Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як вибрати фритюрницю

Дата публікації: 19.12.2015 09:39
Дата оновлення: 19.12.2015 09:39

Якщо ви і ваші близькі також ставитеся до армії шанувальників апетитною картоплі-фрі і хотіли б час від часу балувати себе цим дійсно смачним блюдом, значить, настав самий час дізнатися, як вибрати фритюрницю.

Важливі для вибору характеристики фритюрниці

При виборі фритюрниці перше, на що потрібно звертати увагу, так це на її:

  • місткість;
  • потужність;
  • регулювання температури;
  • механізм фільтрації.

Бажана ємність робочої чаші безпосередньо залежить від того, на скільки людина ви плануєте готувати. Сьогодні на ринку представлені пристрої, розраховані на 0,5-4 л масла. У той час як в «малятку» об'ємом 0,5-0,7 л зручно готувати одну порцію, то для класичної сім'ї 2-4 людини більш доречною буде стандартна модель об'ємом 2,2 л – допустима кількість вміщається картоплі при це 1-1,2 кг.

Від параметра потужності залежить, наскільки швидко прогріється масло і скільки часу буде потрібно для приготування страви. «Золотим стандартом» в побутовому використанні вважається потужність 1400-1800 Вт – ця модель не введе вас в помітні розтрати на електроенергію, але і дозволить добре прожарити продукти.

Регулювання відбувається нагрівання може здійснюватися в стандартному (ступеневу) або плавному режимі. Пристрої з плавним регулюванням є більш дорогими, але зате дозволяють аж до градуса вибирати температуру, оптимальну для приготування того чи іншого блюда.

Суттєвою характеристикою фритюрниці справедливо назвати і систему фільтрації, оскільки саме від її якості залежить, чи буде про ваших кулінарних шедеврах знати весь будинок і як часто вам доведеться відмивати від жиру меблі і стеля в квартирі. Система фільтрів може бути представлена знімним металевим елементом, що вимагає періодичного очищення, або одноразової вугільної касетою. Вугільний картридж вважається більш ефективним, але має на увазі додаткові витрати.

Значні деталі

Сучасні виробники оснащують свої фритюрниці масою корисних і потрібних функціональних доповнень, які роблять використання приладу особливо комфортним і приємним. Тому, вибираючи пристрій, варто звернути увагу на наявність в приладі таких «дрібниць», як:

  • індикатори заміни масла і фільтра;
  • блокування кришки, що не дозволяє приладу включитися без повної герметизації;
  • таймер, який подає звуковий сигнал після закінчення процесу приготування страви;
  • автовідключення після закінчення заданого часу;
  • функція «холодного дна», що виключає пригорання продуктів;
  • система зливу масла, завдяки якому фритюрница сама позбавляється від використаного жиру.

Для того щоб максимально спростити і полегшити собі догляд за обладнанням рекомендується купувати модель з гладким корпусом без великої кількості кнопок і виступів, а також вибирати пристрій із знімною чашею, забезпеченою антипригарним покриттям.

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини