Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як заправити картридж струменевого принтера: 3 технології

Дата публікації: 19.07.2023 16:21
Дата оновлення: 19.07.2023 16:35

Струменеві принтери охоче нагадують про необхідність заміни картриджів блокуванням друку. Однак друкувальні пристрої можуть невірно визначати рівень фарби, тому якщо виникли сумніви, є сенс самостійно оцінити реальний стан справ.

як заправити струменеве БФП

Як перевірити рівень чорнила в принтері?

Дізнатися, що там з фарбою в струменевому принтері, допоможе ПЗ. Назва утиліти та нюанси використання функціонала Windows залежать від бренду. Комп'ютер може видавати неточні або явно помилкові відомості, особливо коли йдеться про повторно заправлений картридж.

Бренд
Як подивитись?
Epson

Для отримання інформації можна скористатися такими способами:

  • Додатком Epson Status Monitor.
  • Відомості про рівень фарби з'являються під час надсилання завдань на друк.
  • Встановіть на смартфон або планшет утиліту Epson iPrint. Вона переважно для друку, але проконтролювати залишок чорнила теж допоможе. Головне, щоб принтер умів спілкуватися з іншими пристроями з вай-фай. На БФП з екранчиком рівень витратних витрат відображається в меню «Сервис».

Працюючи з ПЗК чи СБПЧ електронний рівень фарби часто відрізняється від реального. У разі СБПЧ за чорнилом нескладно стежити візуально

НР У випадку з технікою від НР допоможе утиліта HP Smart. Також можна скористатися засобами Windows, у центрі рішень НР є відповідний розділ
Canon Стандартний спосіб передбачає використання функціонала Windows. У властивостях принтера заходимо у вкладку «Сервис» і дивимося рівень статусу друкувального пристрою

Друкуємо брошуру: 3 способи, як роздрукувати книгу на принтері

Що потрібно для заправки струменевого картриджа?

В обов'язковому порядку знадобляться фарби та одноразові рукавички. Також спростити процедуру можуть зубочистки, тонкий скотч, паперові рушники. На останні не варто надто сподіватися: не факт, що встигнуть увібрати чорнило. При попаданні фарби на одяг або дерев'яну поверхню навряд чи вийде вивести забруднення. Як безпечно змінити чорнило, що закінчилося, в принтері? Облаштуйте робоче місце на столі, яке не шкода забруднити.

заправити картридж струменевого принтера

Усуваємо застрягання: Що робити, якщо принтер зажував папір: інструкція по витягу з 8 пунктів

Як заправити струменевий принтер: інструкція

Процедура відрізняється залежно від конструкції витратника.

Картриджі, що перезаправляються

Якщо принтер працює на ПЗК, клопіт із заправки зводиться до мінімуму:

  • Перед тим, як заправити порожні картриджі струменевого принтера, огляньте, чи немає механічних пошкоджень: чи на місці чіп, чи не порвана плівка, чи немає тріщин у корпусі. Витратник з очевидними фізичними дефектами підлягає заміні.
  • Якщо потрібно заправити всі картриджі одним шприцом, беріть їх у послідовності, яка забезпечить збереження кольорів належної якості. У цьому випадку пара крапель іншої фарби, що залишилися в шприці, ролі не зіграє. Послідовність така: жовтий, червоний, синій, чорний.
  • Відкрийте отвір для повітря. Заливайте фарбу, поки до верхньої крайки картриджа не залишиться приблизно 1 см. Закрийте отвір для чорнила, відкрийте повітря. Вставте свіжий картридж у принтер.

залити фарбу в принтер

Одноразові картриджі

Тут процедура складніша, оскільки одноразові розхідники, на відміну від ПЗК, виготовлені з непрозорого пластику. Алгоритм наступний:

  • Знімаємо з картриджа наклейку, шукаємо отвір за яким резервуар для фарби.
  • Протикаємо прошарок, що захищає отвір, зубочисткою або циганською голкою. Якщо не зрозуміло, яка фарба в картриджі, опускаємо всередину зубочистку і дивимося, в яке забарвлення вона забарвиться.
  • Набираємо фарбу в 10-кубовий шприц і вставляємо голку в отвір приблизно на 1 см. Потихеньку видавлюємо чорнило у розхідник. Кількість залежить від обсягу резервуара. Якщо стався перебір — частину чорнила можна витягнути назад шприцом. Якщо не вдалося залити фарбу в домашній принтер, як належить — доведеться прибрати краплі, які потрапили повз, за допомогою паперового рушника. Особливо важливо, щоб контакти витратника були чистими.
  • Заклеюємо отвір вузьким скотчем.
  • Вставляємо картриджі в принтер.
  • Легким рухом руки закриваємо кришку апарату. Тестуємо заправку пробною сторінкою, оцінюємо результат.

Цікава стаття: Чому принтер не бачить картридж: 4 лайфхаки для ремонту

СБПЧ

Технологія заправки СБПЧ:

  1. Заправляємо ємності. Виймаємо з ємності заглушку, наливаємо в неї чорнило, використовуючи шприц як лійку. Послідовність фарб та сама, що у випадку з ПЗК: починаємо з жовтого, закінчуємо чорним. Місткість припиняємо наповнювати, коли до верху залишилося приблизно 2 см. Закриваємо отвір для чорнила.
  2. Прокачуємо СБПЧ за допомогою чистого шприца. Знімаємо заглушки на картриджах, після чого чорнило тече в них по шлейфу. Допомагаємо процесу, витягуючи повітря шприцом. Щойно фарба потрапила до нього — прокачування одного кольору закінчено. Послідовність та сама: від жовтого до чорного. Прокачані картриджі одразу закриваємо заглушками.
  3. Вирівнюємо повітряний баланс. Закриваємо отвори для повітря у ємностях. Перевертаємо їх таким чином, щоб відсіки для повітря опинилися зверху. Повертаємо у вихідне положення.

поміняти чорнило в принтері

Роздруковуємо наклейки: 2 способи, як друкувати наклейки на звичайному принтері

Як уникнути помилок

Не намагайтеся заощадити час, заправивши картридж у принтері. Попадання фарби всередину пристрою може стати причиною дорогого ремонту.

Перед тим, як заправити кольоровий струменевий принтер, бажано вивчити картридж. Це допоможе правильно ввести голку у розхідник. Також не варто нехтувати вивченням інструкції із заправки до моделі, якщо виробник принтера подбав про складання відповідного посібника.

Самостійне заправлення — посильне заняття для більшості користувачів. Є, звичайно, й інші варіанти: придбання нових картриджів або звернення до сервісу для заправки беушних. Однак за таких підходів вартість надрукованої сторінки буде набагато вищою. Картридж в новій обгортці може коштувати як 50% принтера, послуги сервісних організацій теж часом неприємно дивують. Набагато вигідніше придбати фарбу, рукавички та зробити все самому.

Заправляємо лазерник: Як заправити лазерний принтер: докладний гайд та 5 особливостей

Коментарі
Залиште коментар