Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як транспортувати пральну машинку безпечно: 2 етапи акуратного перевезення

Дата публікації: 21.11.2017 16:17
Дата оновлення: 30.05.2024 17:20

Коли пральна машинка нова - питань про її транспортуванні не виникає: цим займається часто магазин. Але ось при переїзді, особливо коли коробка і інші елементи упаковки (пінопласт, плівка і т.д.) вже забуті або викинуті, проблема набуває обрисів серйозною. У статті ми розглянули особливості підготовки автоматичної техніки для прання до перевезення, а також вимоги до безпеки при транспортуванні. Читайте, щоб знизити ризик пошкодження агрегату.

 пральна машина

Читайте також: Як вибрати пральну машину

Підготовка до перевезення

Перш ніж занурити пралку в машину, необхідно ретельно підготуватися.

Насамперед власнику техніки варто позбутися від вологи повністю, інакше залишилася вода витече і зашкодить внутрішні елементи машинки в гіршому випадку, а в кращому - обшивку.

Цікаво: моделі з запасним баком, наприклад, Gorenje W72X1/R, зручно використовувати при нерегулярному постачанні водою.

 підготовка до перевезення: зливаємо воду, просушують пралку

Щоб позбутися від води в баку, користувачеві потрібно злегка нахилити пральну машину, а шланг для зливу вийняти з отвору, який знаходиться в трубі. Зливний шланг слід пересунути так, щоб він знаходився нижче рівня, на якому розташовується піддон. Потім необхідно злити воду в підготовлену ємність.

Важливо: коли вода витече через шланг, власнику варто залишити дверцята, що ведуть до барабану, відкритої, так само як і клапани, і почекати, поки краплі висохнуть. 

Вода випарувалася - тепер користувачеві слід акуратно змотати мережевий кабель і шланг. Потім їх знадобиться закріпити зовні, наприклад, щільно примотати до корпусу скотчем. Ще краще - перед тим, як прикріпити провід і шланг скотчем, обмотати їх рушником, покривалом або пухирчатою плівкою: так ймовірність, що вони зачепляться об щось при перевезенні і порвуться знижується.

Примітка: не стягувати шнур і шланг надто щільно при змотуванні, щоб не пошкодити їх.

 підготовка до перевезення: прикріплюємо шланг, лоток і дверцята скотчем

Наступний крок - закріпити ємність, призначену для порошку, а також дверцята. Необхідно ретельно обмотати широкою ізоляційною стрічкою або скотчем спочатку стики, а потім і всю поверхню люка і лотка, захоплюючи частину корпусу. Власнику машинки слід використовувати кілька шарів.

Цікаво почитати: Цвіль в пральній машині: 3 етапи очищення

Фінальний акорд підготовки - призначені спеціально для транспортування болти, якими варто закріпити барабан. Без цієї фіксації він буде бовтатися всередині пральки (наприклад, Gorenje W6402 ) при перевезенні, що призведе до пошкодження самого барабана або ж стінок машинки.

 установка болтів в пральну машину

Бонус: що робити, якщо болтів не знайшлося, а нові купити не вийшло?

 закріплюємо барабан пральну машину без болтів

Щоб перевезти пральку без фіксуючих барабан болтів, скористайтеся підручними засобами: доведеться" повозитися" , зате пралка не зламається.

  1. Зніміть кришку, розташовану вгорі корпусу, або ж дно обшивки.
  2. Між стінками водного бака і барабаном прокладете пінопласт або поролон, не шкодуючи шарів: максимально щільна" подушка" - гарант безпеки. При трясці відсік для одягу не повинен бовтатися всередині машинки.
  3. Обмотайте корпус техніки (наприклад, Zanussi ZWSG7121V ) товстим, м'яким ковдрою або пледом, а зверху - пухирчатою транспортировочной плівкою. Можна використовувати тканину і плівку окремо, але разом - надійніше.
  4. Закріпіть матеріал, в який замотали машинку, міцної мотузкою і/або декількома шарами скотча.

Читайте також: Підключення пральної машини - інструкція по самостійній установці з 7 пунктів

Перевезення

 транспортування пральної машини

В інструкції до пральних машинок позначені вимоги, що дозволяють безпечно транспортувати таку техніку. Крім описаних вище дій, там повідомляється, що агрегат необхідно транспортувати тільки вертикально, при цьому надійно зафіксувавши його в транспортному засобі.

Увага! Водій, який везе пралку (наприклад, Gorenje W 7513/S1 ), повинен бути максимально акуратним: повертати і гальмувати плавно.

Порушуючи правила, власник машинки ризикує, але трапляється, що розміри багажника або кузова не дозволяють перевозити пристрій, встановивши його вертикально. Тому крайній випадок - закріплення агрегату в лежачому положенні: класти при цьому машинку можна тільки на задню стінку - спинку. Корпус необхідно розташувати по руху перевізного транспорту, щоб техніка не «з'їжджала" .

Перед транспортуванням користувачеві необхідно застелити м'якої товстої тканиною або іншим матеріалом, наприклад, поролоном або пінопластом, дно багажника або автомобільного кузова. Стелити слід з запасом, щоб матеріал не скочувався.

Пам'ятайте, що для безпечного перевезення у вантажному кузові, агрегат (наприклад, Electrolux EWS1066CUU) необхідно закріпити. Те ж вимога застосовується і до транспортування в багажнику: покладіть твердий матеріал, оббитий тканиною, з боків пральки.

Важливо! Чи не переносьте техніку на боці, тим більше, якщо лоток, призначений для порошку і ополіскувача, розташований вгорі. Це веде до того, що залишки вологи потрапляють програмну панель, створену для управління машинкою для прання, і псують її.

 переносимо пралку

Занурювати пральну машинку в багажник слід акуратно: краще удвох, якщо техніка важить до 70 кілограмів (наприклад, Zanussi ZWSE7100VS ) і втрьох - якщо більше як Samsung WW10H9600EW/LP .

Цікаво почитати: Чому пахне пральна машина? Як прибрати запах? 3 поширені і 9 неочевидних причин

Представлені в статті методи необхідні, щоб під час перевезення машинка не зламалася. Значно спрощує завдання наявність болтів, призначених для транспортування: саме з ними магазин привозить техніку, а потім їх скручують, щоб запустити агрегат в роботу.

Відео: Як правильно перевезти пральну машинку

Коментарі
Залиште коментар