Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати реноватор: беремо 4 критерії на олівець

Дата публікації: 20.05.2021 10:01
Дата оновлення: 20.05.2021 10:01

РЕНОВАТОР - універсальний девайс, який значно полегшує лагодження та оздоблення будинку.

 Реноватором можно выполнять различные виды работ

Розповімо, виходячи з яких параметрів його вибирати, щоб в будь-яких ситуаціях брати «бика за роги», виконуючи роботу швидше і якісніше.

Читайте: Як прибрати іржу з металу: 5 ефективних методів

Основні критерії вибору

Часто при виборі інструментів покупець дивиться на бренд і ціну. Вважається, якщо виробник не один рік на ринку і вартість «не кусається», можна вивчати функціонал пристрою. Але не завжди така послідовність грає на руку.

Хороший електроприлад з декількома насадками не може коштувати дешево. Тому важливо розібратися, як правильно вибрати РЕНОВАТОР, щоб покупка не вдарила по кишені, а інструмент якісно виконував свою роботу. Відштовхуватися можна від декількох характеристик, описаних нижче по тексту.

Ми писали раніше: Що таке вібраційна шліфмашина: огляд та відгуки – гайд в 5 розділах

Тип живлення

Виробники РЕНОВАТОР роблять їх багатофункціональними, щоб можна було виконати необхідну роботу в будь-яких умовах. У продажу зустрічаються моделі з двома типами живлення:

  1. Акумуляторні – підходять для робіт в локаціях, де немає доступу до джерела живлення. Відсутність проводу полегшує процес, оскільки нічого не заважає і не обмежує рухів. Недоліки такого типу пристроїв – збільшена вага за рахунок акумулятора і залежність від його заряду, якого не вистачить на великий об'єм роботи.
  2. Електричні – наприклад, Bosch GOP 30-28, можна використовувати будь-весь день. Але Бажано робити перерви в роботі на кілька хвилин. Це Попередить нагрівання двигуна і продовжить його службу. Невелика Вага, компактні розміри дозволять виконувати процеси, що вимагають точності.

 Слева — электрическая модель, справа — аккумуляторная

Акумуляторний девайс коштує трохи дорожче електричного. Але вибір РЕНОВАТОР залежить не стільки від ціни, скільки від мети покупки – для регулярного або одноразового використання.

Корисні поради: правильно шліфувати болгаркою дерево – 6 етапів шліфування

Потужність

На одній характеристиці при виборі відповідного девайса зупинятися не можна. Далі потрібно зрозуміти, як вибрати РЕНОВАТОР підходящої потужності. Діапазон електромоделях коливається від 200 Вт до 500 Вт, наприклад, у TE-MG 300 EQ, – 300 Вт. Найчастіше девайсом користуються для точкових робіт, там, куди болгаркою або дрилем НЕ підлізти, тому солідні значення ні до чого.

В акумуляторних інструментах потужність залежить від напруги батареї. Для застосування в домашніх умовах добре підійде модель з показником до 12 В, для виробництва – не менше 18 В. Якщо потрібно вибрати РЕНОВАТОР з акумулятором, звертайте увагу на наявність зарядного пристрою в комплекті. Якщо воно не додається, варто придбати окремо, щоб в потрібний момент зарядити батарею. Зарядка повинна відповідати характеристикам батареї.

Цікава інформація: Як вибрати набір інструментів для дому: 4 базових предмета

Частота коливань

Принцип дії РЕНОВАТОР заснований на вібраціях насадки, від кількості яких залежить багатофункціональність приладу. Наприклад:

  • великі показники (21-23 тис. Об/хв) дозволяють працювати з «м'якими» матеріалами: пластмасою і деревом;
  • маленькі (16-18 тис. Об/хв) – з металом, плиткою і т.д.

Работать можно по разным материалам

Частота коливань впливає на кут відхилення насадки. При великих значеннях збільшується градус кута, при маленьких – навпаки. Для вирізання пазів це важливо: чим менше кут коливання – тим рівніше і точніше рез.

Насадки в комплекті

РЕНОВАТОР – інструмент з широким діапазоном застосування. Комплекти насадок до пристрою відрізняються складом, а вартість таких наборів безпосередньо залежить від кількості елементів. Не варто переплачувати за принципом «раптом знадобиться». При необхідності, можна докупити окремо кожен елемент набору.

Насадки и их применение

Не менш важливе питання при покупці РЕНОВАТОР – який вибрати комплект насадок. Щоб не переплачувати за деталь, яка не знадобиться. Тип насадки безпосередньо залежить від виконуваних робіт.

Насадка
Призначення
1.Шабер Зняття покриття і сумішей: фарби, шпаклівки, силікону і т.д.
2.Погружная Вирізання наскрізних отворів
3.Отрезная Відрізання окремих ділянок деталі
4.Войлочная Полірування
5.Шліфовальная (відрізняється за ступенями твердості) Шліфування

В основному, у насадок універсальні пази і кріплення, тому підходять для різних моделей. Для унікальних деталей використовують перехідники.

 Реноватором можно легко снять любое покрытие

Перш ніж зважитися на покупку РЕНОВАТОР, бажано ознайомитися з порадами та відгуками на форумах, подивитися огляди і топ-рейтинги приладів. Тоді не доведеться шкодувати про марно витрачені гроші.

Радимо почитати: Нетрадиційне використання дрилі – 4 цікавих Лайфхак

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини