Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як прати шкіряну куртку — у хід йдуть підручні методи від 5 частих забруднень

Дата публікації: 18.05.2023 14:54
Дата оновлення: 18.03.2024 10:42

Шкіряні речі відрізняються зручністю та практичністю. Вони не мокнуть і виглядають по-модному, але в якийсь момент їх власник стикається з питанням прання і догляду. Натуральна шкіра води не боїться. Однак при пошитті таких виробів використовуються дубильні речовини — це хімічні сполуки, які захищають матеріал від деформації. Саме вони змиваються в процесі прання, тому річ втрачає форму.

 шкіряна куртка у коричневому кольорі

Прання шкіряних речей — справа нескладна. Головне, прочитати рекомендації на ярлику і суворо слідувати їм. Щоб переконатися, що курточка підлягає пранню, можна провести тест. Необхідно намочити клапоть, який часто нашитий на вивороті виробу. Якщо цей зразок зберігся після намочування і не втратив колір, куртку можна прати, використовуючи пральний порошок.

Застосовувати відбілювачі для догляду за шкіряними виробами не можна. Також не бажано користуватися іншими агресивними засобами, вони шкодять шкірі. Сучасні виробники побутової хімії виготовляють мийні засоби для догляду за шкіряним та хутряним одягом. В окрему групу входять закріплювачі барвників, які допомагають довше берегти насичений колір верхнього одягу.

Читайте: Як користуватися кисневим відбілювачем: 2 варіанти

Чи можна випрати шкіряну куртку

Багато хто стикається з питанням, а чи можна, в принципі, прати куртку з натуральної шкіри? В цьому випадку потрібно одразу подивитися бирку на виробі. Якщо на ній є трикутний значок з перекресленими двома лініями, прання в машинці не допускається. В інших ситуаціях прання допустиме при виборі дбайливого режиму. У цьому випадку важливо дотримуватись правил, що в барабані шкіряна курточка має бути без інших речей.

світла куртка зі шкіри

Якщо на одязі все ж таки присутній перекреслений трикутник, таку куртку вдома самостійно краще не прати. Її поверхня може зіпсуватися під впливом порошку, господарського мила або іншого очищувача. При використанні таких складів шкіряний матеріал втрачає еластичність та гладкість, а також знежирюється та тріскається. Тоді краще звернутися до хімчистки або випрати окремі частини курточки.

Як випрати шкіряну куртку: важливі правила

Перед чищенням шкіряної куртки вдома, її витирають м'якою матерією, розвісивши на плечиках, щоб уникнути заломів і створення складок. Для догляду за шкіряним одягом знадобляться особливі розчини: кондиціонери, креми, спреї або просочені вологою серветки. Видаляють плями мильним розчином. Для його приготування потрібно розчинити пару чайних ложок мийного для посуду у теплій воді.

протирання шкіряної куртки

Шкіряні вироби не зазнають впливу відкритого сонця або нагрівання. Ці чинники впливають на якість матеріалу. Також не варто просушувати курточку в сушильній машині чи феном.

До речі: Як випрати ковдру: 6 золотих правил

Як почистити куртку з натуральної шкіри в домашніх умовах

Шкіряний верхній одяг може забруднюватися від поту, жирних нальотів, тонального крему для обличчя та інших речовин. Плями часто виникають на комірах і манжетах, але буває, що вийде вимазати її по-серйозному. Про те, як позбавитись плями на конкретній частині куртки, читайте нижче.

Як вичистити підкладку шкіряної куртки

  1. Налити в миску теплої води та розчинити в ній пару ложок гелю для миття посуду.
  2. В отриманому складі змочити губку і з її допомогою обробити забруднені ділянки, особливо зону пахв та коміра.
  3. Сполоснути річ під проточною водою без використання засобів для чищення.
  4. Розвісити куртку на плечиках і дочекатися повного просихання.

Спрощений спосіб чищення полягає в наступному: 

  • Потрібно вивернути її на виворот і випрати.
  • Сушити теж навиворіт. Потрібно повісити на вішалку і дочекатися, поки просохне.

Комір

Комірцева зона куртки забруднюється частіше. Позбавляються засаленості за допомогою харчової соди. Змочену, її треба втирати в шкіру доти, поки не зникнуть плями. Коли просохне, обробити ділянки гліцерином. Він робить матеріал м'яким, блискучим і гладким — на вигляд не відрізнити від нового.

Щоб комір забруднювався менше і довше залишався охайним, варто носити шарф або шийну хустку. Помітивши пляму, відразу замочити проблемну зону, поки речовина не ввібралася і не висохла. І звичайно ж періодично обробляти шкіряний комір водовідштовхувальними концентратами.

Для відновлення кольору можна користуватися фарбувальним кремом відповідного відтінку. Його наносять на шкіряну поверхню тонким шаром, залишають хвилин на 10, потім полірують цю ділянку клаптем вовняної тканини.

Корисна стаття: Що краще порошок або гель для прання — 7 шпаргалок для особливого випадку

Чим почистити шкіряну куртку від різних забруднень

Будь-яка курточка потребує догляду. Після повернення додому її потрібно протирати зволоженою ганчірочкою, а помітивши забруднення, діяти радикально. На те є дійові методи, перевірені досвідом. Розглянемо найвідоміші.

Піт

Коли від верхнього одягу йде запах поту, це навряд чи комусь сподобається. Його усувають за допомогою оцтової лазні. Для цього необхідно налити в миску окріп, влити склянку оцту і підвісити над парою. У такому положенні куртку треба залишити на кілька годин. Після — просушити природним шляхом, у затінку та на протягах.

Жирні плями

Для видалення засмальцьованих плям незамінні крейда або тальк. Їх краще брати у рівних пропорціях. Приготовлена ​​порошкова суміш наноситься на пляму за допомогою щіточки з м'яким ворсом. Якщо сліди жиру старі, засіб залишають на шкірі, щоб попрацював пару годин. А ось сіль для видалення жирних плям зі шкіри не використовують. Вона її дряпає.

Також можна скористатися мийним для посуду. Крапнути на забруднену ділянку і потерти зволоженою серветкою.

Жир зі шкіряної куртки також усувають картопляним крохмалем. Густу кашку необхідно нанести на замаслену пляму на 15 хвилин. Після цього — видалити речовину і протерти очищене місце касторкою для надання блиску.

Тональний крем

Будь-який крем (тональний, у тому числі) швидко вбирається у шкіру. Видалити таку пляму вологою губкою не вдасться. Для усунення забруднення можна використовувати лосьйон або молочко для видалення макіяжу. Слід намочити в одному із засобів ватяний диск і витерти забруднену ділянку. Або скористатися спиртовими серветками. Якщо пляма свіжа, не встигла в'їстись, можна спробувати відтерти звичайними вологими.

Бруд

Розводи та бруд зі шкіряної куртки прибирають мильним розчином за участю нашатирю. Можна використовувати мило, шампунь або гель, яким ми зазвичай користуємося для миття посуду. Важливо досягти повного розчинення засобу у воді. В отриману рідину необхідно додати нашатир. Працювати добре відтиснутою губкою або розбризкувати пульверизатором. Інтенсивно терти шкіру не варто.

Цвіль

Найпростіше — здати куртку у хімчистку. Однак такі послуги не з дешевих. Є кілька способів, як врятувати річ власними зусиллями:

Спосіб усунення
Опис
Мильний розчин

Розчинити рідке мило в підігрітій воді та обробити виріб м'якою щіткою.

Втирати дбайливо, злегка притискаючи. Після — змити

Оцет

Білий оцет та воду потрібно змішати в рівноцінних кількостях.

Протестувати розчин на тильній стороні речі. Якщо працює, інтенсивно змочити в оцтовій рідині ганчірочку і витерти запліснявілі ділянки.

Нашатирний спирт

Взяти однакову кількість нашатирю із теплою водою.

Змочити шматок м'якої матерії або ватяний диск і протерти уражені зони.

Після досягнення бажаного ефекту вимити оброблені ділянки та дати висохнути за кімнатної температури.

Віск

Шматочком воску обробити постраждалі від плісняви ​​місця.

Потім начисто протерти цю ділянку ганчіркою або серветкою

Читайте: Як очистити лоток для порошку в пральній машині: 5 пунктів до вашої інформації

Як почистити світлу шкіряну куртку

Курточку зі світлої шкіри доглядати складніше. Деякі плями не вдається усунути навіть у хімчистці. Щоб зберегти пристойність куртки, потрібен регулярний догляд.

  • Нескладні плями видаляють коров'ячим молоком: у ньому змочують серветку та обтирають усю поверхню виробу. Цей спосіб поверне куртці білий колір і карколомний блиск завдяки жирам у складі продукту.
  • Позбутися жовтизни можна за допомогою соку лимона: змочують у ньому ватний тампон і промокальними рухами проходяться по всій площі матеріалу. Найкраще не зловживати цим методом часто, щоб не зіпсувати захисний шар на шкірі.
  • Чорнило з поверхні білої шкірянки прибираються за допомогою гумки. Важливо, щоб вона була новою, не застосованою для інших цілей.
  • Кров'яні плями усуваються прохолодним мильним розчином. Проводити маніпуляцію слід відразу після появи слідів крові.

шкіряна куртка білого кольору

Незалежно від кольору, будь-яка шкіряна куртка вимагає регулярної обробки засобами для догляду. Для профілактики можна використовувати аерозоль для шкіряних виробів, що захищає від корозії. Він продається у господарських магазинах. Такі спреї покращують вологостійкість куртки й роблять її витривалішою.

Або скористатися кондиціонером для натуральної шкіри. Після нанесення такого засобу на поверхні формується захисний шар подібно до плівки. Слідуючи елементарним порадам з цієї статті, можна зберегти привабливість шкіряної куртки на роки. Дотримуйтесь всіх правил, і ви легко усунете будь-яку пляму і попередите появу цвілі на верхньому одязі зі шкіри.

До речі: Як відіпрати кухонні рушники від жиру та запаху — 5 результативних рішень

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини