Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як дізнатися свою адресу електронної пошти — 4 способи

Дата публікації: 14.05.2024 10:39
Дата оновлення: 14.05.2024 13:52

Адреса електронної пошти складається з кількох частин: імені користувача, роздільника @ та назви домену, яке може бути доповнене піддоменом.

Як знайти свій e-mail

Лист не знайде адресата, якщо забуто хоча б один значок. Розповідаємо, як дізнатися про свій email, якщо не пам'ятаєте, як його правильно написати.

Як дізнатися свій email на телефоні

Можна дізнатися свою електронну адресу через смартфон у таких випадках:

  • У телефоні налаштована поштова скринька, до неї внесені всі і-мейли. У цьому випадку потрібна адреса відображатиметься у загальному списку. Також його можна побачити, якщо зайти всередину потрібної поштової скриньки (зазвичай у верхньому рядку).
  • У розділі «Облікові записи» відображаються всі адреси електронної пошти, прив'язані до пристрою.
  • Якщо з потрібного е-мейлу було надіслано листа, можна спробувати його знайти.
  • Якщо був використаний і-мейл на смартфоні, щоб зайти в різні програми, він також відображатиметься в налаштуваннях цих програм.
  • Якщо було виконано вхід до поштової скриньки з браузера, внаслідок чого пароль автоматично зберігся, знайти e-mail легко. Достатньо відкрити цей браузер і клацнути на поштову скриньку. Ця порада підходить для користувачів смартфона, планшета та ПК.

Поради актуальні для пристроїв з Android, iOS, Microsoft. Детальніше, як шукати свій е-мейл на цих пристроях, читайте у наступних пунктах.

Як дізнатися свій email на Андроїді

Визначити свій е-мейл на смартфонах, що працюють на системі Android, можна по-різному:

  1. Зайти до Gmail. Вгорі знаходиться пошуковий рядок, з правого боку якого значок з ім'ям користувача. Потрібно натиснути на нього, і з'явиться список усіх імейлів, що прикріплені до програми.
  2. Відкрити будь-яку програму від Google, у тому числі Play Market. У налаштуваннях з'явиться список усіх облікових записів (емейлів), які прив'язані до смартфона.
  3. Відкрити «Налаштування» смартфона, знайти обліковий запис Google, зайти до нього. Угорі буде список прив'язаних ящиків.
  4. У верхньому правому куті Плей Маркета натиснути на значок зі своїм ім'ям. Відкриється вікно, зверху видно основний e-mail. Навпроти нього маленький трикутник. Треба натиснути на нього, щоб система змогла показати список всіх імейлів, які були зареєстровані на Андроїді.

Якщо адреса потрібної пошти не відображається, швидше за все, вона не приєднана до телефону і не використовувалася для входу до програми. Тому знайти e-mail вищеописаними методами не вдасться.

Як знайти мій e-mail на iPhone

Знайти потрібну електронну адресу на телефоні із системою iOS можна так:

  • Зайти в обліковий запис, де відразу буде показано основну поштову скриньку.
  • Ідентифікатор Apple ID — це також адреса електронної пошти, яка була введена під час реєстрації. Щоб його побачити, треба зайти до «Налаштувань», натиснути на ім'я, «Вхід та безпеку».
  • Якщо були додані адреси інших скриньок, їх можна також визначити при вході в ідентифікатор. Для цього потрібно зайти в налаштування та перейти до параметрів Apple ID.
  • Якщо робота з поштою, календарем та контактами відбувається через iCloud, натисніть на піктограму програми. З'явиться адреса електронної пошти, яка за ним закріплена.
  • Зайти до поштової програми, натиснути на «Облікові записи». З'явиться список адрес, які були занесені до смартфона.

Як і у випадку з Андроїдом, можна визначити свою адресу, якщо зайти до будь-якої програми, де потрібна реєстрація через е-мейл, натиснувши на обліковий запис.

Для користувачів iOS: Як вимкнути геолокацію на iPhone: 3 методи роботи з навігацією

Як дізнатися свою електронну пошту за номером телефону

У деяких браузерах передбачено функцію відновлення доступу до скриньки через телефон. Для цього потрібно натиснути на відповідну кнопку і знайти рядок, де сказано, що забули е-мейл. Потім введіть номер телефону, який раніше було вказано під час створення скриньки, та дотримуйтесь інструкцій. На e-mail прийде код підтвердження, який відкриє доступ до облікового запису, після чого треба зайти в налаштування та знайти адресу скриньки.

 Дізнатися імейл за номером телефону

Можна дізнатися про свою електронну пошту, якщо вона спочатку була додана в «Контакти» на смартфоні. Все, що для цього потрібно, відкрити програму і знайти свій номер. Так само можна дізнатися електронну пошту своїх знайомих.

Якщо потрібного запису немає, простіше запитати у друзів. Багато людей, коли заносять телефон знайомого до «Контактів», часто пов'язують його з email, якщо він у них є.

Наведіть порядок у телефонній книзі: Як видалити дублікати контактів на Android

Як знайти мою електронну пошту у браузері

Знайти свій е-мейл у браузері вдасться, якщо він уже був використаний для входу на сайт і збережений разом із паролем. У цьому випадку потрібно натиснути на іконку поштової скриньки, і адреса електронної пошти з'явиться автоматично. Якщо вона не відображається, потрібно написати назву поштової служби (наприклад, gmail) у пошуковому рядку та перейти за посиланням.

Інший спосіб — знайти в налаштуваннях форму, де зберігаються відомості про збережені e-mail та паролі. Наприклад, якщо це Google, треба зайти в «Налаштування», знайти опцію «Автозаповнення» (другий пункт праворуч) і клацнути на «Менеджер паролів». Система покаже всі імейли та облікові записи, які були автоматично збережені в історії браузера. Потрібно переглянути список та вибрати потрібний варіант.

Якщо пошта в браузері вже відкрита, потрібно клацнути по значку зі своїм ім'ям/фото (найчастіше знаходиться праворуч вгорі). Зазвичай під ним одразу вказана електронна пошта. Як варіант, можна переглянути листи, які надходять до скриньки. Там точно вказано імейл адресата.

Google Chrome

Що робити, якщо потрібна поштова скринька, закріплена за Google Chrome:

  1. У верхньому лівому куті браузера клацнути на квадрат з 6 точок. Біля нього буде значок з ім'ям користувача. Треба натиснути на нього і з'явиться основний е-мейл. Якщо до нього були додані інші облікові записи Google, унизу з'явиться весь список.
  2. Якщо в акаунт вхід не виконано, натисніть на квадратик, потім на іконку «Пошта». Якщо пройти за посиланням, з'явиться список усіх адрес, які були зареєстровані на gmail у браузері. Важлива умова: електронна пошта буде видно лише в тому випадку, якщо логін і пароль були автоматично збережені в Google Chrome.
  3. Додатково свій е-мейл можна побачити, якщо зайти в поштову скриньку та клацнути по значку свого імені у правому верхньому кутку.

Також у Google Хром можна знайти адресу скриньки, яка була закріплена за інтернет-магазинами або іншими сайтами. Для цього треба відкрити потрібний портал (наприклад, МОЙО) і натиснути на рядок, де вказаний е-мейл. Адреса пошти відразу з'явиться, якщо вона автоматично збережена.

Цікава стаття: Пошук по фотографії з телефону: 5 способів знайти картинку з галереї Google

Safari

На пристроях виробника Apple зайти в «Налаштування», перейти до розділу «Паролі», ввести пароль або використовувати Touch ID. Відобразиться список сайтів, для входу до яких збережено логін та пароль. Якщо свій імейл зберігали, то його обов'язково знайдете.

Як дізнатися свій імейл на пристрої із системою iOs

Opera

Тут також є функція збереження паролів. Відкрийте інтернет-магазин або будь-який інший портал, де треба вказати свій e-mail при вході. Якщо логін збережено, ім'я користувача з'явиться у формі входу/реєстрації, через яку здійснюється вхід на сайт.

Як дізнатися свою адресу електронної пошти у соцмережах

Визначити імейл можна через соцмережі, оскільки він потрібний для реєстрації. Пошук відбувається за однією схемою і мало відрізняється, що можна розглянути на прикладі Instagram та FB.

Instagram

Щоб дізнатися адресу своєї електронної пошти через Instagram, відкрити програму на смартфоні. Далі слідувати інструкції:

  • Зайти до свого профілю, натиснувши на фото, яке знаходиться внизу праворуч.
  • У верхньому правому кутку натисніть на три смужки та перейти в налаштування.
  • Натиснути «Центр облікових записів».
  • Знайти кнопку «Особиста інформація».
  • Тут буде показана основна електронна скринька, яка закріплена за Instagram. Якщо натиснути на нього, з'являться всі пов'язані з ним облікові записи та номер телефону.

Якщо входити в Інстаграм з комп'ютера, відкрити налаштування, натиснувши на 3 смужки, що знаходяться зліва внизу. Далі перейти до розділу «Особиста інформація», де буде вказана адреса електронної пошти.

Можливо корисно: Як відновити заблокований обліковий запис в Інстаграм — 2 способи

Facebook

Щоб дізнатися свій е-мейл через ФБ, відкрити програму на смартфоні або ноутбуці та зробити так:

  1. Натиснути на 3 смужки, що знаходяться у верхньому лівому кутку.
  2. Зайти на свою сторінку, відкрити розділ «Переглянути інформацію».
  3. Скролити вниз.
  4. У розділі «Контактна інформація» знайти всі свої облікові записи, які прив'язані до ФБ.

подивитися імейл у фейсбук

Якщо заходити до ФБ із браузера, натиснути на своє фото. Випаде меню, далі клацнути на «Параметри та конфіденційність», перейти до розділу «Параметри». Праворуч буде блок «Центр облікових записів». Потрібно натиснути на «Особисту інформацію» і в цьому розділі будуть усі необхідні адреси.

Як ще можна знайти свою електронну пошту

Щоб можна було легко знайти свій е-мейл, треба:

  • Створити файл і записувати всі свої електронні адреси й паролі. Зберігати його можна у хмарі чи комп'ютері.
  • Зробити список у паперовому блокноті, телефонній книзі та відразу після реєстрації вносити до таблиці новий обліковий запис.
  • Робити скриншоти. А щоб було простіше їх потім знайти, можна створити спеціальну теку на телефоні або сховищі Google Фото і вже там переглядати.

Коли знадобиться імейл, достатньо відкрити теку та вибрати потрібну адресу.

Метод пошуку е-мейлу
Особливості
Через смартфон Найпростіший спосіб знайти імейл — зайти в обліковий запис смартфона. Вгорі буде вказано основний е-мейл, поруч — всі поштові скриньки, прикріплені до телефону
Через браузер У багатьох браузерах є така зручна функція, як «Автозбереження паролів», де вказані всі збережені е-мейли, що були використані під час входу на різні сайти. Знайти цю опцію можна в налаштуваннях
Через соцмережі При реєстрації в соцмережах завжди треба вказати основний та бажано додатковий імейл. Їх можна знайти в налаштуваннях, а саме у розділі, де зберігається особиста інформація
За номером телефону Це найскладніший і не найефективніший метод пошуку, оскільки користувач далеко не завжди закріплює імейл за номером телефону

Порада як шукати фотографії з телефону: 5 способів знайти картинку з галереї Google

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини