненько розведіть її хоча б в складаний туристичної посуді!

Елементи Пельтьє також часто застосовуються для того, щоб створити холод в агрегаті. Потужність цих деталей розмірами 40х40 міліметрів, заснованих на термоелектриків, становить 50 Вт. Кількість елементів підбирається виходячи з індивідуальних габаритів. В середньому вистачить одного термоелемента на кожні 10 літрів об'єму внутрішньої камери автохолодильника.

Елементи склеюють термопастой, герметизують, ізолюють. Холодоелементами вставляють в задню стінку автохолодильника і закріплюють батарею, подібну до тієї, що застосовують в кулерах комп'ютерної техніки.

Для посилення ефективності з зовнішньої сторони встановлюють вентилятор – він допоможе підтримувати різницю температур близько 20 градусів. Це, звичайно, менше, ніж в стаціонарних морозильних камерах, але все-таки дещо.

Робота автохолодильника з елементами Пельтьє потребують значної витрати палива – приблизно 0,5 літра бензину на годину. При цьому коефіцієнт корисної дії пристрою є невисоким.

Читайте також: Як зробити кондиціонер з старого холодильника.

Етап третій: Вибір дроти і підключення автохолодильника


Підключають автомобільний холодильник проводами автомобільної проводки, довжина яких не повинна перевищувати 2 метрів. Якщо якщо створюєте універсальний агрегат, краще взяти подовжувач.

подключение автохолодильника

Вибір перетину залежить від конкретних розмірів агрегату і споживаної потужності. Для описаного вище агрегату ємністю 50 літрів з 5-ю елементами Пельтьє знадобиться кабель зі стандартним перерізом. Його можна приєднувати безпосередньо, через клеми в 220 вольт, або в 12-ватний прикурювач.

Щоб спорудити універсальний агрегат, будуть потрібні додаткові вкладення, адже установка вбудованих блоків влітає в копієчку. Застосування штатної системи, якою оснащено транспортний засіб, підвищує економічність пристрою. Придбайте штатний роз'єм, використовуючи прикурювач як джерело живлення, і встановіть його на провід від елементів Пельтьє.
Вибираючи, як підключити автохолодильник, проаналізуйте свої плани щодо його використання.

Переносні холодильники на дачі вистачить живлення від розетки. Модифікація автохолодильника в будь-якому випадку обійдеться дешевше, ніж придбання нового агрегату.

Рада: не Хочеться «Гратися» зі складанням автохолодильника, проте немає коштів на придбання Агрегату? Купуйте необхідну ТЕХНІКУв кредит!

Самостійно створити автомобільний холодильник можна, якщо є бажання і належний рівень майстерності. Для цього потрібно запастися терпінням і грунтовно підійти до справи. В результаті привезете з риболовлі багатий улов навіть жарким літом!
Відео про те, як створити автохолодильник, дивіться тут.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини