Дніпро
Технології на сторожі!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати компресор для авто: 6 чільних параметрів

Дата публікації: 02.06.2021 11:22
Дата оновлення: 31.05.2024 13:46

У завбачливого шофера завжди знайдеться насос для підтримки тиску в колесах. І погано, якщо торкнеться, підкачувати вручну, навантажуючи спину і ноги. 
 

Неприятность спущенного колеса может настигнуть где угодно

Куди простіше вийти з ситуації без втоми та напруження, коли розумієш, який вибрати компресор для авто. Знаєш —  значить ти король. 

 

Читайте: Де можна і де не можна користуватися відеореєстратором + 2 головні причини заборони

На які характеристики звернути увагу при виборі компресора

Тепер докладніше. Ні для кого не секрет, що компресор повинен швидко накачати колесо. Такі характеристики, як продуктивність, граничний тиск повітря, тип манометра, довжина кабелю і максимальний споживаний струм, допоможуть визначитися, який компресор вибрати, щоб не переплатити й купити відповідний для свого автомобіля. 
 

 

 Подкачивание шины автоматически и вручную

У комплект з повітряним автокомпресором входять додаткові насадки, завдяки яким можна підкачувати гумові м'ячі, матраци, колеса велосипеда. А деякі агрегати можна використовувати для фарбування різних предметів. У цьому випадку те ж стиснене повітря надходить, наприклад, у фарбопульт, звідки розсіюється назовні. TC-AC — одна з таких універсальних моделей. 

 

Корисна інформація: Як вибрати фарбопульт?

Продуктивність

Даний показник вказує, який обсяг повітря в літрах за хвилину зможе подати пристрій. Підходить цей параметр окремо для кожного типу автомобіля. Наприклад, у легковика діаметр шини — ± 14 дюймів, для такої буде ефективною подача повітря об'ємом 30 л / хв. Для швидкого накачування коліс джипів та інших великогабаритних авто з шинами до 18 дюймів —  від 50 л / хв, а вантажівок (до 22 дюймів) —  не менше 70 л / хв. 
 
Чим більше цифра — тим швидше досягається результат і тим дорожче агрегат. Безглуздо переплачувати за продуктивний компресор для малолітражного авто.

 

Максимальний тиск

Це значення вимірюється в атмосферах або барах. Означає максимальну цифру тиску стисненого повітря, яке надходить в закритий простір. На автопромисловості зазвичай відзначають максимальний пресинг для комфортної та безпечної їзди. 
 
У паспорт імпортних компресорів вносяться цифри нагнітання повітря в колесі. Вітчизняні беруть до уваги, що всередині шини вже присутній тиск 1,8 атм, він надає якусь частку опору. Тому у «наших» приладів значення точніше. 
 
Для легкового автомобіля досить пристрою з подаванням повітря в 3 атмосфери. Для великих транспортних засобів потрібна більш потужна модель агрегату —  на 8-10 атмосфер, як в Einhell TH-AC 200/30 OF.

 

 

Ми писали раніше: Як встановити та оновити карти в GPS-навігаторі: 5 популярних навігаційних систем

Для яких шин використовується компресор

Перед тим, як купити компресор, потрібно знати діаметр коліс і необхідний об'єм повітря. Володіючи цими даними, мінімізуються ризики придбати невідповідний прилад. 
 
Компресорні установки поступово замінюють механічний спосіб накачування, завдяки широкому діапазону експлуатації. Одним приладом можна підкачати колеса дитячих велосипедів діаметром від 12", дорослих — із середнім розміром 26", легкових автомобілів —  від 13", а також вантажівок з діаметром шин від 20". 

 

Манометр

Він дозволяє контролювати значення тиску, що подається компресором. Пристосування без вбудованого манометра краще не купувати, щоб не перекачувати або НЕ докачувати шини. 
 
Манометри випускають двох видів: 
 

  1. аналогові (механічні) — оснащені шкалою з двома показниками для визначення тиску: psi (фунт \ дюйм²) і bar (кг / см²) і стрілкою. У таких приладів похибка при визначенні значень тиску, бо при вимірах стрілка вібрує і зміщується. Тому показники будуть не точними; 
  2. цифрові —  показують значення на дисплеї з точністю до сотих. На них, для зручності, можна змінювати на Bar, АТМ, Psi. Таким чином можна бачити рівень тиску в тих значеннях, які більш знайомі й зрозумілі. Один з таких моделей —  компресор акумуляторний Ryobi ONE + R18i-0 (без АКБ і ЗП). 

 Цифровой и аналоговый манометры

У деяких цифрових манометрах передбачена опція автостопу. Можна самому встановити необхідний тиск в шині, при досягненні цього показника, компресор припиняє роботу автоматично. Це добре тим, що не потрібно контролювати процес і рівень накачування. 

 

На замітку: Як вибрати автомобільний відеореєстратор?

Довжина і тип кабелю

Від них залежить зручність використання компресора. Якщо шнур довгий, можна без зусиль діставати до будь-якого колеса. Прилад зі шнуром-коротуном доведеться постійно пересувати. Оптимальне значення має бути 2-3 метри. 
 
Щоб знати, який автокомпресор вибрати, необхідно враховувати тип підключення до живлення. Він буває двох видів: 
 

  • через прикурювач —  більш зручний, але не підходить для потужних пристроїв, тому що не витримає силу струму вище 15 А; 
  • через клеми акумулятора —  найнадійніший спосіб, тому що він витримає будь-яку напругу. 

 Акумуляторні компресори, наприклад, Ryobi ONE + R18PI-0 (без АКБ і ЗП), заряджаються від мережі. Але їх автономності вистачить на підкачування 2-3 коліс. 

 


Максимальний струм споживання

Від цього показника залежить, куди краще підключати компресор. При споживанні понад 15 А, прилад не можна приєднувати до прикурювача, бо згорить запобіжник або плавка вставка останнього. Тому перед тим, як вибрати компресор на 45-50 л / хв, потрібно бути готовим постійно підключати його до акумулятора. 
 
Деякі виробники на етапі виготовлення потужних моделей встановлюють спеціальні затискачі для підключення до батареї.

 

Поршневі компресори – найбільш відповідний вид для легкового автомобіля

За способом подачі бувають: поршневі та мембранні. Знаючи особливості кожного виду, завдання як вибрати компресор для авто, спроститься.

 

Мембранный компрессор

Розібратися у властивостях моделей приладу допоможе таблиця:

Характеристики компресора
Поршневий Мембранний
Робочий елемент Поршень Гумова мембрана
Продуктивність Висока (35-160 літрів за хвилину) Низька (35-40 літрів за хвилину)
Залежність від погодних умов Не залежить При граничних температурах мембрана втрачає м'якість, еластичність, внаслідок чого знижується продуктивність
Показник тиску 8 атм 4 атм (підходить для шин менш як 14 дюймів в діаметрі)
Ціна Дорожче Дешевше
Придатність до ремонту При ламанні циліндра або поршня прилад не придатний до ремонту Ремонтопридатний
Знос деталей Високий знос через постійне тертя, тому потрібно гарне змащення. Тертя провокує нагрівання пристрою, що скорочує термін його експлуатації При середньому температурному режимі знос мінімальний і прилад може прослужити не один рік

Поршневий агрегат важче і більше, зате універсальний. Тому, якщо з'явиться новий транспортний засіб, можна не думати про заміну компресора. 
 

 

Поршневой компрессор

Вірно підібрана установка допоможе без зусиль регулювати накачування коліс, що забезпечить безпечне пересування на автомобілі, яке приносить задоволення. 

 

Корисна інформація: Який відеоредактор вибрати: топ-5 популярних програм

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини