Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Яка пральна машинка краща – вертикальна чи фронтальна: 5 відмінностей

Дата публікації: 11.06.2020 09:34
Дата оновлення: 24.05.2024 16:21

 

сравнение стиральных машинок с фронтальной и вертикальной загрузкой

Не треба ламати собі мізки про те, машинка з яким завантаженням краща – фронтальним чи вертикальним. Прогрес зрівняв усіх. Нам потрібно тільки дізнатися особливості барабанів, і обрати той, який більше підійде в поточному випадку.

Будова і відмінності пральних машин з вертикальним і фронтальним завантаженням

У нульових двотисячних йшов гарячий батл між автоматом і напівавтоматом. Автоматизація перемогла. Левова частка пральних машинок повністю автоматизовані, залишається вибрати між вертикальним або фронтальним завантаженням. Яке з них краща – все не однозначно.

  1. У першому випадку, кришка розташована зверху. Потрібно підняти, закинути білизну в барабан і закрити.
  2. У другому випадку, люк розміщений спереду. Доведеться сісти або нахилитися, щоб завантажити-вивантажити білизну. А на кришку пральної машинки можна поставити необхідне приладдя.

На цьому ключові відмінності закінчуються. Обидві моделі перуть однаково добре. Про дрібні відмінності – нижче.

Читайте: Чим відрізняється пральна машинка автомат від напівавтомата: 7 ключових пунктів

Габарити і потрібний простір

Фронталки універсальніші. Будь-якого розміру: від мініатюрної – для смарт-квартири, до величезних професійних агрегатів.

 сравнение габаритов фронтальных стиральных машинок

Всього існує 4 типи – докладніше про кожен – в таблиці.

Параметр
Тип вертикальної пральної машини
Повнорозмірна Вузька Ультравузька Компактна
Висота 85-90 см 68-70 см
Ширина 60 см 47-50 см
Глибина 60 см 35-45 32-38 43-45 см
Середнє завантаження 5-7 кг     2,5-3 кг

У вертикальних пристроїв такого вибору немає. Часто їх габарити зводяться до трьох параметрів:

  • висота – 75-92 см;
  • ширина – від 38 до 42 см;
  • глибина – від 57 до 63 см.

«Верхівки» завжди вузькі, їх можна поставити навіть в куточку кімнатки. Фронтальні вимагають місця, зате можна спостерігати за пранням. Малюки і тварини подовгу «залипають» на це видовище. І дійсно, на кришці можна зберігати тюбики, баночки та інші дрібнички. У девайсів верхнього типу такої переваги немає.

Корисна стаття: Як вибрати пральну машину автомат за 7 параметрами: огляд, порівняння та відгуки

Чим відрізняються люки моделей з різним типом завантаження

Нічим. Одні й інші перуть добре. Тому, намагаючись зрозуміти, яка пральна машинка буде кращою: вертикальна чи фронтальна, слід зосередитися на особливостях завантаження. От і все. Як звикли, такий кінцевий вибір.

машинки с вертикальным и фронтальным типом загрузки

Люки вертикальних пральних машин

У них можна додавати речі просто під час прання. У просунутих вертикальних моделей передбачена «система паркування». Барабан завжди зупиняється стулками вгору.

  барабан стиральных машинок с вертикальной загрузкой

 

 

Застарілі девайси грішили відсутністю такої системи. Потрібно було докручувати його самому.

Корисна стаття: Чому не зливається вода з пральної машинки – 5 способів злити воду вручну

Люки фронтальних пральних машин

Прозоре віконце – коронна фішка фронталок. Його роблять з ударостійкого пластику, як у Indesit BWSA 61253 W EU  — щоб пряжки з речей ненароком не розбили вікно. Під час прання техніка вмикає спеціальний замок і надійно фіксує дверцята. Вонаи відчиняться тільки після того, як в баку не буде води. Щоб убезпечити машину від протікання, на дверцята надягається гумова манжета.

Саме в таких пральних машинках виробники експериментують з додаванням інновацій:

  • сушарка – є навіть у низці бюджетних моделей. Відмінний вибір для тих, кому ніде сушити випране. Правда, після обробки теплом білизна все одно залишається злегка вологою;
  • автодозування мийного засобу – потрібно раз залити або засипати засіб і машинка буде самостійно дозувати його на 15-20 разів;
  • погойдування – пралка може імітувати інші рухи рук під час прання. Найчастіше зустрічається погойдування, розгладження, насичення і крутіння;
  • розгладження білизни парою – наприкінці прання речі обдаються парою для дезінфекції та пом'якшення утворених складок;
  • бульбашкове прання – розбиває крупинки порошку на атоми, які проникають в структуру матеріалу і відмивають бруд. Така функція – порятунок для алергіків. Білизна ретельно виполіскується і не викликає роздратування;
  • дозавантаження білизни – більше не доведеться екстрено вимикати машинку, зливати з неї воду і відкривати дверцята лише для того, щоб докинути кілька кофтинок. Достатньо натиснути одну кнопку – і можна додати забуті речі;
  • інтелектуальне керування пранням – машинка сама проаналізує завантаженість барабана і вибере необхідну кількість порошку з водою.
  • Wi-Fi і NFC – дозволять віддалено запускати пральну машинку (що дуже зручно для тих, кому потрібно випрати речі до певного часу), регулювати процес прання, та змінювати режими прання, перебуваючи далеко від пральної машинки. Завантаживши фірмову програму (назва є в інструкції), сама машинка зможе давати рекомендації щодо її ефективного використання: програма буде аналізувати патерни поведінки користувача, пропонуючи йому варіанти на вибір.

На замітку: Інструкція із 5 пунктів, як правильно заземлити пральну машину своїми руками

 машинки с фронтальной загрузкой

Розмір люка коливається в межах 20-40 см. Чим місткіший агрегат, тим об'ємніший. Краще вибирати моделі з великим люком – тоді засунути та вийняти білизну буде набагато простіше. У фронталок розмір барабана більший, ніж у вертикальних пристроїв таких же габаритів. Деякі моделі вміщують до 10 кг речей. Можна навіть ковдру випрати.

Дверцята пральної машинки відчиняються під різним кутом:

  • спрощені моделі відчиняються на 80-110°;
  • просунуті – до 180°.

Подібні моделі можна інтегрувати в будь-який інтер'єр, у тому числі у вбудовані шафи. Однак потрібно враховувати планування приміщення: повинно залишатися достатньо місця для циркуляції повітря, підключення шлангів та інше.

У моделях з одним барабаном додати білизну під час прання не вийде. Агрегати з двома барабанами в цьому плані практичніші, але коштують поки нечуваних грошей. Такий вибір буде виправданим у великих родинах і закладах HoReCa-сфери.

Корисна стаття: Кісточка від ліфчика потрапила в пральну машину – 3 варіанти вирішення

Яку краще обрати і для яких цілей

І все ж, які пральні машинки кращі: фронтальні чи вертикальні? Виділяємо основні моменти.

  • У фронталок люк, контейнери та система керування розміщена спереду. Кришка вивільнена для зберігання банного приладдя. Наприклад, Samsung WW60J32J0PW/UA можна юзати як тумбу. Менші моделі – розташувати під умивальником або вбудовувати в меблі. У деяких моделей передбачена функція сушіння. Вертикалки її не мають.
  • Вертикальні машини підійдуть для маленьких приміщень. Вони заощаджують простір. Вбудовувати та використовувати як тумбу не вийде.

Цікава стаття: Як працює пральна машина – будова і принцип роботи автомата. 5 основних етапів прання

«Плюси» і «мінуси» кожного з видів

Щоб тверезо оцінити, що краще: вертикальне чи фронтальне завантаження, потрібно зрозуміти «плюси» та «мінуси» кожного. Усі вони зібрані у таблицях нижче.

Машинки з фронтальним завантаженням
Переваги Недоліки
Великий вибір дизайну та розмірів. Експресивний представник -Beko WUE6512XBA Потрібно нахилятися, щоб вивантажити і завантажити білизну
Можна вбудувати або використовувати як тумбу Потребує більшого простору для відкриття люка
Місткий барабан з широким люком, в який «пройдуть» ковдри та подушки Замок від дверцят часто ламається, а ремонт дорогий

У вертикалок інші особливості, до яких потрібно бути готовими.

Машинки з вертикальним завантаженням
Переваги Недоліки
Компактність Не можна використовувати як тумбочку
Не потрібно нахилятися для завантаження Не можна вбудувати
Менше спокуси дитині залізти в барабан Маленький отвір для завантаження
Можна додати речі під час прання Усі машинки схожі одна на одну

Корисна стаття: Інструкція до пральної машини: 7 секретів ефективного використання техніки

Найкращі моделі пральних машин з вертикальним і фронтальним завантаженням

Вертикальні моделі.

  1. Electrolux EWT1062IFW — ультра-вузька машинка, яка самостійно підлаштовується під будь-які речі. Її штучний інтелект ще не дозволить провести осмислену розмову, але його вистачить на першокласне прання. Наявність сертифіката WoolMark Blue означає, що ця машинка може прати білизну, призначену лише для ручного прання. Ще 15-20 років тому таке здавалося фантастикою, а сьогодні це реальність!
  2. Вузька Indesit BTW A61053 EU легко вмістить у собі 6 кг речей. При цьому спеціальний датчик дозволить відрегулювати кількість води, залежно від завантаженості машинки. Вигідна покупка з розрахунком наперед: переплачувати за перевитрату води не доведеться.
  3. Candy CST 360L-S — бюджетний, але надійний варіант. Її компактні габарити дозволять розмістити агрегат у вузькій ванній кімнаті. Управління інтуїтивно зрозуміле і дитині, і бабусі: для старшого покоління є зрозуміле механічне керування, тоді як молодь може використовувати панель Smart Touch.
  4. Ardesto WMH-B65 — хороший вибір машинки «на дачу». Завдяки режиму «напівавтомат» виробник здешевив агрегат. Ультракомпактні габарити дозволяють розташувати пральну машину там, де зовсім мало місця.
  5. Whirlpool TDLRS70210 — "сталевий" дизайн гармонійно вписується в інтер'єр. Технологія «6 чуття» самостійно визначає вагу та тип речей, підбираючи необхідну кількість води та швидкість віджиму. Завдяки технології Zen вона працює настільки тихо, що не потурбує найчутливіший сон. Двері відчиняються настільки м'яко і легко, що для цього не потрібно буде напружувати руку. Від слова "зовсім". Функція автопаркування барабана Drum Up фіксує його клапанами вгору – це помітно заощаджує час розвантаження.

Цікава стаття: Історія винаходу пральної машини: 5 унікальних фактів

Фронтальні моделі.

  1. Electrolux EW7F3R48SI — вбудована машинка рятує тих, хто не любить прасування. Технологія Steam Care завершує кожне прання паровою обробкою – це зменшує утворення складок, завдяки чому більшість речей можна не прасувати. Функція SoftPlus завчасно замочує та розподіляє білизну по барабану.
  2. Indesit IWSB 51051 UA — компактна і бюджетна пральна машинка. Попри скромні розміри (85х60х42) вміщує до 5 кг речей. Температура прання варіюється від 20 до 90°С. Відпирає і шовк, і бавовну.
  3. Candy CS3 1052D2-S — "розумна" машинка, оснащена NFC-модулем. Можна керувати через панель передньої стінки пристрою або через програму на мобілці. Агрегат підпорядковується голосу, веде докладну статистику прання, дає індивідуальні поради щодо її використання.
  4. LG FH0B8ND — вміщує до 6 кг. Оснащена режимами прання дитячих речей, об'ємних речей (пуховики, парки тощо), швидкого, делікатного прання та роботи зі спортивками. Має блокування «від дітей», захист дверцят та контролює піноутворення.
  5. Electrolux EW6S4R06BX — машинка зі сміливим дизайном. Темний колір не маркий, на поверхні не видно плям і крапель. Пере як профі спідню білизну, джинси та зимові куртки.

Корисна стаття: Як замінити ремінь на пральній машині? 6 простих та швидких етапів роботи

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини