Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як вибрати мороженицу: 5 обов'язкових кроків

Дата публікації: 12.09.2017 13:54
Дата оновлення: 31.05.2024 17:08

З чого ж, з чого ж зроблено нині морозиво? .. Якість магазинного делікатесу викликає сумнів, інша справа - виготовити його самому. Ідея хенд-мейд морозива не нова. А спеціальний прилад, мороженица, існує вже понад 170 років. У порівнянні з минулими століттями, нині простотою процесу приготування улюблених ласощів вже не здивуєш - аж надто багато пропозицій на ринку кухонної техніки. Так виникає інтерес:" Як правильно вибрати мороженицу для будинку?"

Крок 1: Вибір типу для виготовлення морозива: правильне рішення


 Типи морожениц для будинку

Саме типологія виготовлення морозива визначить рівень забезпечення вибором." Святковий" варіант вироби обіцяє непростий процес приготування холодного десерту, як правило, радує дешевизною, але через складність в експлуатації використовується нечасто. Інші моделі ніколи не ховаються на дальню полицю, оскільки приготування морозива з ними - одне задоволення. Так які ж бувають виготовлення морозива, в чому перевага кожної?

1. Механічна мороженица - поєднуємо приємне з корисним.


Приємне, в даному випадку, - це смачний десерт в результаті, а корисними можна вважати фізичні навантаження, яких потребує процес готування. Інгредієнти доведеться тривалий час заважати вручну, для охолодження застосовується лід і сіль. Цей варіант рідко зустрінеш нині в побуті, однак знайти механічну модель з ручкою ще можна. 

 механічна мороженица

Корисно буде дізнатися: Як приготувати морозиво в морожениці: 3 простих рецепта

2. Напівавтоматична мороженица: у чому її переваги? 


Основна яка приваблює особливість такої моделі - низька ціна. Зате з таким приладом доведеться повозитися. Напівавтомат, наприклад, як модель DELONGHI IC 8500, не передбачає в своїх функціях самостійне охолодження морозива. 

Процес приготування холодного десерту в напівавтоматичного морожениці вимагає часу і терпіння.

  • Перш, ніж запустити прилад, доведеться охолодити чашу в морозилці кілька годин. При цьому, температура в камері не повинна опускатися нижче 17 градусів. 
  • Після заповнення чаші необхідними інгредієнтами необхідно почекати 20-40 хвилин до повної готовності страви. Всі продукти перемішуються автоматично.
  • Мити чашу можна тільки після того, як вона нагріється до кімнатної температури. Для цього необхідно 2-4 години. 

Щоб приготувати нову порцію, весь процес доведеться повторити. Нетерплячим варіант напівавтомата навряд чи підійде.

3. Автоматична мороженица - простота сучасних технологій


 вибрати автоматичну мороженицу

Кілька режимів, швидке приготування морозива для великої родини або компанії, простота в догляді, - нові моделі, такі, як DELONGHI ICK 5000, сповнені переваг. Вони обладнані внутрішнім компресором. Процес приготування морозива повністю автоматизований і став справжнім мистецтвом. Всього 15-30 хвилин і" Вуаля!" - морозиво готово! Замість того, щоб витрачати час на додаткові зусилля, можна вигадувати все нові рецепти. Так, до речі, книга з прохолодними рецептами десертів часто йде в комплекті з технікою. 

7 переваг автоматичної виготовлення морозива:

1. Геніальність в простоті. З такою помічницею приготування відбувається без нічого. 
2. Легкість в приготуванні: всього лише потрібно засипати інгредієнти і натиснути на кнопку.
3. Легкість у догляді: чаша миється навіть в посудомойке. Легкість в зберіганні: компактні розміри більшості моделей економлять простір на кухні. 
4. Рішення для нетерплячих. Якщо хочеться морозива тут і зараз, то доведеться почекати до півгодини і чарівний десерт готовий. Швидше не буває!
5. В середньому мороженица готує близько 700г ласощі. Але, що, якщо вдома зібралася велика компанія, і цього об'єму мало? Автоматичні моделі дозволяють запускати в приготування порцію за порцією. 
6. Щоденні ласощі. Дивлячись на огляд переваг, а також з огляду на потужність приладу, 100-150 Вт в середньому, використовувати мороженицу можна кожен день. 
7. Ще більше можливостей. Шедеври побутової техніки стають багатофункціональними. Тепер за допомогою морозива готують ще й холодні йогурти, напої, щербет і ін.

Крок 2: Вибираємо матеріал чаші і об'єм


 об'єм чаші і матеріал

Об'єм чаші 


Параметр визначає кількість виробленого десерту і коливається в домашніх виготовлення морозива від 1 до 2,5 л. 

Порада: Відніміть від об'єму 100 г і отримаєте кількість морозива, яке вийде в результаті. 

Який саме вибрати об'єм - залежить від призначення приладу. Якщо десерт буде готується для 1-4х людина, досить буде мінімального об'єму. Наприклад, DEX DICM-100 легка, невеликих розмірів, швидко готує (15-30 хвилин). В результаті виходить до 6-ти порцій морозива. 

Читайте також: Міксер і блендер: подібності та відмінності

Для більшої вироблення існує техніка на кілька чаш. В результаті виходить гарантованих 2 кг десерту. Завдяки роздільним ємностей, можна приготувати різні види десерту одночасно. Або ж порадувати близьких різноманітністю десертів: морозиво і сорбет або йогурт. 

Від об'єму чаші буде залежати і габаритність апарату. Тому для компактності краще підходять для виготовлення морозива з меншим об'ємом. Деякі виготовлення морозива обладнані спеціальними стаканчиками для морозива. У комплекті може додаватися 2-4 склянки по 100 г.

матеріал чаші 


 матеріал чаші

Від цього залежить довговічність служби і ціна. При виборі необхідно враховувати, що саме вона контактує з продуктами. Чаші виготовляють із пластику й металу. 

А. Пластикова ємність: стильна економія. Цей матеріал легко піддається пошкоджень, з часом на ньому можуть утворитися тріщини. У них люблять жити мікроби. Тому з приладом звертаються обережно, щоб не нашкодити. Зате в асортименті таких чаш пропонується безліч дизайнерських рішень. До того ж ціна нижча, ніж у металевих.

В. Сталева чаша, як в моделі DeLonghi IC8500, - це безпека і якість. Коштує такий варіант дорожче, однак ціна себе виправдовує. Довговічність служби і екологічність - непогана перевага. 

Порада: Яким би не був матеріал чаші, вони не люблять механічних пошкоджень. Використовуйте дерев'яні або пластикові ложки, викладаючи морозиво. Це дозволить довше зберегти цілісність внутрішньої поверхні.

Крок 3: Оптимальна потужність: економія і продуктивність


Цей показник істотно відрізняється у автоматичних та напівавтоматичних морожениц. Для перших характерно споживання енергії 150-200 Вт в середньому, в той час, як потужність напівавтомата (модель Kenwood IM280 - яскравий приклад) не перевищує 35 Вт. Така економія виходить за рахунок відсутності внутрішнього компресора. Деякі моделі функціонують за рахунок батарейок. 

Є кілька основних параметрів, що впливають на потужність апарату:

  • механізм пристрої
  • Об'єм виробленого морозива 
  • швидкість приготування

Факт залишається фактом: напівавтоматичні для виготовлення морозива набагато економніше, ніж автомат. Витративши трохи більше часу, вони дозволяють приготувати відмінне морозиво. 

Крок 4: Оснащення: приємні бонуси в комплекті


 оснащення для виготовлення морозива

Мінімальна комплектація для виготовлення морозива складається з самого апарату і знімною чаші. Однак цим оснащенням виробники далеко не обмежуються. 

  • Додаткова чаша дозволяє готувати нове ласощі, поки попередня застигає в морозилці. 
  • Лопатка з дерева або пластика для вилучення готового десерту.
  • Ложка для викладання морозива по порціях.
  • Стаканчики по 100 г дозволяють отримати десерт або кілька його видів, приготувавши порційний десерт. У комплекті йде 2-4 стаканчика.
  • Таймер повідомляє про готовність морозива за допомогою звукового або світлового сигналу.
  • Віконце дає можливість стежити за чарами приготування десерту.
  • Книга рецептів урізноманітнює асортимент.
  • Форми зроблять ласощі не тільки смачним, але і красивим. Десерт поміщається туди по закінченню приготування і залишається застигати в морозилці. 
  • Відсік для шнура.
  • Кришка.

Крок 5: Додаткові функції: ще більше можливостей


 Мороженица-йогуртница

Чи не морозивом одним може порадувати головна героїня статті. Серед додаткових можливостей різноманітність ласощів:

  • Йогурти. Мороженица-йогуртница дозволить балувати сім'ю різними корисними десертами.
  • Щербет. У деяких моделях можна готувати щербет і морозиво одночасно, оскільки техніка обладнана двома чашами.
  • Сорбет.
  • Прохолодні напої.

Мороженица може бути прекрасним доповненням кухонного комбайна або машини, наприклад, як   KENWOOD KAB 957 . Є насадки, які готують не тільки морозиво, але і йогурт, щербет і інші види десертів.

Читайте також: 5 причин купити йогуртницю 

Можливості морожениц дозволяють урізноманітнити асортимент десертів і перетворюють процес приготування в даний творчість. Розмірковуючи над питанням" Як вибрати мороженицу або йогуртницю-мороженицу?" Неможливо дати однозначну відповідь - тут виступають особисті потреби і численність вашої родини. Особисто нам подобається варіант Kenwood IM250 - він легкий, відносно простий і безвідмовно працює. Навіть сучасні користувачі будуть здивовані, наскільки швидко можна створити морозиво-фруктове диво з цим помічником! 

Побачити здатності сучасної виготовлення морозива можна в 

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини